solony łosoś

{{headerMessage}}
Uwielbiam i zawsze uwielbiałam łososia wędzonego. Na grzankach, z masełkiem- poezja. Ta forma łososia jest jeszcze lepsza. Delektujcie się kochani! łosoś surowy w kawałku (300g) 1 łyżka soli 1 łyżka Zobacz więcej
Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie z pasją
łosoś na soli

łosoś na soli 130

0
{{headerMessage}}
Staram się wprowadzać w życie moje postanowienie noworoczne - więcej ryby w domu. Ustaliłam sobie, że chociaż raz w tygodniu ryba będzie. Bo z tym nie było wcześniej tak ładnie. Dzisiaj zapraszam na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Filet świeżego łososia zasolony a następnie lekko podsuszony: wersja kanapkowa. Równie dobrze można podać z niego Carpaccio lub tatara. Jego największą zaletą jest odroczony czas spożywania - dla mnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
« Polędwica na szybko w 48h. Kiełbasa szynkowa wołowa » Łosoś pogrzebany w soli Łosoś pogrzebany w soli Składniki: • 1 kg środkowej części wyfiletowanego łososia (świeżego lub mrożonego) • ok. 3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, gdy opowiada o tym, "jak to było". Gdy więc w mojej kuchni pojawiła się torba gruboziarnistej soli morskiej i świeży łosoś i zapowiedziałam gościa z Północy na obiedzie, najbardziej podekscytowana Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Do takich wielowarstwowych kanapek naprawdę mam wielką słabość. Bardzo lubię jednoczesne połączenie wielu smaków. A jeszcze do tego z rybą i owocami morza! Poezja! Takie smakołyki można Zobacz więcej
Aleex
Aleex Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W mojej kuchni
Łosoś na soli wg Aleex

Łosoś na soli wg Aleex 215

0
{{headerMessage}}
się tak pyszne, jak przypuszczam, na pewno się z wami podzielę. A na razie zapraszam na danie, które nie wymaga czasu – robi się praktycznie samo – co dla mnie okazało się zbawienne. Przepis dostałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki Świeże kawałki pokrojonego w dzwonki łososia ( 2-3 cm szerokości ) sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Rozgrzać mocno patelnię , posypać solą ( bez żadnego tłuszczu ) poczym układać kawałki łososia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeżeli jeszcze nie robisz gravlaxów, jak najszybciej napraw ten błąd. Tym razem wspaniały peklowany w soli z dodatkami i zabarwiony na cudowny kolor łosoś wymyślony przez doskonałego szefa kuchni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pakuje się, nie mieszczę w walizkę, cieszę się, wariuję i jaram się !!! A tym czasem łosoś na stole Składniki: - kawałek świeżego łososia - płatki migdałowe - sok z połowy cytryny+druga połówka do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na 2 porcje 2 fillety z łososia zielony groszek groszek cukrowy pędy groszku rzodkiewka maliny oliwa ocet winny cukier S+P Przygotowanie Rozgrzewamy płytę z soli do temp około 180 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dawno nie proponowałam ryby , a więc dzisiaj polecam łososia pieczonego na soli. Jest to bardzo prosta w przygotowaniu ryba. Do tego bardzo soczysta i aromatyczna ! Potrzebne nam składniki : 1- 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć Wszystkim! :) Dziś propozycja na bardzo prostą, ale myślę, że ciekawą przystawkę z łososiem i serkiem chrzanowym na bazie solonych krakersów. Łosoś, chrzan i koperek to idealne połączenie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gravalax czyli łosoś peklowany w soli Gravalax czyli łosoś peklowany w soli z przyprawami. Słyszałam i czytałam o tym daniu nie raz, nie dwa.. aż w końcu kupiłam łososia i zakochaliśmy się rodzinnie. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
?! Zdecydowanie nie pomagało mi to cieszyć się potrawami wigilijnymi. Jestem jednak dość obłudna (czego oczy nie widzą...), dlatego moją ulubioną rybą wigilijną jest... filet! Roladki z soli i łososia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ach, co to jest za tatar. Wyborny. Delikatny. Z czarująco zamarynowanym w cytrynowym soku łososiem. Godny polecenia tym zwłaszcza, którym surowa ryba niestraszna, więc na wieść o niej nie dostają Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gravlax – łosoś peklowany w soli morskiej | magiczny składnik Magiczny Składnik piecze ciasteczka, które zostają w Twojej przeglądarce na później. Close Notification Open Notification Znajdź magiczny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na długi weekend kupiłem wypatroszoną rybę sztuk dwie: prawie kilowego (czyli sporawego) pstrąga i prawie trzykilowego (czyli średniego) łososia. O pstrągu nie będę się rozpisywać - jest małobentowy, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po suszonej wołowinie przyszedł czas na łososia! Gravlax czyli pogrzebany łosoś jest to danie z kuchni skandynawskiej. Surowy łosoś peklowany w soli, świetny na kanapki i na tatar. Jest delikatny i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie do końca zwykły sposób solenia ryby, ale końcowy efekt bardzo mnie ucieszył. Składniki marynaty można śmiało zmieniać, zachowując proporcje. Taka ryba wspaniale smakuje z przyjemnie Zobacz więcej