solanka do mięsa proporcje

Golonka z chrupiącą skórką Golonka z chrupiącą skórką składniki: golonka z kością ( tym razem około 1,5 kg ) musztarda czarny pieprz ziele angielskie sól do podlewania: piwo i bulion z odrobiną miodu Zobacz więcej
Podczas weekendowego wypadu do Białowieży mieliśmy okazję spróbować "Soljanki" (podobno ten zapis nie jest poprawny), która nas zaskoczyła kompozycją smakową. Jest kilka wersji solanki. My mieliśmy Zobacz więcej
Ogórkowego szaleństwa ciąg dalszy. Tym, którzy lubią mocne, wyraziste smaki, polecam sałatkę szwedzką. Wyśmienita do mięs ! Sałatka jest dość ostra, dlatego tym, którzy nie lubią piekącego posmaku Zobacz więcej
Ciąg dalszy przygotowań kulinarnych do Wielkanocy. Niezbędna biała kiełbasa! Dzisiaj zmieliłem i nasoliłem mięso - według wcześniejszego przepisu. Przygotowałem również boczek do wędzenia. Proporcje Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Ogórki kiszone z pepperoni.

Ogórki kiszone z pepperoni. 123

0
były lekko pikantne. Papryczki użyłam jako dodatek do duszenia mięsa. Ogórki kiszone z pepperoni. 2 kg ogórków 3-5 ostrych papryczek 3-5 ząbków czosnku kilka gałązek z baldachami kopru 10 listków Zobacz więcej
To chyba najprostszy sposób na przygotowanie domowym sposobem soczystej szynki, przy której "sklepowe" wędliny mogą się schować. Do tej szynki oprócz peklosoli nie dodałem żadnych przypraw i..... jest Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Solanka. Solianka

Solanka. Solianka 42

0
Solanka to zupa wywodząca się z chłopskiej kuchni wschodniej - rosyjskiej, ukraińskiej lub/i białoruskiej. Początkowo gotowano ją najczęściej na wywarze rybnym, ale z czasem zaczęto robić wersję Zobacz więcej
staropolskiej tradycji gościła tego dnia na stołach. Składniki na pieczoną pierś gęsi z owocami 1 pierś z gęsi 2 twarde, duże jabłka 10 suszonych śliwek 2 łyżki suszonej żurawiny sól, pieprz, suszony Zobacz więcej
angielskiego 4-5 liści laurowych 2 łyżeczki pieprzu solanka: 2 łyżki soli na 1 litr wody Przygotowanie: Kaczkę oczyszczamy, myjemy a następnie zalewamy solanką z proporcji takich jak powyżej tak, aby Zobacz więcej
i skrzela), w dzwonkach lub filetach (ze skórą). Świeżą rybę należy wypatroszyć i dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Następnym etapem jest moczenie w solance. Najbardziej powszechna receptura na Zobacz więcej
możemy je podać dzieciom - po prostu wiem co jem :) Solanka peklowa na 1 kilogram karkówki: - 1 litr wody - 4 łyżki soli - 1 łyżka soli peklowej* - 1 łyżka cukru - 2 liście laurowe - 1 ząbek czosnku Zobacz więcej
przygotowuję w szynkowarze nieco mniejsze domowe szyneczki, ale za to...... częściej :) Składniki Proporcje na 1 kilogram mięsa i czas peklowania 7 dni Proporcje na 0.65 kilograma mięsa i czas Zobacz więcej
Gęś to dobre, polskie mięso, goszczące kiedyś w staropolskiej kuchni dość często. Teraz, na szczęście wraca do naszej tradycji kulinarnej i widzę, że coraz częściej kupujemy to zdrowe mięso. My Zobacz więcej
bardzo wilgotna szarlotka bezglutenowa - bez glutenu - FinezjaNiedrogo - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU FinezjaNiedrogo bardzo wilgotna szarlotka bezglutenowa (16.06.2016)ciasto Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj dzień
Zielenina na zimę

Zielenina na zimę 36

2
lubię chyba najbardziej, a jest to chyba najstarszy sposób na przechowywanie zapasów. Chodzi mi o sól i solanki. Można oczywiście zapasy pomrozić, ale prawda jest taka, że zamrażalniki są małe i nie Zobacz więcej
mięso wieprzowe odrobinę inaczej;) - obiad podano! - FinezjaNiedrogo - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU FinezjaNiedrogo mięso wieprzowe odrobinę inaczej;) (17.04.2016)batonik kokosowy Zobacz więcej
banalnie proste (patrz pkt 1 przepisu). Z podanych proporcji uzyskasz oczywiście więcej sera niż potrzeba do tej prostej przystawki, ale możesz wykorzystać go później w innym daniu lub po prostu Zobacz więcej
się, jak smakuje znany nam rodzaj sera wykonany bez konserwantów, z naturalnych składników, powstający w domowym zaciszu - smak ten jest zawsze różny od sera ze sklepu. To samo tyczy się mięsa, ciast Zobacz więcej
właściciela smażalni "W Starym Młynie" dowiedziałam się w jakich proporcjach powinno się przyrządzać solanki do różnych rodzajów ryb. Solanka właściwa dla jesiotra jest to stężenie 13% soli, dla Zobacz więcej