solanka do mięsa proporcje

{{headerMessage}}
Golonka z chrupiącą skórką Golonka z chrupiącą skórką składniki: golonka z kością ( tym razem około 1,5 kg ) musztarda czarny pieprz ziele angielskie sól do podlewania: piwo i bulion z odrobiną miodu Zobacz więcej
ullinek
ullinek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Qchnia Uli
Solanka - rosyjska zupa mięsna

Solanka - rosyjska zupa mięsna 874

0
{{headerMessage}}
Podczas weekendowego wypadu do Białowieży mieliśmy okazję spróbować "Soljanki" (podobno ten zapis nie jest poprawny), która nas zaskoczyła kompozycją smakową. Jest kilka wersji solanki. My mieliśmy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ogórkowego szaleństwa ciąg dalszy. Tym, którzy lubią mocne, wyraziste smaki, polecam sałatkę szwedzką. Wyśmienita do mięs ! Sałatka jest dość ostra, dlatego tym, którzy nie lubią piekącego posmaku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciąg dalszy przygotowań kulinarnych do Wielkanocy. Niezbędna biała kiełbasa! Dzisiaj zmieliłem i nasoliłem mięso - według wcześniejszego przepisu. Przygotowałem również boczek do wędzenia. Proporcje Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Ogórki kiszone z pepperoni.

Ogórki kiszone z pepperoni. 123

0
{{headerMessage}}
były lekko pikantne. Papryczki użyłam jako dodatek do duszenia mięsa. Ogórki kiszone z pepperoni. 2 kg ogórków 3-5 ostrych papryczek 3-5 ząbków czosnku kilka gałązek z baldachami kopru 10 listków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To chyba najprostszy sposób na przygotowanie domowym sposobem soczystej szynki, przy której "sklepowe" wędliny mogą się schować. Do tej szynki oprócz peklosoli nie dodałem żadnych przypraw i..... jest Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Solanka. Solianka

Solanka. Solianka 59

0
{{headerMessage}}
Solanka to zupa wywodząca się z chłopskiej kuchni wschodniej - rosyjskiej, ukraińskiej lub/i białoruskiej. Początkowo gotowano ją najczęściej na wywarze rybnym, ale z czasem zaczęto robić wersję Zobacz więcej
{{headerMessage}}
staropolskiej tradycji gościła tego dnia na stołach. Składniki na pieczoną pierś gęsi z owocami 1 pierś z gęsi 2 twarde, duże jabłka 10 suszonych śliwek 2 łyżki suszonej żurawiny sól, pieprz, suszony Zobacz więcej
Justek
Justek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Wymysły
Kaczka pieczona po myśliwsku

Kaczka pieczona po myśliwsku 4489

1
{{headerMessage}}
Dawno nie było przepisu, bo nie było czasu :) Dlatego startuję z przepisem 'z górnej półki' czyli z Panią Kaczką, dziś pieczoną na sposób myśliwski. Jako że ciężko dziś o kaczkę dziką, a nawet jeśli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i skrzela), w dzwonkach lub filetach (ze skórą). Świeżą rybę należy wypatroszyć i dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Następnym etapem jest moczenie w solance. Najbardziej powszechna receptura na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zbliżają się święta dużymi krokami.... można więc testować przepisy na domową wędlinkę... To nie lada rarytas, Taka wędlina nie jest trudna do wykonania, ale wymaga cierpliwości.. Peklowanie wędliny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z: 2-4 ząbków czosnku, 2-3 ziaren ziela angielskiego, 1-2 liści laurowych kilkunastu ziaren czarnego pieprzu Sprzęt szynkowar "Singiel" garnek, w którym zmieści się Wasz szynkowar termometr do mięsa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gęsi bo trudno jest upiec dobrą gęsinę. Ja jestem innego zdania. Nie jest to trudne, co najwyżej trzeba sobie zarezerwować trochę czasu. Żeby gęsina była dobra a dotyczy to zarówno całej gęsi jak też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bardzo wilgotna szarlotka bezglutenowa - bez glutenu - FinezjaNiedrogo - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU FinezjaNiedrogo bardzo wilgotna szarlotka bezglutenowa (16.06.2016)ciasto Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj dzień
Zielenina na zimę

Zielenina na zimę 39

2
{{headerMessage}}
lubię chyba najbardziej, a jest to chyba najstarszy sposób na przechowywanie zapasów. Chodzi mi o sól i solanki. Można oczywiście zapasy pomrozić, ale prawda jest taka, że zamrażalniki są małe i nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
)łososiowe szaszłyczki (23.02.2016)ciasto francuskie nadziane:) (22.02.2016)solanka (11.02.2016)polędwiczki w jabłkach (19.01.2016)krem z pieczonego kalafiora (06.01.2016)trufle piernikowe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
banalnie proste (patrz pkt 1 przepisu). Z podanych proporcji uzyskasz oczywiście więcej sera niż potrzeba do tej prostej przystawki, ale możesz wykorzystać go później w innym daniu lub po prostu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, glutaminian monosodowy, azotyn sodu i inne substancje, co prawda nie zaliczone do niebezpiecznych dla zdrowia, ale uzyskiwane w laboratoriach chemicznych. Oczywiście, że po zjedzeniu takiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się, jak smakuje znany nam rodzaj sera wykonany bez konserwantów, z naturalnych składników, powstający w domowym zaciszu - smak ten jest zawsze różny od sera ze sklepu. To samo tyczy się mięsa, ciast Zobacz więcej