solanka szynka z dzika

Wyroby dojrzewające fermentowane Składniki: - szynka, polędwica, polędwiczki małe mięsa wieprzowego, dzika lub jelenia - jogurt naturalny z żywymi kulturami bakterii - miód naturalny - peklosól Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dzikie Smaki
Łopatka z dzika

Łopatka z dzika 653

0
Łopatka z dzika Składniki: - łopatka z kością (z małego dzika do 50 kg) - pieprz - ziele angielskie, - liść laurowy - ziarna jałowca - trawa „żubrówka” - czosnek - peklosól Sposób wykonania: Łopatkę Zobacz więcej
Łopatka z dzika Składniki: - łopatka z kością (z małego dzika do 50 kg) - pieprz - ziele angielskie, - liść laurowy - ziarna jałowca - trawa „żubrówka” - czosnek - peklosól Sposób wykonania: Łopatkę Zobacz więcej
na przezroczyste plasterki. Królową wędlin pozostajepršut. Mocno wysuszona i słona szynka bywa jadalną ozdobą niejednej restauracji i baru. Udziec moczy się w morskiej wodzie, potem obciąża kamienną Zobacz więcej
bardzo często używane w kuchni indyjskiej do pieczonych mięs i sałatek Można zastąpić: szczypiorkiem szalotką Dzięgiel Można zastąpić: lubczykiem estragonem Galangal świeży i suszony Zastępujemy go Zobacz więcej