soczysty pieczony królik

obsmażamy na patelni z dodatkiem masła, czosnku (kroimy na duże kawałki z pozostawieniem skóry). Całą zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Pieczony królik

Pieczony królik 35010

14
Mięso z królika jest zdrowe i smaczne. U mnie królik pieczony. czytaj dalej : 1 królik ( 2,6 kg ) 2 cebule 1 łyżka czosnku staropolskiego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki pieprzu kolorowego 1 Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Królik w potrawce

Królik w potrawce 1907

1
Delikatne, kruche, soczyste mięso w aksamitnym, kremowym sosie, z dużą ilością warzyw. Tak przygotowany królik, to doskonały pomysł na codzienny, jak i odświętny obiad. Składniki: 1 tuszka królika Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Królik w białym winie

Królik w białym winie 1594

0
Ten sposób podania królika, tak bardzo nam posmakował, że w przeciągu miesiąca, zagościł na naszym stole aż dwa razy, w tym samym wydaniu:) A to niewątpliwie u nas wielka rzadkość;) Polecam, bo to Zobacz więcej
Królik jest to taki kawałek mięsa co niestety podczas pieczenia może się nam przesuszyć. Lata praktyki pozwoliły mi wypracować taki patent co gwarantuje mi zawsze soczyste mięso. Dziś zdradzę Wam moją Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Królik w śmietanie

Królik w śmietanie 5210

0
Królik od czasu do czasu pojawia się na naszym stole. Mięso jest delikatne i bogate w białko, w 90% przyswajalne przez nasz organizm (dla porównania wołowina 62%). Zawiera niektóre składniki Zobacz więcej
Chyba nigdy nie jadłam królika... Spróbuję go zrobić w standardowy i klasyczny sposób. Królik w sosie śmietanowym SKŁADNIKI: 1 tusza królicza (około 1 kg) 1cebula 3 ząbki czosnku mąka pszenna 200 ml Zobacz więcej
Pierwsze spotkanie z królikiem, całkiem udane. Ponieważ nikt z nas nie miał na niego pomysłu, musieliśmy go znaleźć...Wykorzystaliśmy WiniaryPomysł na Papirus... i efekt był naprawdę smaczny. Zobacz więcej
Niedzieling. Dostałam od Mamy kawałki królika i dzisiaj robiłam go pierwszy raz w życiu. Podałam go z naszymi rodzinnymi buraczkami, które są delikatne i słodkie. Strasznie się objedliśmy więc Zobacz więcej
Kaczka, to obok gęsiny i królika jedno z moich ulubionych mięs. Najczęściej przygotowuję ją właśnie w taki sposób - faszerowaną jabłkami i marynowaną przez noc w przyprawach. Mięso wcześniej Zobacz więcej
Mięso królika po prostu uwielbiam :) Zawsze kojarzy mi się z miłym czasem w dzieciństwie. Mama wtedy często piekła w prodiżu królika lub baraninę. Tej ostatniej nie znoszę ;) Królicze mięso jest Zobacz więcej
Wciąż najczęściej odwiedzanym przez Was wpisem jest przepis na pieczonego królika. Dziś podrzucam kolejny aromatyczny pomysł. Proponuję podać z łagodną w smaku sałatą. Składniki: tusza królika 4-5 Zobacz więcej
kawałki mięsa. Przysypać cebulką, pomiędzy mięso włożyć kawałki ząbków czosnku. Przyprawić sola, pieprzem kolorowym i słodką papryką. Na wierzch mięsa poukładać plastry masła i gałązki świeżej natki Zobacz więcej
Indyk to mięso polecane przez dietetyków. Obok kurczaka, królika, cielęciny i strusia zaliczane jest do mięs białych, nawet udziec indyczy w czerwonym kolorze. Lekkostrawne, niskokaloryczne, do tego Zobacz więcej
Walentynki to magiczny czas! W tym dniu przyrządzam dla męża jego ulubioną potrawę -Pieczonego Królika. Królik pieczony według tego przepisu jest soczysty i miękki. Składniki 1 królik 2 cebule 3 ząbki Zobacz więcej
Dla wielu ludzi koza czy królik nadal są symbolem biedy, a mięso tych zwierząt uważa się za mało wartościowe. Pora obalić te mity. Mięso królika zaliczane jest do mięs białych, łatwostrawnych, Zobacz więcej
pluszowy królik. Pan Marchewa dzielnie, deszcz czy śnieg, podróżował w moim plecaku do Adasiowego przedszkola. I jak w pierwszych miesiącach był przez kilka godzin ściskany w małych łapkach Zobacz więcej
odkrywania lokalnych produktów – korzystaliśmy z lokalnej aronii (www.aroniowygaj.pl) i oleju lnianego (http://sklep.iwnirz.pl) . Dodatkowo potrawy były proste i korzystały z surowców, które są Zobacz więcej
Agabi
Agabi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
POTRAVEL
Kulinarne Peru

Kulinarne Peru 145

0
, które zapamiętałem najbardziej 1. Pollo a la brasa Pollo a la Brasa Niby zwykły kurczak, ale paniera po prostu bajeczna. Kurczak pieczony po peruwiańsku to przede wszystkim marynata z sosu sojowego, Zobacz więcej
Comber z królika w słonecznikowej łupince na kurkach odpoczywający a tak naprawdę to Comber z królika w panierce z nasion http://www.akademia-kulinarna.pl/2012/01/comber-z-krolika/ Nie jest to mój Zobacz więcej