soczewica tuńczyk

Kotleciki z czerwonej soczewicy i tuńczyka z salsą ogórkowo- marchewkową Te kotleciki powstały z zupełnego przypadku. Nie miałam, co zrobić z otwartą już puszką tuńczyka, więc musiałam coś wymyślić, Zobacz więcej
Na śniadanie :) Składniki 150 g zielonej soczewicy 3-4 ogórki kiszone 3 jajka 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka tuńczyka sałatkowego 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Sposób przygotowania Zobacz więcej
Pożywna sałatka z dodatkiem majonezu. Są jajka, soczewica i tuńczyk. Wszystkie składniki, które bardzo lubię i które razem świetnie smakują. składniki: 6 jajek 2 puszki tuńczyka w kawałkach, u mnie w Zobacz więcej
Nemi
Nemi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Habibi
Soczewica z tuńczykiem i fetą

Soczewica z tuńczykiem i fetą 511

0
I pomyśleć, że jeszcze niedawno obchodziłam szerokim łukiem półki sklepowe, na których królowała soczewica, ciecierzyca i soja. Na szczęście Mr.T przekonał mnie do nich i teraz mogłabym jeść je prawie Zobacz więcej
Sałatkę przygotowałam ze składników które miałam w domu, wyszła bardzo smaczna i sycąca. Przygotowanie zajęło mi zaledwie niecałe pięć minut. Składniki: 1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bonduelle Zobacz więcej
Składniki: ziemniaki (500g) soczewica brązowa sucha (100g) tuńczyk w sosie własnym (120g) 1 jajko (60g) pomidorki koktajlowe (100g) olej rzepakowy (15ml) szczypiorek koperek przyprawy (sól, pieprz, Zobacz więcej
Od niedawna przekonałam się do soczewicy. Kiedyś nawet nie miałam ochoty jej nawet spróbować. A przecież oprócz walorów smakowych jest mega zdrowa! Dzisiaj propozycja na sycącą sałatkę - idealna na Zobacz więcej
Gabka
Gabka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lubię...
Pasta z soczewicy i tuńczyka

Pasta z soczewicy i tuńczyka 299

0
pasta z soczewicy i tuńczyka z dodatkiem czarnych oliwek. Może nie jest zbyt ładna, ale zapewniam że smakuje doskonale :) Pasta z soczewicy i tuńczyka Składniki na 2 porcje: 2 garści zielonej Zobacz więcej
Propozycja na sałatkę z tuńczykiem w nieco odmienionej aranżacji. Sprawdzi się nie tylko na wielkanocnym stole, ale również jako lunch do pracy, bo jest bardzo pożywna. Może na zdjęciu nie wygląda Zobacz więcej
Proste jak budowa cepa spaghetti. I do tego pożywne oraz wartościowe pod kątem składników odżywczych, bo z domieszką soczewicy :) Składniki (na jedną osobę) 50g spaghetti pełnoziarnistego - pół cebuli Zobacz więcej
"Soczewica – najpopularniejsze odmiany to czerwona, zielona i brązowa. Zawiera lekkostrawne białko, wapń, żelazo, beta-karoten oraz witaminy B i PP. Korzystnie wpływa na śledzionę, trzustkę i żołądek, Zobacz więcej
Wiem, nie każdy lubi tuńczyka ! Są tacy co go wręcz nie cierpią. Nie będę Was na siłę przekonywała, bo danie smakuje tuńczykiem i to dość wyraźnie. Ale jest i ta druga połowa, co tuńczyka wręcz Zobacz więcej
nie zmienia. OMLET Z SOCZEWICĄ I TUŃCZYKIEM Składniki na omlet: - 2 jajka - pół pęczka szczypiorku - pieprz - sól Przygotowanie omletu: Szkoły są dwie. Pierwsza zakłada, że oddzielamy biała od Zobacz więcej
Pasztet którego trzeba spróbować. Część domowników pomyliła go z bardziej tradycyjnym mięsnym, a smakował nawet tym czworonożnym ;) 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 3/4 szklanki czerwonej soczewicy Zobacz więcej
Składniki: 2 puszki steków z tuńczyka w wodzie 250 g gotowanej zielonej soczewicy 1 duży kubek kiełków z rzodkiewki 1 drobno pokrojona czerwona papryka 1 żółta papryka ewentualnie drobno pokrojona Zobacz więcej
tuńczyka,kukurydzę i soczewicę. Kto ma ochotę spróbować? SAŁATKA WARSTWOWA z TUŃCZYKIEM Składniki: 5 jajek 1 puszka tuńczyka 1 puszka kukurydzy 1/2 pora majonez 1 szklanka zielonej drobnej soczewicy Zobacz więcej
Soczewica coraz częściej jest wykorzystywana jako bogaty w białko zamiennik mięsa. W połączeniu z tuńczykiem i fetą jest smaczną alternatywą także dla piątkowej panierowanej ryby. Kotleciki z Zobacz więcej
się ich kupować. Różnica w smaku jest ogromna, głównie dlatego że warto do ciasta dodać przyprawy, wtedy pierogi zmieniają kompletnie smak. Za dużo gadania, za mało konkretów, jak zawsze :) Składniki Zobacz więcej
też się uda :D). Ten jest taki trochę ekspresowy i najlepiej ugotować go dzień wcześniej, bo wtedy nabiera smaku. Nie dodaję do niego już żadnego koncentratu, bo nie ma takiej potrzeby, kolor jest Zobacz więcej
Karnawałowe przystawki w stylu fit czyli pasta z tuńczyka i soczewicy na prawie krakersach - Sylwester/Karnawał - lekkonatalerzu - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU lekkonatalerzu Zobacz więcej