sok z malin bez pasteryzacji

{{headerMessage}}
Owoce w soku własnym to świetna baza do przygotowania zimą musów, galaretek, kisieli, sosów. To także rewelacyjny dodatek do budyniów, kasz (szczególnie manny), kisieli, jogurtów. To przetwory, które Zobacz więcej
Gośka
Gośka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Łyżka i motyka
Sok malinowy bez sokownika

Sok malinowy bez sokownika 1909

0
{{headerMessage}}
jest robić sok przez sokownik. Ja zatęskniłam za innym smakiem soku dlatego w tym roku przepis na sok bez sokownika ale pasteryzowany i z mniejszą ilością cukru. Składniki: 3 kg malin 50 g kwasku 3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
maliny w syropie przygotowujemy z kilograma cukru, wówczas zaraz po zagotowaniu wody zalewamy nią słoiczki. Jeśli zdecydowałyśmy się na mniejszą ilość cukru, ale z syropem, wówczas wodę z syropem Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Maliny w soku własnym

Maliny w soku własnym 1789

1
{{headerMessage}}
Znowu łapię lato, chwytam ciepło, nasycam się zapachem, podziwiam barwy. Zamykam je w słoikach, jak te malinki, które zimą będą przypominać słoneczne dni, leczyć ewentualne przeziębienie (oby się Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Sok lub syrop malinowy

Sok lub syrop malinowy 134

0
{{headerMessage}}
Musiałam go zrobić, po prostu musiałam. Bez względu na cenę malin (a tanie to one w tym roku nie są), bez względu na upały i meszki, które zleciały się do moich malin chyba z całego województwa. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sok z malin to nieodzowny element w razie przeziębienia. Działa przeciwgorączkowo, silnie napotnie. Idealny w sezonie grypowym, gdy uczepi się nas jakiś wirus :) O samych malinach jeszcze wspomnę, bo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
orzeźwienie i przeciwdziała zmęczeniu. oraz: - Konfitura z płatków róży - Syrop z malin Firma bardzo się stara, abyich cuda były najlepszej jakości. Cenią sobie bardzo #SLOWFOOD i domowe tradycje. Zobacz więcej
Mika L.
Mika L. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na Grabinie
Słodkie lato...w słoiku :)

Słodkie lato...w słoiku :) 202

0
{{headerMessage}}
Drodzy, jak zawsze pięknie Wam dziękuję za odwiedziny :) Pierwszy raz od lat pożegnałam truskawki bez żalu. Przez czas, kiedy było ich najwięcej, były najpiękniejsze i w rozsądnej cenie - kupowałam je Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo tu cierpię tu na obczyźnie z braku wiśni. Podobno, jak już przekonała się moja polska koleżanka, nawet sprowadzone z kraju wiśniowe drzewka w tutejszej glebie czy klimacie nie radzą sobie Zobacz więcej
Bon
Bon Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bo(ro)n Appétit
Sok z malin

Sok z malin 10496

1
{{headerMessage}}
Wiecie już zFacebooka, że ostatnio przygotowywałam sok z malin. Miałam do dyspozycji 6 kg pięknych, zerwanych prosto z krzaczka owoców, które kupiłam bez dłuższego zastanowienia. Nie ukrywam, że jest Zobacz więcej
mufinka79
mufinka79 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchnia na obcasach
Sok ze śliwek na zimę

Sok ze śliwek na zimę 2100

0
{{headerMessage}}
pojemniku przenika przez owoce i powoduje wydzielanie z nich soku, który spływa do pojemnika umieszczonego poniżej owoców. W tak bardzo prosty i naturalny sposób mamy pyszny sok bez dodatków i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ani między słoiki. Pasteryzacja to nie gotowanie i słoiki spokojnie pasteryzują się w temperaturze około 80-90 stopni około 15 minut bez podskoków, jak to się ma przy bulgotaniu, kiedy woda zawrze. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Spieszcie się na targ i zakupcie czarną porzeczkę póki jeszcze jest! W zeszłym roku niestety przegapiłam ją, pewnie przez wakacyjny wyjazd i niestety nie miałam ani jednego domowego słoika Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To mój pierwszy sok malinowy, ale zapewniam, że nie ostatni. Ten przygotowywałam z dojrzałych w słońcu, cudownie aromatycznych malin. Na szczęście jeszcze ich trochę rośnie... Aż się sama sobie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witam kochani. Polecam sprawdzony sposób na truskawki. Kilka dni temu przerobiłam 20 kilo truskawek i przy okazji nagrałam krok po kroku etap przygotowania. LINK do filmu. Zapraszam. Podam przepis na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
trwałość produktu bez dodatku innych środków konserwujących w szczególności tych chemicznych. W książce "Kuchnia Polska - encyklopedia Sztuki Kulinarnej" czytam: "Wyróżniamy dżemy wysokosłodzone i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W ubiegłym roku przeoczyłam sezon na maliny i niestety na zimę zostaliśmy bez soku. Ubolewałam nad tym za każdym razem gdy dopadało nas przeziębienie lub gdy wracaliśmy do domu mocno zmarznięci czy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Cieszę się, że przede mną jeszcze sezon śliwkowy, który bardzo lubię :) W kwestii robienia dżemów, konfitur itp. bardzo dużo nauczyłam się odBei. Przede wszystkim Bea uświadomiła mi, że można łączyć Zobacz więcej
{{headerMessage}}
" Fasolka w pomidorach na zimę Orzechówka toskańska Ocet z czereśni, marynata i konfitura Imbirówka stryja Dionizego Sos słodko-kwaśny do słoików Korniszony Dżem "kiwi" Ogórki kanapkowe Kiszona Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i ziarnkiem gorczycy - po prostu były, zawsze, różnorodnie i obowiązkowo. Inaczej sprawa miała się z owocami. W tym sektorze niepomiernie rządził sok malinowy, czasami tylko ustępując kawałek regału Zobacz więcej