soczewicy z pieczarkami

Żeberka z pieczarkami i zieloną soczewicą, a także tymiankiem i natką pietruszki to bardzo smaczne i aromatyczne danie jednogarnkowe. Przygotowanie nie jest skomplikowane, ale czas potrzebny do Zobacz więcej
Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 1,5 szklanki mleka 1/2 łyżeczki oleju 2 jajka sól, szczypta cukru pudru olej do smarowania patelni Farsz: 500 g Zobacz więcej
Soczewica gości w mojej kuchni bardzo często. Najczęściej sięgam po czerwoną odmianę, która tym razem posłużyła mi jako składnik nadzienia... zobacz › Zobacz więcej
Mięsne spaghetti bolognese to pierwszy makaron przygotowywany przez nas w domu. Na początku był to oczywiście sos z proszku (takie były czasy), potem ze słoika, a gdy polubiłam gotowanie, już takie Zobacz więcej
aguzja
aguzja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zjem to!
Pierogi z soczewicą i pieczarkami

Pierogi z soczewicą i pieczarkami 48

Jeśli miałabym wybrać jedno danie bez którego nie wyobrażam sobie swojej kuchni, to postawiłabym na pierogi. Robię je bardzo często, bardzo lubię lepić, a jeszcze bardziej próbować w nowych wersjach Zobacz więcej
Pasztet z zielonej soczewicy i pieczarek – wegański Pierwszy wegański pasztet, który naprawdę mnie zachwycił. I nie, nie jest to żadna reklama, tym bardziej, że jestem z tych co pasztety lubią, ale Zobacz więcej
To mój pierwszy pasztet w życiu. Ciągle się zabierałam za wykonanie warzywnego pasztetu i ciągle wymyślałam coś innego. Ale w końcu jest! Wilgotny i smaczny, świetny jako baza na kanapki lub po prostu Zobacz więcej
Pomysł podpatrzyłamod koleżanki z pracy, która pewnego razu przyniosła wegańskie klopsiki z pobliskiej knajpki. Postanowiłam sama zrobić podobne w domu. W mojej wersji zrobione są z zielonej Zobacz więcej
Uszka z farszem z zielonej soczewicy i pieczarek Dzień dobry... Mam dla was przepis na smaczne uszka do barszczu z na prawdę smacznym farszem. Jadałam uszka z farszem z samej soczewicy lub z samych Zobacz więcej
Danie jarskiena cztery pory roku - zima! I już minął kolejny rok naszej MMMAK-owej akcji. Zaczynamynowy cykl. Tym razempadło na obiadowe dania jarskie. Z mojej strony wybór od początku był jasny. Na Zobacz więcej
Makaron z pieczarkami, soczewicą i szpinakiem Składniki: 300g pieczarek 450g szpinaku 150g soczewicy czerwonej 1 cebula 2 szklanki wody 2 ząbki czosnku przyprawy: 1 łyżeczka gałki muszkatołowej, Zobacz więcej
Kto lubi lepić pierogi? Mam dla Was propozycję na pierogi z czerwoną soczewicą i brązowymi pieczarkami. Pyszne :) Składniki na ciasto (naokoło 36 cieniutkich pierogów): 250 g mąki 2 łyżki oliwy około Zobacz więcej
Wiosna zrobiła sobie psikusa i zakolegowała z zimą. Za oknem śnieg z deszczem w Rzeszowie, ale wiem, że w innych rejonach Polski jest zupełnie biało. Na taką aurę proponuję rozgrzewający gulasz. Zobacz więcej
Wszelkiego rodzaju roślinne pasty kanapkowe są mile widziane także we Święta! Szczególnie takie, które smakiem przypominają nam prawdziwe mięsne pasztety. Taka jest ta wegańska i bezglutenowapasta z Zobacz więcej
Soczewica, pieczarki, cebula i kasza gryczana w formie warstwowej zapiekanki z serem. Nieco ulepszona wersja mojego studenckiego dania z dawnych czasów: kaszy z soczewicą;) Soczewica z pieczarkami i Zobacz więcej
Jest to oczywiste, że zimą lubimy bardziej dania sycące, aromatyczne i rozgrzewające, gdyż organizm tego potrzebuje. Taką potrawą jest z pewnością moje wegetariańskie czerwone curry z pieczarkami i Zobacz więcej
Witajcie w tę nieśmiało budzącą się wiosnę, Dziś mamy dla Was przepis na bezmięsny pasztet, który zasmakuje fanom mięsa oraz miłośnikom kuchni roślinnej. Proponujemy wersję z zielonej soczewicy i Zobacz więcej
Chociaż duża ilość składników potrawki może początkowo odstraszać – przygotowuje się ją szybko. Naprawdę warto spróbować, zaopatrzyć organizm w beta-karoten, białko roślinne oraz porcję antyoksydantów Zobacz więcej
dolcevita-in-my-kitchen: Danie warzywne z zielonej soczewicy, jarmużu i pieczarek dolcevita-in-my-kitchen Blog o gotowaniu, fotografii, okruchy z życia emigranta... 16 mar 2017 Danie warzywne z Zobacz więcej
Pieczarki portobello , faszerowane soczewicą Pyszne danie wegetariańskie , a jednocześnie doskonały dodatek do pieczonych mięs dla mięsożerców " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" Zobacz więcej