sok na parze

figmara
figmara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
figowe smaki
Dorsz z bazylią na parze

Dorsz z bazylią na parze 665

0
. . 2 filety z dorsza listki świeżej bazylii sól, pieprz sok z cytryny . . Rybę opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem. Rybę ułożyć w garnku, obłożyć listkami bazylii i Zobacz więcej
1/4 selera korzeniowego 1 kiwi 1 pomarańcza listki melisy Seler obrać, pokroić na plastry grubości 1 cm. Ugotować na parze. Ostudzić i pokroić w kostkę. Kiwi obrać, pokroić. Pomarańczę wyfiletować, Zobacz więcej
. . zielone szparagi roszponka pomidory ziarno słonecznika 1 łyżka oleju lnianego sok z cytryny . . Szparagi umyć, odciąć końcówki, obrać i ugotować na parze. Po ostudzeniu pociąć na kawałki. Zobacz więcej
Najprostsza forma ryby- skropiona sokiem z cytryny, posolona, oprószona mąką .Usmażona na złoto na maśle ( z olejem) .Podałam z koperkowym puree z kalarepki. Podałam je w wydrążonych pomidorach i Zobacz więcej
300g pomidorków koktajlowych 500g fasolki szparagowej (ugotowanej na parze) kostka wędzonego tofu oliwki czarne sos: 2 łyżki musztardy 4 łyżki oliwy 4 łyżki mleka sojowego (schłodzonego) sok z cytryny Zobacz więcej
figmara
figmara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
figowe smaki
Łosoś w tymianku

Łosoś w tymianku 55

0
. . Łososia podzielić na dzwonka. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Posypać posiekanymi świeżymi listkami tymianku i odstawić na pól godziny do lodówki. Rybą gotować na parze przez Zobacz więcej
500 g fasolki szparagowej (S) 3-4 garści roszpunki lub mix sałat (S) 2 łyżki oliwy z oliwek (S) 1 pęczek szczypiorku (O) 1-2 ząbki czosnku (O) pieprz (O) 1 kostka sera feta (Sł) sól (Sł) 2 łyżki natki Zobacz więcej
1/2 pęczka zielonych szparagów (S) 2 jajka (S) mix sałat (S) 3-4 większe rzodkiewki (S) oliwa z oliwek (S) pieprz (O) sól (Sł) ocet balsamiczny (K) sok z cytryny (K) kurkuma (G) Szparagi ugotować na Zobacz więcej
. . 2 płaty soli 1 pomidor 2 ogórki małosolne 1 awokado 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz sok z cytryny 1-2 łyżki oleju Solę skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Ugotować Zobacz więcej
250 g brukselki (S) oliwa z oliwek (S) 2 średnie cebule (O) pieprz (O) zioła prowansalskie (O) sól (Sł) 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu balsamicznego (K) kurkuma (G) Brukselkę ugotować na parze do Zobacz więcej
. 2 płaty soli 1 łyżka ziół (oregano, tymianek, kolendra) sól, pieprz sok z cytryny . Solę opłuka ć, osuszy ć , skropi ć sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem i zio ł ami. Odstawić na pół godziny Zobacz więcej
.. . . 1 dzwonek łososia 1 ogórek sałatkowy pół pęczka koperku 15 dag gęstej kwaśnej śmietany 1 łyżeczka cukru 2 łyżki słodkiej śmietanki sól, pieprz 2 łyżki soku z cytryny . Ogórek umyć, pokroić w Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Sos jagodowy

Sos jagodowy 310

2
« Pieczona młoda marchew z ... Sos jagodowy Do leniwych, pankejków, racuszków, gofrów, klusków na parze, makaronu, lodów a nawet mięs. Składniki: 1 szkl jagód pół szkl wody sok z jednej pomarańczy Zobacz więcej
Mintaj z zielonymi warzywami prosto z patelni. składniki 1 szt cukinia młoda, 1 szt brokuły, 1 łyżka olej kujawski, 2 ząbki czosnek, Sól, pieprz, koperek, sok z cytryny, 1/2 szkl bulion Zobacz więcej
, pieprzem, skórką startą z cytryny i listkami mięty pokrojonymi na cieniutkie paseczki. Na rybę układamy dwie gałązki koperku, układamy plasterki cytryny i przekładamy rybę do garnka, gdzie będzie Zobacz więcej
Pstrąg z pary z pietruszką .lekkie smaczne i dietetyczne danie. składniki 1 pstrąg, 1/2 pęczka natki pietruszki, Sól morska- MŁYNEK, cytryna, oliwa Pstrąga myjemy usuwamy wnętrzności . Solimy z Zobacz więcej
KasiaWeganka
KasiaWeganka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kasia Weganka
TOFU-BROKUŁOWA ZUPA

TOFU-BROKUŁOWA ZUPA 165

0
Tofu-brokułowa zupa: Składniki: - brokuł - kostka (180g) tofu naturalnego - cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki soku z cytryny - łyżeczka kolendry, łyżeczka gorczycy - plasterek imbiru - oliwa do Zobacz więcej
pieprzem. Chili przekroić na pól, usunąć pestki, opłukać i drobno pokroić. Papryczkę, imbir, czosnek i zioła wymieszać, dodać olej. Ryby natrzeć sosem i odstawić na godzinę. Filety ułożyć na Zobacz więcej
na parze, a po ostudzeniu pokroić na kawałki. Roszponkę opłukać , osuszyć. Paprykę pokroić w paski. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, skropić sokiem z cytryny, pokroić. Roszponkę, paprykę, Zobacz więcej