solanka dla jesiotra

Zetka
Zetka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarni, czyli uczniowie Zetki pichcą.
Solanka

Solanka 27

Solanka(ros. солянка) – tradycyjne danie kuchni rosyjskiej i ukraińskiej, gęsta zupa, ugotowana na mięsnym, rybnym bądź grzybowym rosole z dodatkiem aromatycznych przypraw ziołowych. Łączy w sobie Zobacz więcej
• Kalafior kiszony w solance Zdrowe-Kiszonki.pl - Blog Kulinarny o Kiszeniu i Fermentowaniu Spis Treci > Kalafior kiszony w solance Kalafior kiszony w solance Przepis na kiszonego kalafiora, ktry Zobacz więcej
Pieczone ziemniaki z kawiorem. Kawior to produkt dość powszechnie kojarzony z luksusem (choć nie lubię tego określenia w kontekście gotowania), który jednocześnie znakomicie komponuje się z Zobacz więcej
• Banan kiszony w solance Zdrowe-Kiszonki.pl - Blog Kulinarny o Kiszeniu i Fermentowaniu Spis Treci > Banan kiszony w solance Banan kiszony w solance Przepis na kiszone banany chciabym mc poleci, Zobacz więcej
• Pieczarki kiszone w solance Zdrowe-Kiszonki.pl - Blog Kulinarny o Kiszeniu i Fermentowaniu Spis Treci > Pieczarki kiszone w solance Pieczarki kiszone w solance Przepis na kiszone pieczarki to Zobacz więcej
Nastał czerwiec, a u Hajduczka pojawiła się młoda kapusta kiszona w solance. Chyba każdy z nas zna sposób na kiszenie poszatkowanych główek zimowej kapusty ubijanych z solą w beczce lub kamiennym Zobacz więcej
Jedzenie kiszonych produktów to najlepsza metoda na utrzymanie zdrowia w dobrej kondycji. Wszystkie fermentowane produkty są super zdrowe. Teraz powoli rozkręca się sezon ogórkowy, najlepszy czas Zobacz więcej
• Szparagi zielone kiszone w solance Zdrowe-Kiszonki.pl - Blog Kulinarny o Kiszeniu i Fermentowaniu Spis Treci > Szparagi zielone kiszone w solance Szparagi zielone kiszone w solance Przepis na Zobacz więcej
• Kieki rzodkiewki kiszone w solance Zdrowe-Kiszonki.pl - Blog Kulinarny o Kiszeniu i Fermentowaniu Spis Treci > Kieki rzodkiewki kiszone w solance Kieki rzodkiewki kiszone w solance Przepis na Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Solanka. Solianka

Solanka. Solianka 66

Solanka to zupa wywodząca się z chłopskiej kuchni wschodniej - rosyjskiej, ukraińskiej lub/i białoruskiej. Początkowo gotowano ją najczęściej na wywarze rybnym, ale z czasem zaczęto robić wersję Zobacz więcej
• Kieki pora kiszone w solance Zdrowe-Kiszonki.pl - Blog Kulinarny o Kiszeniu i Fermentowaniu Spis Treci > Kieki pora kiszone w solance Kieki pora kiszone w solance Przepis na kiszone kieki pora. Zobacz więcej
W zasadzie myślałam, że danie to przygotuje Maciek, ale ostatecznie przypadło mi w udziale jego wykonanie. I świetnie, bo jakoś ostatnio nie gościło na naszym stole. A jak wspomniałam w opisie hasła Zobacz więcej
Składniki solanka: 10 litrów zimnej wody 800g- 1 kg soli peklowej 2 liście laurowe 3 ząbki czosnku ziarenka pieprzu czarnego Wykonanie: Sól mieszamy w wodzie do rozpuszczenia, dodajemy pieprz, Zobacz więcej
• Marchew i buraki kiszone w solance Zdrowe-Kiszonki.pl - Blog Kulinarny o Kiszeniu i Fermentowaniu Spis Treci > Marchew i buraki kiszone w solance Marchew i buraki kiszone w solance Przepis na Zobacz więcej
• Buraki kiszone w solance na zakwas buraczany Zdrowe-Kiszonki.pl - Blog Kulinarny o Kiszeniu i Fermentowaniu Spis Treci > Buraki kiszone w solance na zakwas buraczany Buraki kiszone w solance na Zobacz więcej
bernika
bernika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj kulinarny pamiętnik
Pieczony jesiotr

Pieczony jesiotr 6957

To chyba ostatni potomek ryb przypominających potwory z epoki dinozaurów. Jesiotr. Ryba pyszna, ma delikatne białe mięso i poza grzbietem prawie nie ma ości, ale ma twardą skórę, której nie należy Zobacz więcej
• Ogrki kiszone w solance i ogrki maosolne Zdrowe-Kiszonki.pl - Blog Kulinarny o Kiszeniu i Fermentowaniu Spis Treci > Ogrki kiszone w solance i ogrki maosolne Ogrki kiszone w solance i ogrki Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Solanka ukraińska (solianka)

Solanka ukraińska (solianka) 57

Gdyby solanki nie wymyślono wcześniej, musiałabym wymyślić ją sama. Kocham wszelkie kwaśności, więc pożywna, treściwa solanka (zwana też solianką), w której aż gęsto od mięsa, pomidorów i kiszonych Zobacz więcej
Tak jak obiecałem na blogu będzie coraz więcej ryby i drobiu. Dzisiaj zaczynamy od przepysznego, bardzo charakterystycznego w smaku jesiotra. Ja dorwałem jesiotra syberyjskiego. Podamy go w Zobacz więcej
Nareszcie nadeszła zima, w tym roku niezwykle szczodra, sypnęła śniegiem i chuchnęła siarczystym mrozem. Korzystamy z niej łapczywie, bo nie wiadomo, kiedy biała pierzynka przeistoczy się w pluchę. Zobacz więcej