soczewicy z pieczarkami

Próbowaliście kiedykolwiek pasztetu z pieczarek i soczewicy? Jest naprawdę pyszny! Domowe pasztety są nie tylko pyszne, ale dużo zdrowsze niż te ze sklepu, które są nafaszerowane różnymi szkodliwymi Zobacz więcej
Plan wykonany! Nareszcie udało mi się przygotować soczewicowe pierogi. Smak farszu przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, a mój mięsożerny mąż po raz pierwszy nie narzekał na brak mięsa:) Przepis Zobacz więcej
Mam dla Was przepis na krokiety z pieczarkami i zieloną soczewicą. Miękkie, pełne farszu, z chrupiącą panierką. Doprawiłam je podsmażoną cebulą i majerankiem. Zachęcam do zrobienia :) Składniki Zobacz więcej
Pulpeciki z soczewicy, z pieczarkami i płatkami owsianymi... I o dzieciach. - główne dania: wege - lejdi of the house - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU lejdi of the house Pulpeciki z Zobacz więcej
Bardzo lubię smak pieczarek w pierogach. Postanowiłam więc połączyć je z czerwoną soczewicą, papryką oraz cebulką. Połączenie to stworzyło przepyszny farsz – ja stworzyłam z niego pierogiz mąką Zobacz więcej
Nie lubię i staram się nie wyrzucać jedzenia, dlatego nie kupuję na zapas tego, czego nie mam pewności, że wykorzystam. Mam tu na myśli świeże owoce oraz warzywa, gdyż np. kasze zdecydowanie poleżą Zobacz więcej
Bułkensy na słono, co rzadko się zdarza, bo w moich żyłach płynie syrop z agawy. Robiłam je już sto lat temu. Grzecznie czekały w wersjach roboczych, żeby właśnie dziś ujrzeć światło internetów. Więc Zobacz więcej
Kolejna biało-czerwona potrawka, dająca poczucie sytości dzięki zawartości białka. Papryka dodaje aromatu, a pomidory pysznego smaku. Składniki: 1 papryka czerwona 150 g tofu naturalnego 0,5 szklanki Zobacz więcej
Żeberka z pieczarkami i zieloną soczewicą, a także tymiankiem i natką pietruszki to bardzo smaczne i aromatyczne danie jednogarnkowe. Przygotowanie nie jest skomplikowane, ale czas potrzebny do Zobacz więcej
Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 1,5 szklanki mleka 1/2 łyżeczki oleju 2 jajka sól, szczypta cukru pudru olej do smarowania patelni Farsz: 500 g Zobacz więcej
Mięsne spaghetti bolognese to pierwszy makaron przygotowywany przez nas w domu. Na początku był to oczywiście sos z proszku (takie były czasy), potem ze słoika, a gdy polubiłam gotowanie, już takie Zobacz więcej
Pasztet z zielonej soczewicy i pieczarek – wegański Pierwszy wegański pasztet, który naprawdę mnie zachwycił. I nie, nie jest to żadna reklama, tym bardziej, że jestem z tych co pasztety lubią, ale Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zajadam.pl
Pierogi z pieczarkami i soczewicą

Pierogi z pieczarkami i soczewicą 110

Soczewica gości w mojej kuchni bardzo często. Najczęściej sięgam po czerwoną odmianę, która tym razem posłużyła mi jako składnik nadzienia... zobacz › Zobacz więcej
Pomysł podpatrzyłamod koleżanki z pracy, która pewnego razu przyniosła wegańskie klopsiki z pobliskiej knajpki. Postanowiłam sama zrobić podobne w domu. W mojej wersji zrobione są z zielonej Zobacz więcej
aguzja
aguzja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zjem to!
Pierogi z soczewicą i pieczarkami

Pierogi z soczewicą i pieczarkami 98

Jeśli miałabym wybrać jedno danie bez którego nie wyobrażam sobie swojej kuchni, to postawiłabym na pierogi. Robię je bardzo często, bardzo lubię lepić, a jeszcze bardziej próbować w nowych wersjach Zobacz więcej
To mój pierwszy pasztet w życiu. Ciągle się zabierałam za wykonanie warzywnego pasztetu i ciągle wymyślałam coś innego. Ale w końcu jest! Wilgotny i smaczny, świetny jako baza na kanapki lub po prostu Zobacz więcej
Wiosna zrobiła sobie psikusa i zakolegowała z zimą. Za oknem śnieg z deszczem w Rzeszowie, ale wiem, że w innych rejonach Polski jest zupełnie biało. Na taką aurę proponuję rozgrzewający gulasz. Zobacz więcej
Danie jarskiena cztery pory roku - zima! I już minął kolejny rok naszej MMMAK-owej akcji. Zaczynamynowy cykl. Tym razempadło na obiadowe dania jarskie. Z mojej strony wybór od początku był jasny. Na Zobacz więcej
Wszelkiego rodzaju roślinne pasty kanapkowe są mile widziane także we Święta! Szczególnie takie, które smakiem przypominają nam prawdziwe mięsne pasztety. Taka jest ta wegańska i bezglutenowapasta z Zobacz więcej
Kto lubi lepić pierogi? Mam dla Was propozycję na pierogi z czerwoną soczewicą i brązowymi pieczarkami. Pyszne :) Składniki na ciasto (naokoło 36 cieniutkich pierogów): 250 g mąki 2 łyżki oliwy około Zobacz więcej