solone rydze w słoik

Magda G
Magda G Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kolorowa Kuchnia Magdy
Marynowane rydze

Marynowane rydze 2811

0
Marynowane rydze, czyli pyszne weki na zimę. Uwielbiam rydze, dlatego dzisiaj przedstawiam Wam przepis na Marynowane rydze, aby ich smakiem cieszyć się także zimą. Polecam! Potrzebne składniki: rydze Zobacz więcej
Nadeszła zima, za oknem wieje lodowaty orkan, miło otworzyć słoiczek z jesiennymi zapasami. Rydze po cygańsku przygotowałam w październiku, w szczycie sezonu grzybowego. Składniki: 3 kg rydzy 10 Zobacz więcej
W Bieszczadach rydzów pod dostatkiem dlatego korzystam z tego dobrodziejstwa. Cześć rydzów zamrożonych cześć w słoikach a kolejne na talerzach. Dziś cos dla wegetarian ale nie tylko ... 3 marchewki 1 Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane 3086

2
Grzybki w occie to nieodłączny element mojego dzieciństwa. Robiła je moja babcia, robiła moja mama. Słoiczki otwierane były tylko na rodzinne imprezy a my dzieciaki zawsze strofowani, by nie jeść Zobacz więcej
joanna
joanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rogalik od kuchni
Rydze marynowane

Rydze marynowane 2852

1
Duży wyjechał. Nieprędko wróci. Gdy po chorobie zajrzałam do lodówki, zorientowałam się, że zostawił swoje rydze, co to miały zostać zjedzone po usmażeniu na maśle... Nie pozostało mi nic innego, jak Zobacz więcej
swiatzpiernika
swiatzpiernika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Świat z piernika
Marynowane rydze

Marynowane rydze 1529

0
Długo wyczekiwane! W weekend udało nam się zebrać pierwsze w tym roku rydze- oczywiście w Wysowej! Przyznaję, że część z nich niemalże od razu trafiła na patelnię, ale kilka ocalało i trafiło do Zobacz więcej
Obiecałam wypróbować przepis na rydze po cygańsku, który dostaliśmy w Wysowej i w końcu się udało! Jest świetny! Grzybki z powodzeniem mogą służyć w tej wersji, jako zimna przystawka, a nawet jako Zobacz więcej
Takie małe co nieco, mała przystawka, może drugie śniadanie? Robiłam marynowane rydze; do słoików wzięłam tylko te najmniejsze i obcinałam ogonki, trzeba było z tych pozostałości coś zrobić. Najpierw Zobacz więcej
rydze marynowane w maśle Została mi nadwyżka grzybów (i jakimś cudem powstrzymałam się, aby ich nie zjeść wszystkich na raz- usmażonych na maśle:) postanowiłam je przechować wg przepisu teściowej, Zobacz więcej
Uwielbiam spacery po lesie, o każdej porze roku można w nim znaleźć prawdziwe skarby, zwłaszcza jesienią - grzyby. Marynowane najlepsze. SKŁADNIKI Dowolne grzyby - maślaki, rydze, borowiki, Zobacz więcej
Rydze w pomidorach bazują na przepisie Piotra na rybę w pomidorach. Rydze w pomidorach, a właściwie w pomidorowym sosie słodko-kwaśnym to będzie w następnym roku pozycją nr 1 jesiennego menu. Rydze w Zobacz więcej
szklankę octu spirytusowego pół szklanki cukru łyżkę soli Trzeba to zagotować i lekko przestudzić. Ponadto potrzebna będzie cebula, mała marchewka, pieprz, ziele angielskie i listki laurowe Grzyby Zobacz więcej
Na FB-kupisałam, że u nas w tym roku jest zatrzęsienie rydzów. Przy okazji przepisu na rydze w pomidorachpokazałam, że można je podać w innej postaci niżsmażone w panierce rydze.Bardzo lubię rydze Zobacz więcej
), maślakami (bo mają dużo śluzu) i rydze ( bo mają mega smak). Z pozostałych powstają mieszanki. Składniki: 2 kg małych grzybów 1 szklanki octu 10% 3 szklanki wody szklanka cukru 2 łyżki soli biała Zobacz więcej
Uwierzcie na słowo - najprościej znaczy najsmaczniej...bez udziwnień bez zbędnych dodatków. Szczęście i przyjemność z jedzenia grzybów mam na "wyciągnięcie ręki" - robię 30 kroków do przydomowego lasu Zobacz więcej
w słoikach albo mrozimy w woreczkach. I tak rozumiem sezon na "coś", porządek w przyrodzie i w szafie. W listopadowy poranek zjem na śniadanie konfiturę z truskawek, dosładzaną z braku innych Zobacz więcej
leśna florajest zupełnie różna od tej, jaką znam.Pierwszym zaskoczeniem był brakpodgrzybków! Musiałam również szybko nauczyć się odróżniania nieznanego mi dotądmleczaja rydzaod trującego mleczaja Zobacz więcej
Ania Hosz
Ania Hosz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Galantyna.pl
Rydze z patelni

Rydze z patelni 317

0
Miałam ostatnio przyjemność brać udział w Święcie Rydza. Wysowa miejscowość piękna, bardzo klimatyczna a rydzów w bród! Aż zazdrość brała, jak się widziało tubylców przechadzających się z wiadrami, Zobacz więcej
. Bo my bardzo lubimy marynowane grzyby: kurki, rydze i borowiki. Podaję mój rodzinny przepis na kurki marynowane. Tak zamarynowane grzyby, w tym wypadku kurki są bardzo smaczne, mają delikatnie Zobacz więcej
alezakwas
alezakwas Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ale zakwas!
Kiszone grzyby

Kiszone grzyby 1137

0
kiszonki. Przechowujemy w chłodnym i suchym miejscu lub w lodówce. Uwaga: moim zdaniem najlepsze do kiszenia są rydze i gąski, ponieważ nie mają tyle śluzu, co podgrzybki. Podgrzybki jednak Zobacz więcej