• 8
  • 2
  • 1
  • 1
  • 4
  • 1
przepisów z 5937 blogów

sok agrestowy

weg-Anka
weg-Anka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia wegAnki
Koktajl agrestowy

Koktajl agrestowy 119

1
Koktajl bez dodatku mleka czy soku, bardzo gęsty i kwaśny, ale smaczny. Składniki 1 szklaka czerwonego agrestu 1 banan 1 łyżka mleka sojowego w proszku (opcjonalnie) 1 łyżka syropu z agawy Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Nalewka agrestowa

Nalewka agrestowa 5014

0
Zrobimy nalewkę agrestową. Kolor nalewki zależny będzie od koloru użytego agrestu. Składniki: -1/2 kg agrestu -1/2 kg cukru -0,5 l czystej wódki 40% -0,125 l spirytusu 95% Agrest oczyszczamy i Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Dżem agrestowy

Dżem agrestowy 511

0
Powoli przygotowujemy zapasy na zimę. Dżem agrestowy wykorzystamy do ciast i jako dodatek do pieczywa. Składniki: -2 kg agrestu -1,5 kg cukru Agrest oczyszczamy z szypułek i myjemy. Wrzucamy do Zobacz więcej
jest lekko migdałowym cukrem. P.S. nie wiem dlaczego moj LiKe BOX z facebooka nie działa ;/ Wszystkim działa tylko nie mi wrrrr Agrestowe Ciasto Cytuję Lawendowy Dom: 6 białek szczypta soli 100 g Zobacz więcej
Pancerka
Pancerka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Marshmallows
Konfitura agrestowa

Konfitura agrestowa 970

0
Konfitura agrestowa W domu pachnie dziś latem :) Mamy agrest :) A ja myślami wracam do czasów, kiedy to u Babci, jadłam go prosto z krzaka, czasem o zgrozo niedojrzaly :) :) :) Konfitura agrestowa: Zobacz więcej
Jakiś czas temu od Babci Teresy przywiozłam koszyczek pięknego bordowego agrestu. Część oczywiście od razu zjedliśmy, a z części zrobiłam dżem. Taki tradycyjny, babciny, jak za dawnych lat, czyli beż Zobacz więcej
kwaskowej skórce. Stanowią cudowny dodatek do ciast (pierników), ciastek, czy dań mięsnych. Ja najchętniej zjadam je z chrupiącą bułką z masłem. Mniam! POWIDŁA AGRESTOWE Składniki: 3 kg agrestu 1 kg Zobacz więcej
Pan Piter
Pan Piter Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Twoje nalewki
Nalewka agrestowa

Nalewka agrestowa 3917

0
Agrest to krzak, który rośnie niemal w każdym ogródku. Dla jego owoców zastosowań jest mnóstwo. Agrest można jeść na surowo, można stosować do ciast, przerabiać na dżem. Polecam jednak zrobienie Zobacz więcej
wrzosowa.polana
wrzosowa.polana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wrzosowa Polana
Dżem agrestowy

Dżem agrestowy 137

1
więcej pektyn w ich składzie. Co za tym idzie, nie ma potrzeby zbyt długiego odparowywania wody, bo całość znacznie stężeje po wystudzeniu. Nawet jeśli używamy dojrzałego agrestu, należy pamiętać, że Zobacz więcej
alaaa
alaaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ala piecze i gotuje
Ciasto agrestowe

Ciasto agrestowe 41

2
cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa agrestowa: 750 ml wody z kompotu agrestowego* 2 budynie waniliowe b/c 1-2 łyżki cukru* owoce z kompotu odsączone Bita śmietana: 500 ml Zobacz więcej
Mam wrażenie, że agrest poszedł w zapomnienie! Nie wiem dlaczego w dzieciństwie objadłam agrestowe krzaczki, w ogródku rodziców. Sięgnęłam zatem do mojego źródła czyli strony poświęconej witaminom- Zobacz więcej
na soku jabłkowym z agrestem. Polecam! Składniki: Ciasto: 200 g masła temp. pokojowa szklanka cukru ( drobnego) 300 g mąki (przesianej) 125 ml śmietany kremówki temp.pokojowa 3 jajka temp.pokojowa 2 Zobacz więcej
beetle
beetle Obserwuj blogaObserwujesz bloga
apetyt i smak
Rolada agrestowa

Rolada agrestowa 154

0
gorącej wody 1 łyżki mąki 1 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli MASA ŚMIETANOWA: 300 ml śmietany kremówki 10 g cukru waniliowego cukier puder do smaku 1 kopiasta Zobacz więcej
, gdy agrest nie jest mocno dojrzały, nie rozpadnie się podczas pieczenia Składniki ( na tortownicę o średnicy 26 cm): na kruche ciasto: 200 g masła 2 jaja 2 i 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1,5 Zobacz więcej
Dżem agrestowy | kuchnia krokusia kuchnia krokusia Home Kontakt O mnie Kurczak Ciasta Przystawki Mięso mielone Ciasteczka Miesa Desery Sałatki Na śniadanie Obiad bez mięsa Home Kontakt O mnie Kurczak Zobacz więcej
Co roku mniej więcej o tej samej porze dostaje cynk od babci, że agrest jest już gotowy do obrywania. Z początku kwaśny i twardy, nie nadaje się do jedzenia prosto z krzaczka, za to świetnie sprawdzi Zobacz więcej
Co roku mniej więcej o tej samej porze dostaje cynk od babci, że agrest jest już gotowy do obrywania. Z początku kwaśny i twardy, nie nadaje się do jedzenia prosto z krzaczka, za to świetnie sprawdzi Zobacz więcej
owoce. Raz na jakiś czas przemieszała masę, która po pewnym czasie zamieniała się w pachnący, słodki dżem, który babcia zamykała w słoikach, aby zimą można było przywołać lato. Jeszcze nie jestem Zobacz więcej
Domowy sok na zimę i nie tylko. Idealny na upały. Ma fajny kwaskowy smak. Cukru zalecam dodać ilość w zależności od tego jak kto lubi słodki. Ma dużo witamin polecam bez konserwantów. Porzeczki nie Zobacz więcej
zrobić z ricottą. W miseczce wymieszać resztę składników i nałożyć na owoce. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec ok 20 minut- aż agrest będzie miękki i puści sok, a skorupka będzie Zobacz więcej