• 8
  • 7
  • 0
  • 3
  • 9
  • 5
przepisów z 6124 blogów

solanka do mięsa

Jednym ze sposobów na soczyste, delikatne mięso z piekarnika jest moczenie go przed pieczeniem w solance czyli w wodzie z dużą zawartością soli. Często piekę tak drób (przepis na perliczkę, przepis na Zobacz więcej
Kaczka pieczona z jabłkami to klasyka sama w sobie i najbardziej popularne połączenie kulinarne. Moja kaczka jest moczona w solance, a dzięki pieczeniu w worku, mięso jest kruche i aromatyczne. Zobacz więcej
Jeszcze macie czas, aby na noworocznym stole zagościł pieczony indyk w całości. Potrzeba 1 dzień na solankę, 1 dzień na marynatę i ok. 3 godzin na pieczenie. Indyk pieczony w worku ma bardzo kruche, Zobacz więcej
Beata M
Beata M Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Po_żarcie
Pstrąg w migdałach

Pstrąg w migdałach 470

0
Uwielbiam takiego pstrąga. Dodatek masełka pietruszkowego i soku z cytryny sprawia, że mięso pstrąga smakuje naprawdę wyśmienicie. Polecam Składniki: pstrąg 1szt masło 1 łyżeczka natka pietruszki sok Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Szynka jałowcowa

Szynka jałowcowa 186

1
peklowanie na 3 kg mięsa 2 l wody 4 łyżki soli 2 łyżki solipeklowej listki laurowe pieprz ziele angielskie jałowiec pieprz kolendra Do peklowania mięso przygotować 3 dni wcześniej . Sól rozpuścić w Zobacz więcej
przypominam fanom domowych wędlin, że to już ostatni moment, by zapeklować mięsa, zwłaszcza te, które chce się przeznaczyć do wędzenia. przepis na solankę znajdziecie na blogu. jeśli nie macie dostępu Zobacz więcej
Solanka (ros.солянка)tradycyjna zupa rosyjskiej i ukraińskiej kuchni. Wieloskładnikowa, gęsta i bardzo pożywna. Łączy w sobie wiele smaków, które z początku we wspólnym zestawieniu zupełnie do siebie Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PATI197799
WĘDZONE UDKA

WĘDZONE UDKA 6306

2
Mój debiut, jeżeli chodzi o udka. Robiłam dwie wersje udka wędzone na surowo i udka parzone przed wędzeniem. Parzone zdecydowanie lepsze Solanka do udek. Na każdy litr wody dałam 100 gram soli Zobacz więcej
Podbiał jest dziko rosnącą rośliną zielną często spotykaną przy polnych drogach, w lasach i na łąkach. Średniej wielkość młode liście możemy zbierać w sierpniu i wrześniu. Duże liście będą łykowate. Zobacz więcej
peklowanie na 3 kg mięsa 2 l wody 4 łyżki soli 2 łyżki soli peklowej listki laurowe pieprz ziele angielskie czosnek pieprz szczypta chili w płatkach Do peklowania mięso przygotować 3 dni wcześniej . Zobacz więcej
Składniki: 1 kg piersi z gęsi, 3 jabłka, 2 plasterki pomarańczy, 4 ziemniaki, przyprawy: sól, pieprz, majeranek, słodka papryka. solanka: 1 czubata łyżka soli, 2 litry wody. Przygotowanie: Zobacz więcej
Składniki: 1 kg łopatki 4-6 ząbków czosnku natka pietruszki pieprz, słodka i ostra papryka szczypta rozmarynu, tymianku, lubczyku i imbiru kilka kropel sosu sojowego Solanka: 80 g soli 2 litry wody 50 Zobacz więcej
Kruche, delikatne i soczyste drobiowe mięso. Składniki: -duży, podwójny filet z piersi kurczaka (u nas ok. 1 kg) -solanka: 1,5 l wody 7 dkg soli po kilka ziaren ziela Zobacz więcej
Babci Marysi 1 Solanka zalewowa 1 Zestaw do nastrzykiwania mięsa 2 Czubryca czerwona 2 Pieprz pomarańczowy 1 Przyprawa do pieczeni węgierskiej 1 Osłonka barierowa fi 95 1 Mąka sojowa Zobacz więcej
W tym roku trochę porobiłam przetworów z soczystych i winnych jabłek.Z dużych zrobiłam dżemy , kompoty ,do ciasta , ale zostały mi maleńkie jabłuszka więc je ukisiłam bo chciałam sprawdzić przepis z Zobacz więcej
Składniki: 1,5 kg karkówki zioła prowansalskie i majeranek- po 3 łyżki Solanka: 2 litry wody 5 ziaren ziela angielskiego 4 laurowe liście 3,5 łyżki soli 5 ząbków czosnku Wodę z zielem angielskimi Zobacz więcej
Makaron to dobry sposób na błyskawiczny posiłek, dzisiejsza pasta to smaczne połączenie mięsa kraba, filecików anchois z zielonymi szparagami, w towarzystwie kremowego sosu z dodatkiem wytrawnego Zobacz więcej
Szynki cielęce Składniki: - udziec, karkówka lub górka cielęca - peklosól - ziele angielskie, pieprz, czosnek Z udźca wycinamy szynki, z karkówki odcinamy kość, a z górki wycinamy schab. Robimy Zobacz więcej
Fajny sposób na szybkie jedzonko, gdy nie ma się czasu. Wystarczy dodać szynkę/mięso, kukurydzę, fasolkę czy co tam lubicie, podgrzać. Dodać do makaronu lub ryżu i obiad gotowy! Jak na karteczce z Zobacz więcej
Składniki : 2 kg mięsa wieprzowego ( łopatka,karkówka ) 60 dkg wątroby drobiowej 4 średnie cebule 3 całe jajka 1 łyżeczka solanki (rodzaj soli do wyrobów wędliniarskich) 3 zwykłe bułki (mogą być Zobacz więcej