sojaturobie

ZOBACZ TAKŻE:

Smaczna pasta. Można ją podawać z placuszkami, z chlebem, bądź jeść samą. Przepis pochodzi od Asi z Sojaturobie. Czas przygotowania: 10 min. + czas na ugotowanie bobu Ilość porcji: 1 szklanka pasty Zobacz więcej
dodajemy do wiórek, miksujemy i porcjami dolewamy wodę z gotowania marchewki by uzyskać gładką pastę. Przyprawiamy solą i jeżeli chcemy by była bardziej ostra- chilli w proszku. Inspiracja- blog Zobacz więcej
kolejno wrzucamy posiekaną pietruszkę, drożdże i śmietanę. Mieszamy i łączymy z ugotowaną kaszą. Jeśli „masa” jest za sucha wlewamy jeszcze śmietanę. „Dosmaczamy” (fajne słowo z Sojaturobie) solą i Zobacz więcej
Coś dla zwolenników kuchni indyjskiej. Przepis podpatrzony u Asi z Sojaturobie. Czas przygotowania: 1 godz. Ilość porcji: 15 malutkich kotlecików Składniki na kofty: 300 g tofu naturalnego 1 cebula Zobacz więcej
podawać przez kolejne dni. Polecam zrobić tą surówkę dzień przed podaniem, lub na prawdę bardzo dobrze ubić kapustę z solą i oliwą, żeby wystarczająco zmiękła. Przepis z blogu Sojaturobie Zobacz więcej
PASTA Z PIECZONYCH SZPARAGÓW | przepyszna, zielona i smakowita inspirowałam się tym przepisem od Sojaturobie Składniki: - pęczek zielonych szparagów - spora garść świeżego szpinaku (może być baby, Zobacz więcej
. Pieczone warzywa z orzechowym pesto – ekoquchnia 5. Pieczone, faszerowane jabłka – ekoquchnia 6. Rozgrzewający warzywny rosół z makaronem z dyni makaronowej – ekoquchnia 7. Pierogi z dynią – Zobacz więcej
garnkofilia
garnkofilia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Garnkofilia
GULASZ JESIENNY

GULASZ JESIENNY 120

0
Gulasz jesienny, z bakłażanów i cukinii, z dodatkiem świeżych grzybów. Inspiracją był przepis z blogasojaturobieale w trakcie danie wyewoluowało na tyle, żewyszło coś bardzo dalekiego od oryginału. Zobacz więcej
garnkofilia
garnkofilia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Garnkofilia
ZUPA Z MŁODEJ KAPUSTY

ZUPA Z MŁODEJ KAPUSTY 252

1
Pomimo totalnego braku czasu i kompletnego mojego wyczerpania, udało mi się zrobić porządną zupę, z czego jestem bardzo dumna. Zwłaszcza, że zupa wyszła znakomita. Rzadko robię niezmiksowane zupy i Zobacz więcej
thiessa
thiessa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Podróże kulinarne
Chlebek szparagowy

Chlebek szparagowy 52

0
szparagach do chlebka przygotowałam pastę z pieczonych szparagów wg. przepisu Asi z bloga sojaturobie. Chlebek szparagowy Źródło: www.albert.cz 300 g zielonych szparagów, 200 g mąki, 2 łyżeczki Zobacz więcej
musiałabym je dłużej moczyć. W każdym razie z migdałów również można taką śmietanę zrobić, jak również z owsa i ugotowanej kaszy jaglanej. Inspirowałam się przepisem z bloga sojaturobie, tyle że Zobacz więcej
W lodówce resztka dyni i jarmużu, a w koszyku rozpadające się awokado, co tu zrobić? Sałatkę dyniowo-jarmużową na makrobiotyczną nutę rzecz jasna! fot. MŚ SAŁATKA DYNIOWO-JARMUŻOWA | na ciepło, zdrowo Zobacz więcej
3 łyżki tahini (masło sezamowe) sok wyciśnięty z jednej cytryny + skórka 1 garść listków melisy oliwa dziewica pieprz sól Przyprawa: Namoczoną ciecierzyce gotujemy i obieramy ze skórek (pomysł Zobacz więcej
klaudyna
klaudyna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
veganism in progress
(bez tytułu)

(bez tytułu) 54

0
Truskawki, koktajl. Z szypułkami. sojaturobie Młoda kapusta po tajsku weganizm udomowiony Tofucznica na wypasie i faszerowane pieczarki Wege-Medy-Inspi-Fascy-Nacje Nominacja ?!? Wow :) Wild Tofu Zobacz więcej
vegan weganka w Kłodzku Matka Weganka i Jej Dziecko Truskawki, koktajl. Z szypułkami. sojaturobie Młoda kapusta po tajsku weganizm udomowiony Tofucznica na wypasie i faszerowane pieczarki Zobacz więcej
do salaterki, uklepać łyżką i schłodzić. Jeśli za oknem jest zimno - albo po ciężkim dniu potrzebujecie czegoś na pokrzepienie - zjedzcie deser na gorąco. Można podawać z roślinnym sosem waniliowym. Zobacz więcej
ziemniaków (dla tych co nie wiedzą: tłuczek wygląda trochę jak berło, tudzież pałka kuchenna do robienia ciast i lukru, tylko część do gniecenia warzyw jest płaska). Korzystałam z tego przepisu, Zobacz więcej
badylarnia
badylarnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Badylarnia
Ciasteczka "Hypnos

Ciasteczka "Hypnos 51

0
Weganka i Jej Dziecko No Meat Just Cook RAWolucja Roślinożerka Sojaturobie Surowa Dieta Śmierć kanapkom Temperature To Co Ty Właściwie Jesz? Trzydziestoletnia Panna Vegan and vain Vegan Fairytale Zobacz więcej
kruszonkę zaczerpnęłam z niezawodnego bloga Sojaturobie. Zamiast migdałów użyłam orzechów laskowych bo świetnie się komponują ze szparagami, oraz pestek słonecznika. Autorka wykorzystuje kruszonkę do Zobacz więcej
Ani - sojaturobie. Pasta z pieczonych szparagów i koperku Składniki: 0,5 kg pęczek zielonych szparagów duża garść świeżego szpinaku lub roszponki 3 pełne łyżki posiekanego koperku 1-2 ząbki czosnku Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: