soja natto

Filip
Filip Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem warzywa!
Natto – sfermentowana soja

Natto – sfermentowana soja 681

0
{{headerMessage}}
Na temat złych i dobrych cech soi można znaleźć wiele argumentów popartych różnymi badaniami. W Azji spożywa się soję w małych ilościach i to głównie w postaci sfermentowanej jako: sos sojowy, miso, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
odbiegają znacznie od tego, co je się w innych częściach świata. To co o poranku ląduje na talerzu na Sri Lance czy w Japonii jest tak samo dalekie naszym zwyczajom kulinarnym, jak kraj z którego Zobacz więcej
Filip
Filip Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem warzywa!
Natto

Natto 1328

0
{{headerMessage}}
Natto to sfermentowana soja. Powstaje w wyniku połączenia ugotowanego ziarna sojowego ze szczepem bakterii Bacillus Natto, które nadają soi unikalne właściwości odżywcze, teksturę oraz smak. Natto Zobacz więcej
iwa643
iwa643 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MojaKuchniaMalutka
Letnia sałatka z soi

Letnia sałatka z soi 1156

1
{{headerMessage}}
Letnia sałatka z soi. O właściwościach soi nie trzeba dużo mówić - ma niesamowite właściwości dla naszego organizmu ,przede wszystkim zalecana jest dla kobiet . Zalety soi Źródło „chudego” białka. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się lekko przyrumieniła. Wszystko razem nałożyłam na talerz polewając oliwą w oliwek i zestaw powstał wyborny Related posts: Omlet z płatków owsianych Sheer korma - azjatycka "kutia" Natto - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam takie zupy – rewelacyjnie proste, wartościowe, smaczne i z dodatkiem czegoś niecodziennego, tym razem z miso. Miso pochodzi z kraju kwitnącej wiśni i zrobione jest najczęściej z Zobacz więcej
Filip
Filip Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem warzywa!
Quinoa – komosa ryżowa

Quinoa – komosa ryżowa 707

0
{{headerMessage}}
i komosa biała, zwana też lebiodą. Kiedyś była najchętniej spożywaną dziko rosnącą rośliną, jadano zarówno jej nasiona, jak i liście. W XIX wieku jejpopularność spadła, bo zaczęto ją kojarzyć z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapraszam do wypróbowania przepisu na burgery z ciecierzycy, które są jednocześnie wegańskie i bezglutenowe. Burgery są obecnie niezwyklepopularne w różnych wersjach i podbijają podniebienia nie tylko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, czy zasmakowałaby nam japońska kiszona sojaNatto, która po sfermentowaniu dzięki bakteriomBacillus subtilis ssp. nattostaje się śluzowato-ciągnąca i też ponoć ma swój specyficzny odór. Japończycy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Tempeh powstaje podczas fermentacji soi, a jego produkcję zapoczątkowali Indonezyjczycy. Ten produkt cechuje się dużą zawartością białka, żelaza oraz witamin z grupy B. W przeciwieństwie do Zobacz więcej
Filip
Filip Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem warzywa!
Kokosowy nerkownik z wiśniami

Kokosowy nerkownik z wiśniami 101

1
{{headerMessage}}
z karobu lub ksylitol. Na koniec dodaj wydrążone i odsączone wiśnie i wymieszaj łyżką. Przetransferuj całośćdo foremki i wyrównaj łyżką. Ciasto wstaw do lodówki na kilka godzina albo na krótszy czas Zobacz więcej
mniumniu
mniumniu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MniuMniu
Wegańska Warszawa w pigułce

Wegańska Warszawa w pigułce 370

0
{{headerMessage}}
10a (wejście w bramie) godziny otwarcia:11-23 płatność:tylko gotówka Fishburger. Jeśli ktoś tęskni za tego typu burgerem będzie zachwycony.Kotlecik składa się z kawałka tofu (bardzo mięciutki w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wasabi. Podaje się ją do japońskiego schabowego tonkatsu, zupy oden, sfermentowanej soi natto i pierożków shumai. Zmieszana z japońskim majonezem daje karashi mayonnaise a z octem i pastą miso Zobacz więcej
Zuzu
Zuzu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
VegeZuzu
Wegańskie śmieci | Listopad.

Wegańskie śmieci | Listopad. 52

0
{{headerMessage}}
ją jeszcze wykiełkować. Bardzo fajnie urozmaicenia jadłospisu. Cena mogłaby być trochę niższa, ale wierzę, że w miarę pojawiania się podobnych produktów w marketach ich cena będzie maleć. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
fermentowana soja (natto) z natury przecież kleista! Jest też sporo cięższych smaków, które spodobać się mogą mięsożercom. Idealnym tego przykładem jest tzw. torcik, czyli ryż obłożony słodko-słonym Zobacz więcej
mniumniu
mniumniu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MniuMniu
Wegańskie Zakopane

Wegańskie Zakopane 197

0
{{headerMessage}}
Zakopane jak wszem i wobec wiadomo nie jest miasteczkiem przystosowanym dla wegetarian, a co dopiero dla wegan. To miejsce pełne śmierdzących serów, smażonych kiełbas, tłustych gofrów, wszechobecnych Zobacz więcej
mniumniu
mniumniu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MniuMniu
Wegańskie Zakopane

Wegańskie Zakopane 214

0
{{headerMessage}}
Zakopane jak wszem i wobec wiadomo nie jest miasteczkiem przystosowanym dla wegetarian, a co dopiero dla wegan. To miejsce pełne śmierdzących serów, smażonych kiełbas, tłustych gofrów, wszechobecnych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Na przykład słynna tradycyjna japońska potrawa „natto” robiona ze sfermentowanych ziaren soi śmierdzi jak przepocone skarpetki. Chińskie stuletnie jaja, które tak naprawdę mają 100 dni, pachną Zobacz więcej
Dolce120
Dolce120 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smiling shrimp
Soja nie tylko dla wegetarian

Soja nie tylko dla wegetarian 119

0
{{headerMessage}}
W niedzielę podałam wam przepis na orzeszki sojowe, obiecałam też że napiszę trochę więcej o tej magicznej roślinie strączkowej, więc specjalnie dla Was biorę się za kolejny wpis ;). Już ponad 1100 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, poza dwoma wyjątkami – nietolerancją laktozy i alergią na białka mleka krowiego. Koniec kropka. Mleko to jedno z lepszych źródeł wapnia, ale nie jedyne. Znajdziemy go również w jarmużu, tofu, Zobacz więcej