sok z malin bez pasteryzacji

Owoce w soku własnym to świetna baza do przygotowania zimą musów, galaretek, kisieli, sosów. To także rewelacyjny dodatek do budyniów, kasz (szczególnie manny), kisieli, jogurtów. To przetwory, które Zobacz więcej
jest robić sok przez sokownik. Ja zatęskniłam za innym smakiem soku dlatego w tym roku przepis na sok bez sokownika ale pasteryzowany i z mniejszą ilością cukru. Składniki: 3 kg malin 50 g kwasku 3 Zobacz więcej
maliny w syropie przygotowujemy z kilograma cukru, wówczas zaraz po zagotowaniu wody zalewamy nią słoiczki. Jeśli zdecydowałyśmy się na mniejszą ilość cukru, ale z syropem, wówczas wodę z syropem Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Maliny w soku własnym

Maliny w soku własnym 1786

1
Znowu łapię lato, chwytam ciepło, nasycam się zapachem, podziwiam barwy. Zamykam je w słoikach, jak te malinki, które zimą będą przypominać słoneczne dni, leczyć ewentualne przeziębienie (oby się Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Sok lub syrop malinowy

Sok lub syrop malinowy 130

0
Musiałam go zrobić, po prostu musiałam. Bez względu na cenę malin (a tanie to one w tym roku nie są), bez względu na upały i meszki, które zleciały się do moich malin chyba z całego województwa. Zobacz więcej
Sok z malin to nieodzowny element w razie przeziębienia. Działa przeciwgorączkowo, silnie napotnie. Idealny w sezonie grypowym, gdy uczepi się nas jakiś wirus :) O samych malinach jeszcze wspomnę, bo Zobacz więcej
czasów! W paczce znalazłam: - 100% sok bezpośrednio wyciskany z owoców czarnego bzu - Owoce czarnego bzu są najbogatszym źródłem silnych przeciwutleniaczy – antocyjanów! - 100% sok bezpośrednio Zobacz więcej
Drodzy, jak zawsze pięknie Wam dziękuję za odwiedziny :) Pierwszy raz od lat pożegnałam truskawki bez żalu. Przez czas, kiedy było ich najwięcej, były najpiękniejsze i w rozsądnej cenie - kupowałam je Zobacz więcej
wydrylować, a maliny przetrzeć, żeby uzyskać z nich mus. Mimo to sądzę, że warto się poświęcić. Smak dżemu jest tego wart. Jeśli macie dostęp do wiśni (aż się trzęsę z zazdrości, bo wiem, że Zobacz więcej
Bon
Bon Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bo(ro)n Appétit
Sok z malin

Sok z malin 10492

1
Wiecie już zFacebooka, że ostatnio przygotowywałam sok z malin. Miałam do dyspozycji 6 kg pięknych, zerwanych prosto z krzaczka owoców, które kupiłam bez dłuższego zastanowienia. Nie ukrywam, że jest Zobacz więcej
pojemniku przenika przez owoce i powoduje wydzielanie z nich soku, który spływa do pojemnika umieszczonego poniżej owoców. W tak bardzo prosty i naturalny sposób mamy pyszny sok bez dodatków i Zobacz więcej
Witajcie kochani. Sezon truskawkowy trzeba wykorzystać, jak się tyko da, bo bardzo krótki a owoce przepyszne. Polecam łatwy, szybki, odjazdowy w smaku sos truskawkowy nie tylko do naleśników. Nie mogę Zobacz więcej
porzeczki, dodać ok. 80ml wody i zagotować na średnim ogniu co jakiś czas mieszając. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i gotować bez przykrycia przez ok. 1,5 – 2 godzin, mieszając co jakiś czas, żeby Zobacz więcej
To mój pierwszy sok malinowy, ale zapewniam, że nie ostatni. Ten przygotowywałam z dojrzałych w słońcu, cudownie aromatycznych malin. Na szczęście jeszcze ich trochę rośnie... Aż się sama sobie Zobacz więcej
Witam kochani. Polecam sprawdzony sposób na truskawki. Kilka dni temu przerobiłam 20 kilo truskawek i przy okazji nagrałam krok po kroku etap przygotowania. LINK do filmu. Zapraszam. Podam przepis na Zobacz więcej
trwałość produktu bez dodatku innych środków konserwujących w szczególności tych chemicznych. W książce "Kuchnia Polska - encyklopedia Sztuki Kulinarnej" czytam: "Wyróżniamy dżemy wysokosłodzone i Zobacz więcej
W ubiegłym roku przeoczyłam sezon na maliny i niestety na zimę zostaliśmy bez soku. Ubolewałam nad tym za każdym razem gdy dopadało nas przeziębienie lub gdy wracaliśmy do domu mocno zmarznięci czy Zobacz więcej
( tylko sok) 1/3 cup whisky o delikatnym smaku (80 ml) Owoce zasypać cukrem, dodać sok z cytryn i pomarańczy. Dwie laski wanilii rozkroić wzdłuż, wyjąć ostrzem noża nasiona, wrzucić do owoców oraz Zobacz więcej
mnóstwo starych i - mam wrażenie - zapomnianych receptur na nalewki i kiszonki. Poza tym napisałaś na swoim blogu wiele cennych rad związanych z przygotowaniem przetworów i ich pasteryzacją. Dziękuję Zobacz więcej
i ziarnkiem gorczycy - po prostu były, zawsze, różnorodnie i obowiązkowo. Inaczej sprawa miała się z owocami. W tym sektorze niepomiernie rządził sok malinowy, czasami tylko ustępując kawałek regału Zobacz więcej