soczewicowe burgery

) i nie będę się dłużej nad tym rozwodzić. Ale ponieważ porażkami nie można się zrażać, więc postanowiłam zrobić coś, co przypominałoby mięso i wyszły soczewicowe burgery. Pyszne, sycące i swoim Zobacz więcej
Uwielbiam wegeburgery. Lubię je nie dlatego że są modne albo z powodu filozofii żywienia. Po prostu uważam że są mega i że wymiatają każde inne:) Ostatnio przekonałam się do pieczonych. Zapraszam więc Zobacz więcej
Jak burgery, to tylko w bułce z sezamem. Nie mam pojęcia dlaczego tak trudno jest kupić takie bułki w Poznaniu. Zupełnie tak, jakby poznaniacy jedli tylko nadmuchane powietrzem i gumowate kajzerki z Zobacz więcej
w 3 szkl wody 1 cebula, posiekana 500g pieczarek, pokrojonych w półplasterki 1 filiżanka czerwonej soczewicy 1 ząbek czosnku, zmiażdżony masło sklarowane /oliwa przyprawy: sól morska, pieprz ziołowy, Zobacz więcej
W Hiszpanii soczewica i cieciorka są o wiele popularniejsze niż w Polsce, więc dobrze trafiłam. Próbując wczuć się w iberyjski klimat, ugotowałam wielki gar soczewicy i od kilku dni w porze obiadowej Zobacz więcej
Lato to czas świeżości, lekkości i ogromnej ilości kolorów na talerzu. Przy 30 stopniach za oknem mało komu chce się dużo jeść, więc na stołach królują zdrowe, szybkie dania. Soczewicowe burgery Zobacz więcej
, a którzy są otwarci na nowe, ale niekoniecznie rewolucyjne smaki. Kotleciki mięsno-soczewicowe z piekarnika Garść podgotowanego mięsa (ulubionego lub z zupy :)) Pół garści podgotowanych ziemniaków Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
DIP Z SOCZEWICY

DIP Z SOCZEWICY 138

1
Ten dip z soczewicy jest jednym z dwóch przepisów soczewicowych, które przygotowałam do najnowszego numeru Magazynu KOCIOŁ. Numer 9 miał premierę w ostatnią niedzielę i jeśli jeszcze nie widzieliście Zobacz więcej
:-) W tym roku postanowiłam, że absolutnie nie dam się jesiennym nastrojom i sprawię, że te miesiące będą kolorowe, pełne nowości - zaczynam od kuchni :-) Wczoraj mieliśmy na obiad przepyszne burgery Zobacz więcej
kochatka
kochatka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ja tu gotuję
Niezły Meksyk

Niezły Meksyk 75

0
Soczewicę ugotować tak jak w przepisie na soczewicowe burgery i lekko ostudzić. Marchewkę obrać i pokroić w cienkie plasterki, cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić warzywa. Od Zobacz więcej
Kto mnie zna od strony kulinarnej ten wie, że mimo jedzenia mięsa lubię potrawy o bardziej wegetariańskim rodowodzie. A wegetariańskie burgery bardzo przypadły mi do gustu. Nawet przy okazji Zobacz więcej
:-) W tym roku postanowiłam, że absolutnie nie dam się jesiennym nastrojom i sprawię, że te miesiące będą kolorowe, pełne nowości - zaczynam od kuchni :-) Wczoraj mieliśmy na obiad przepyszne burgery Zobacz więcej
Wegetariańskie burgery dawno temu skradły moje serce. Z wielką chęcią je przygotowuję i bardzo mnie cieszy,że moja rodzina (a przynajmniej jej większość) polubiła dania tego typu :) W tym tygodniu Zobacz więcej
kulinarnych dla kilkunastu pozytywnych i aktywnych kobiet, może jeszcze załapiecie się na wolne miejsce, więc podaję link do wydarzenia! KLIK Na warsztatach porozmawiamy sobie o roli mięsa w diecie Zobacz więcej
Zamiast owsianki dla odmiany na śniadanie jaglanka. Kasza jaglana to cud natury mający wspaniały wpływ na zdrowie. Proso jest ziarnem idealnym dla tych, którzy borykają się z zakwaszeniem, gdyż to Zobacz więcej
Zamiast owsianki dla odmiany na śniadanie jaglanka. Kasza jaglana to cud natury mający wspaniały wpływ na zdrowie. Proso jest ziarnem idealnym dla tych, którzy borykają się z zakwaszeniem, gdyż to Zobacz więcej
jest w Warszawie wystarczająco duży wybór i przydałaby się jakaś odmiana. To teraz konkrety- co jadłam? 1. Pasty do chleba- grochowa (pyszna, ale trochę za sucha), soczewicowa z kolendrą (genialna), Zobacz więcej
Pewnie to zabrzmi dziwnie, ale burgery to temat dla mnie dość nowy... Same kotlety bezmięsne to oczywiście codzienność, ale jako, że bezmięsna zrobiłam się w czasach, kiedy jeszcze w kraju nad Wisłą Zobacz więcej
z ciecierzyca i warzywami Makaron z ciecierzycą w pomidorach Potrawka z kurczaka z warzywami i dzikim ryżem KOTLETY, PULPETY, BURGERY: Falafle pieczone Pieczone falafele 100% wegańskie Falafel Zobacz więcej
do piekarnika i pieczemy 50 minut. Odstawiamy do wystudzenia, najlepiej na całą noc aby pasztet dobrze się kroił. Przed podaniem przygotowujemy sos. Jogurt mieszamy z musztardą, sokiem z cytryny i Zobacz więcej