sok z żółtych śliwek w słoiki

Soczyste , kruche mięso o wyczuwalnych , delikatnych smakach cytryny i jabłka.Idealnie smakuje z gotowanymi ziemniakami i świeżymi warzywami. Sos powstały podczas pieczenia możemy zagęścić mąką lub Zobacz więcej
Niedawnowspominałam Wam o mojej współpracy z firmąSoki Świata, w ramach której otrzymałam do przetestowania sok z żurawiny i granatu. O pierwszym pisałamtutaj, czas na recenzję kolejnego produktu. Tak Zobacz więcej
Młoda kapusta jest jednym z warzyw które przypominają mi wiosenne obiady w promieniach słońca. Przygotowana z dodatkiem różnych warzyw , boczku , kiełbasy , soku pomidorowego i oczywiście Zobacz więcej
Składniki: sok jabłko-mięta Hortex 500 ml, sok jabłko-truskawka-mięta Hortex 500 ml, budyń śmietankowy 2 opakowania, mąka ziemniaczana 2 łyżeczki, biszkopty okragłe 300 gram, śmietana 30% 330 ml, Zobacz więcej
Kilka dni temu do naszych drzwi zapukał kurier z niespodziewaną przesyłką od firmySoki Świata. W pudełku znalazłam do przetestowania dwa soki - z żurawiny i owoców granatu. Dzisiaj chciałabym się Zobacz więcej
Połowę wczorajszych naleśników z makiem zjadłam z powidłami śliwkowymi i bitą śmietaną, drugą połowę postanowiłam utopić w sosie z soku z krwistych pomarańczy (na podobieństwo francuskich crêpes Zobacz więcej
Ostatnie trzy wpisy były na słodko, co przyznaję rzadko mi się zdarza. Jestem jedną z tych osób, która nad czekoladę przekłada konkretny kawałek mięsa ;) Lista zakupów na 6 kotletów 600 g karkówki 2 Zobacz więcej
Dla większości jest to jeszcze smak nieodkryty. Ja spróbowałam i jestem zachwycona. Mięso perliczki przypomina delikatną dziczyznę. jest soczyste i kruche. Mięso perliczki jest nie tylko smaczne ale Zobacz więcej
Obiad niedzielny: mięcho, ziemniaki, dodatki. Tym razem stanęło na karkówce. Ale żeby nie było do końca standardowo, dodałam do sosu świeżo wyciśnięty sok z jabłek. Jeżeli też jesteście szczęśliwymi Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Wino gronowe z soku

Wino gronowe z soku 310

Wino robiłam we wrześniu a dziś przedstawiam rezultat i sposób w jaki go wykonałam. Wino jest pyszne i robiłam je tak jak zawsze robił wina mój tato. Jeśli nie ma tutaj fachowych nazw i sloganów to Zobacz więcej
Dzisiaj pomysł na pyszne danie, czyli goloneczki z kurczaka duszone w soku z pomarańczy. Podałam je z pure z brokuła. Danie bardzo smaczne a mięsko pachnie pomarańczą i smakuje rewelacyjnie. Zobacz więcej
Przy dzisiejszej szarudze aż trudno dziś uwierzyć, że w ubiegły weekend było niezwykle słonecznie. Dla mnie było to otwarcie sezonu rowerowego w tym roku. Wyjazd za miasto miał służyć głównie Zobacz więcej
Wciąż jeszcze czekamy na wiosnę, na moc owoców i warzyw, na energie, które ze sobą niosą. Ale nie zapominajmy o starych, dobrych burakach. Nie takie one straszne jak je malują. A przy okazji bardzo Zobacz więcej
Mięso ze schabu duszone w syropach jest delikatne, miękkie, kruche, soczyste i bardzo aromatyczne i uprzedzając pytania, nie jest za słodkie tylko ma lekki posmak słodyczy. Miałam syrop z bzu lekko Zobacz więcej
1 litr wody, 1 litr spirytusu, 1 kg cukru, ok. 3kg śliwek Sposób przygotowania: Śliwki kroimy na połówki i zalewamy wodą. Dolewamy 1 l spirytusu. Następnie zakręcamy. Zostawiamy je na 3-4 tygodnie. Co Zobacz więcej
Co roku testuję kilkanaście nowych receptur na śledzie. Te, które nam smakują, wędrują jako przepis do Was. Są też takie śledzie, które nie tylko nam smakują, ale wręcz zachwycają smakiem. Potem Zobacz więcej
W najbliższą niedzielę 13 września od godziny 15.00 odbędą się warsztaty pt: „Warszawskie Słoiki” czyli lokalne przetwory z historią w tle Przygotujemy tzw. ‚gąszcze” czyli Zobacz więcej
Bardzo lubimy czerwoną kapustę jako dodatek do obiadu. Robiłam z niej już różne surówki oraz duszoną na ciepło w tradycyjny sprawdzony sposób. Tym razem postawiłam na kapustę duszoną w soku Zobacz więcej
Moim popisowym daniem obiadowym jest na pewno karkówka w soku jabłkowym. Wychodzi zawsze soczysta, mięciutka i pyszna. Każdy zachwyca się jej smakiem i prosi o dokładkę. Idealny przepis na zbliżające Zobacz więcej
Kruszynka17 sierpnia 2012 17:04 Nie wiem, ja mam dżemy po kilka lat i są dobre, trzymam je w piwnicy. Myślę, że nie można nic zepsuć, trzeba mieszać , co chwilę, żeby się nie przypaliły :) Usuń Zobacz więcej