sojaturobie

ZOBACZ TAKŻE:

{{headerMessage}}
Smaczna pasta. Można ją podawać z placuszkami, z chlebem, bądź jeść samą. Przepis pochodzi od Asi z Sojaturobie. Czas przygotowania: 10 min. + czas na ugotowanie bobu Ilość porcji: 1 szklanka pasty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dodajemy do wiórek, miksujemy i porcjami dolewamy wodę z gotowania marchewki by uzyskać gładką pastę. Przyprawiamy solą i jeżeli chcemy by była bardziej ostra- chilli w proszku. Inspiracja- blog Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kolejno wrzucamy posiekaną pietruszkę, drożdże i śmietanę. Mieszamy i łączymy z ugotowaną kaszą. Jeśli „masa” jest za sucha wlewamy jeszcze śmietanę. „Dosmaczamy” (fajne słowo z Sojaturobie) solą i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Coś dla zwolenników kuchni indyjskiej. Przepis podpatrzony u Asi z Sojaturobie. Czas przygotowania: 1 godz. Ilość porcji: 15 malutkich kotlecików Składniki na kofty: 300 g tofu naturalnego 1 cebula Zobacz więcej
{{headerMessage}}
podawać przez kolejne dni. Polecam zrobić tą surówkę dzień przed podaniem, lub na prawdę bardzo dobrze ubić kapustę z solą i oliwą, żeby wystarczająco zmiękła. Przepis z blogu Sojaturobie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
PASTA Z PIECZONYCH SZPARAGÓW | przepyszna, zielona i smakowita inspirowałam się tym przepisem od Sojaturobie Składniki: - pęczek zielonych szparagów - spora garść świeżego szpinaku (może być baby, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Pieczone warzywa z orzechowym pesto – ekoquchnia 5. Pieczone, faszerowane jabłka – ekoquchnia 6. Rozgrzewający warzywny rosół z makaronem z dyni makaronowej – ekoquchnia 7. Pierogi z dynią – Zobacz więcej
garnkofilia
garnkofilia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Garnkofilia
GULASZ JESIENNY

GULASZ JESIENNY 128

0
{{headerMessage}}
czerwona 2 garści grzybów - u mnie świeże prosto z lasu opieńki miodowe (na szczęście Adam się zna na grzybach, zawsze można coś w lesie znaleźć) 2 łyżki kaparów garść rodzynek łyżeczka octu Zobacz więcej
garnkofilia
garnkofilia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Garnkofilia
ZUPA Z MŁODEJ KAPUSTY

ZUPA Z MŁODEJ KAPUSTY 257

1
{{headerMessage}}
weekend. Zrobiony z użyciem wędzonej papryki, którą poznałam również dzięki temu blogowi. Z tą pyszną przyprawą zetknęłam się wcześniej przy brukselce i gulaszu dyniowym, zachwyciłam się nią Zobacz więcej
thiessa
thiessa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Podróże kulinarne
Chlebek szparagowy

Chlebek szparagowy 53

0
{{headerMessage}}
szparagach do chlebka przygotowałam pastę z pieczonych szparagów wg. przepisu Asi z bloga sojaturobie. Chlebek szparagowy Źródło: www.albert.cz 300 g zielonych szparagów, 200 g mąki, 2 łyżeczki Zobacz więcej
garnkofilia
garnkofilia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Garnkofilia
ŚMIETANKA SŁONECZNIKOWA

ŚMIETANKA SŁONECZNIKOWA 126

1
{{headerMessage}}
musiałabym je dłużej moczyć. W każdym razie z migdałów również można taką śmietanę zrobić, jak również z owsa i ugotowanej kaszy jaglanej. Inspirowałam się przepisem z bloga sojaturobie, tyle że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W lodówce resztka dyni i jarmużu, a w koszyku rozpadające się awokado, co tu zrobić? Sałatkę dyniowo-jarmużową na makrobiotyczną nutę rzecz jasna! fot. MŚ SAŁATKA DYNIOWO-JARMUŻOWA | na ciepło, zdrowo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
3 łyżki tahini (masło sezamowe) sok wyciśnięty z jednej cytryny + skórka 1 garść listków melisy oliwa dziewica pieprz sól Przyprawa: Namoczoną ciecierzyce gotujemy i obieramy ze skórek (pomysł Zobacz więcej
klaudyna
klaudyna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
veganism in progress
(bez tytułu)

(bez tytułu) 57

0
{{headerMessage}}
Truskawki, koktajl. Z szypułkami. sojaturobie Młoda kapusta po tajsku weganizm udomowiony Tofucznica na wypasie i faszerowane pieczarki Wege-Medy-Inspi-Fascy-Nacje Nominacja ?!? Wow :) Wild Tofu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
vegan weganka w Kłodzku Matka Weganka i Jej Dziecko Truskawki, koktajl. Z szypułkami. sojaturobie Młoda kapusta po tajsku weganizm udomowiony Tofucznica na wypasie i faszerowane pieczarki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do salaterki, uklepać łyżką i schłodzić. Jeśli za oknem jest zimno - albo po ciężkim dniu potrzebujecie czegoś na pokrzepienie - zjedzcie deser na gorąco. Można podawać z roślinnym sosem waniliowym. Zobacz więcej
Eli
Eli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Weganizm Udomowiony
Wegański smalec z fasoli

Wegański smalec z fasoli 1474

0
{{headerMessage}}
ziemniaków (dla tych co nie wiedzą: tłuczek wygląda trochę jak berło, tudzież pałka kuchenna do robienia ciast i lukru, tylko część do gniecenia warzyw jest płaska). Korzystałam z tego przepisu, Zobacz więcej
badylarnia
badylarnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Badylarnia
Ciasteczka "Hypnos

Ciasteczka "Hypnos 52

0
{{headerMessage}}
Weganka i Jej Dziecko No Meat Just Cook RAWolucja Roślinożerka Sojaturobie Surowa Dieta Śmierć kanapkom Temperature To Co Ty Właściwie Jesz? Trzydziestoletnia Panna Vegan and vain Vegan Fairytale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kruszonkę zaczerpnęłam z niezawodnego bloga Sojaturobie. Zamiast migdałów użyłam orzechów laskowych bo świetnie się komponują ze szparagami, oraz pestek słonecznika. Autorka wykorzystuje kruszonkę do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ani - sojaturobie. Pasta z pieczonych szparagów i koperku Składniki: 0,5 kg pęczek zielonych szparagów duża garść świeżego szpinaku lub roszponki 3 pełne łyżki posiekanego koperku 1-2 ząbki czosnku Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: