sola w platkach migdalow

Wegan Nerd
Wegan Nerd Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wegan Nerd
BURAKI PIECZONE W SOLI

BURAKI PIECZONE W SOLI 37

To wspaniały sposób na pieczone warzywa. Wiadomo, że te z piekarnika są wyjątkowo smaczne. Lekko słodkawe i chrupiące. Te pieczone krócej idealnie nadają się do zup. Zupy z pieczonych warzyw są bardzo Zobacz więcej
Kuchnia w Formie
Kuchnia w Formie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia w Formie
Dorada pieczona w soli

Dorada pieczona w soli 31

Najprostszy sposób na przygotowanie ryby. Ryby, która będzie zawsze soczysta. We Włoszech w ten sposób przygotowuje się doradę, ale równie dobrze możecie w ten sposób przygotować rodzimego pstrąga lub Zobacz więcej
acieslak36
acieslak36 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
włoski garnuszek
Dorada pieczona w soli

Dorada pieczona w soli 101

- Вторая свежест - вот что вздор! Свежест бывает только одна – первая, она же и последняя. A если осетрина второй свежести, то это означает, что она тухлая! (M. Bułhakow „Mistrz i Małgorzata” rozdział Zobacz więcej
• Kapusta kiszona w soli Zdrowe-Kiszonki.pl - Blog Kulinarny o Kiszeniu i Fermentowaniu Spis Treci > Kapusta kiszona w soli Kapusta kiszona w soli Przepis na pyszn, zdrow i chrupic kapust kiszon. Zobacz więcej
• Kapusta czerwona kiszona w soli Zdrowe-Kiszonki.pl - Blog Kulinarny o Kiszeniu i Fermentowaniu Spis Treci > Kapusta czerwona kiszona w soli Kapusta czerwona kiszona w soli Kiszona kapusta Zobacz więcej
• Szczaw kiszony w soli Zdrowe-Kiszonki.pl - Blog Kulinarny o Kiszeniu i Fermentowaniu Spis Treci > Szczaw kiszony w soli Szczaw kiszony w soli Przepis na kiszony szczaw, ktry przyrzdza si tak Zobacz więcej
• Kapusta z borwkami kiszona w soli Zdrowe-Kiszonki.pl - Blog Kulinarny o Kiszeniu i Fermentowaniu Spis Treci > Kapusta z borwkami kiszona w soli Kapusta z borwkami kiszona w soli Kiszona kapusta z Zobacz więcej
blog.I.lovelife
blog.I.lovelife Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
I LOVE LIFE
Schab w płatkach jaglanych

Schab w płatkach jaglanych 18

Składniki/ 2 porcje: – ok. 200g schabu bez kości ( 2 porcje kotleta) – jajko -mąka -płatki jaglane -sól i pieprz – papryka słodka (opcjonalnie) Przygotowanie: Schab rozbić na tradycyjne kotlety Zobacz więcej
Składniki: ok 400 g poledwicy z dorsza bez ości (może być też inna ryba np. morszczuk albo sola); 1 szklanka płatków kukurydzianych (czytajcie skład, te najbardzie popularne są słodzone cukrem!); 1 Zobacz więcej
Niezwykle mięciutkie i pyszne mięsko na kanapki,zazwyczaj robię po kawałku boczku i karczku,żeby nie było monotonnie.Dobrze jest używać do tej metody pieczenia lekko tłuste mięsko bo sól wyciąga Zobacz więcej
Dmuchawiec kanikuły jest już półnagi. Łąki uginają kolana w skupieniu i żarze, przesycone miododajną poświatą. Rosaria są w swojej pełni, płatki róż opadają jak Perseidy, najpiękniejsze podróżniczki Zobacz więcej
Gdy ktoś pyta, jakie wino podać do ryby, z automatu odpowiemy białe. Do takiej podanej z pysznym gęstym sosem najlepiej beczkowe chardonnay. Idealnie jeśli będzie to wino z Nowej Zelandii, np. Saint Zobacz więcej
Jeśli myślimy o podaniu wina do ryby, pierwszy nasuwający się pomysł to pyszne, aromatyczne chardonnay. Proponuję nowozelandzkie Saint Clair James Sinclair Chardonnay. Ale co jeśli typowe połączenia Zobacz więcej
Moja wersja kurczaka w migdałach troszkę różni się od innych ponieważ chciałam uniknąc klasycznej panierki. Filety obtaczamy tylko w jajku i migdałach przez co danie zyskuje lekkość. Mięso marynowane Zobacz więcej
Szukając pomysłów na zdrowe obiady przeglądałam książkę z przepisami na ryby i owoce morza. Do przygotowania pstrąga w tak nietypowy sposób zainspirował mnie Karol Okrasa. Przepis zmodyfikowałam na Zobacz więcej
Moi Drodzy to ta sama babka, którą robiłam wczoraj według TEGO TU PRZEPISU Babki zrobiłam dwie, jedna po drugiej, co oznacza, że jest to baba szybka, niezawodna, prosta i zawsze każdemu wyjdzie! Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Comber z sarny w soli

Comber z sarny w soli 420

Comber lub polędwiczkę z sarny, można przygotować podobnie jak schab, tak zwany z pończochy. Tylko nie trzeba mięsa suszyć. Comber lub polędwiczka z sarny, sól*, cukier*, siano, Mięso oczyścić, umyć, Zobacz więcej
Karp pieczony w soli Karp zapiekany w soli to tegoroczne kulinarne odkrycie. Ryba tak przygotowana prezentuje się efektownie, jest prosta do przyrządzenia, a co najważniejsze wyjątkowo smaczna. Karp Zobacz więcej
W życiu lepszego karpia nie jadłam niż ten, którego zrobiły dziewczynyze Slow Food podczas warsztatów z dziećmi. Karpia przywiózł nam Pan Włodek z Folwarku Jastrzębie Kąty. Pan Włodek wraz z żoną Zobacz więcej
Mięso homara, jedno z najwykwintniejszych jakie oferuje nam „wielka woda”. Jest delikatne, lekko słonawe i zarazem słodkawe. Najlepsze mięso homara zawsze pochodzi ze szczypiec, choć i z ogona jest Zobacz więcej