soplica

bydgoskitalerzyk
bydgoskitalerzyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bydgoski Talerzyk
Gościniec Soplica

Gościniec Soplica 563

No i witamy Was kolejną, mamy nadzieję, wyczekiwaną przez Was recenzją! Tym razem pojechaliśmy troszkę dalej i wpadliśmy do Gościńca Soplica. Dlaczego tam? A no dlatego, że chcieliśmy zabrać gdzieś Zobacz więcej
Gratka dla miłośników chałwy i świeżych sezonowych owoców. I co najważniejsze, to tarta, która nie wymaga dużo czasu. Odrobina alkoholu dodaje przyjemnego orzechowego smaku. Po prostu pycha! Zobacz więcej
"Soplicy, Horeszkowie odmówili dziewkę! Że mnie, Jackowi, czarną podano polewkę!" - A. Mickiewicz "Pan Tadeusz". uwielbiam tę zupę, ale jeśli ktoś się jej boi albo brzydzi to proszę tylko przeczytać Zobacz więcej
aczp
aczp Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z pamiętnika piekarnika
Gulasz z Soplicowa

Gulasz z Soplicowa 93

Nie samym słodkim człowiek żyje... Czasami trzeba przygotować coś dla M. Czyli ma być mięso...dużo mięsa... a najlepiej tylko mięso !!! I jeszcze piwo... Fuj, od wąchania piwa robi mi się niedobrze i Zobacz więcej
Oli Przegryzam
Oli Przegryzam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przegryzam
Sopot: Pelican

Sopot: Pelican 2

Lubię zaczynać wpisy od dobrych wieści. Wszystkie pozycje Pelicana, które zdefiniowane są w menu Restaurant Week, znajdziecie również w codziennie obowiązującej karcie. Ja już wiem, że plany na Zobacz więcej
Oli Przegryzam
Oli Przegryzam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przegryzam
Sopot: Pelican

Sopot: Pelican 1

Lubię zaczynać wpisy od dobrych wieści. Wszystkie pozycje Pelicana, które zdefiniowane są w menu Restaurant Week, znajdziecie również w codziennie obowiązującej karcie. Ja już wiem, że plany na Zobacz więcej
Oli Przegryzam
Oli Przegryzam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przegryzam
Sopot: Pelican

Sopot: Pelican 2

Lubię zaczynać wpisy od dobrych wieści. Wszystkie pozycje Pelicana, które zdefiniowane są w menu Restaurant Week, znajdziecie również w codziennie obowiązującej karcie. Ja już wiem, że plany na Zobacz więcej
Oli Przegryzam
Oli Przegryzam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przegryzam
Sopot: Pelican

Sopot: Pelican 2

Lubię zaczynać wpisy od dobrych wieści. Wszystkie pozycje Pelicana, które zdefiniowane są w menu Restaurant Week, znajdziecie również w codziennie obowiązującej karcie. Ja już wiem, że plany na Zobacz więcej
Oli Przegryzam
Oli Przegryzam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przegryzam
Sopot: Pelican

Sopot: Pelican 3

Lubię zaczynać wpisy od dobrych wieści. Wszystkie pozycje Pelicana, które zdefiniowane są w menu Restaurant Week, znajdziecie również w codziennie obowiązującej karcie. Ja już wiem, że plany na Zobacz więcej
Oli Przegryzam
Oli Przegryzam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przegryzam
Sopot: Pelican

Sopot: Pelican 1

Lubię zaczynać wpisy od dobrych wieści. Wszystkie pozycje Pelicana, które zdefiniowane są w menu Restaurant Week, znajdziecie również w codziennie obowiązującej karcie. Ja już wiem, że plany na Zobacz więcej
Oli Przegryzam
Oli Przegryzam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przegryzam
Sopot: Pelican

Sopot: Pelican 15

Lubię zaczynać wpisy od dobrych wieści. Wszystkie pozycje Pelicana, które zdefiniowane są w menu Restaurant Week, znajdziecie również w codziennie obowiązującej karcie. Ja już wiem, że plany na Zobacz więcej
Just a SALAD
Just a SALAD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just a SALAD
ULICA SEZAMKOWA

ULICA SEZAMKOWA 17

Poszukujecie przepisu na zdrową, wegańską, a do tego oryginalną sałatkędeserową? Polecam Wam wyśmienitą, a do tego pięknie prezentującą się „Ulicę Sezamkową”! Sezam to skarbnica witamin i składników Zobacz więcej
Sauté
Sauté Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sauté
O kropli oliwy słów kilka

O kropli oliwy słów kilka 34

"Chciałbym mieć własny gaj oliwny." - pisze Piotr Adamczewski w najnowszej "Polityce". Podobnie jak autor, "złocistozielonego nektaru wytłaczanego z oliwek" używam praktycznie do wszystkiego: sałatek, Zobacz więcej
Alicante– miasto światła Jest to historyczne miasto portowe z burzliwą lecz bardzo ciekawą historią. Alicante jest stolicą prowincji i regionu Costa Blanca. Rzymianie kiedyś nazwali je miastem Zobacz więcej
Zakręcony w 50 cm spaghetti Rzym? Zawinięte w wodorosty nori Tokio? Street foodowy Bangkok? Wyrafinowany Paryż? A może modne San Francisco? Nie, żadne z tych metropolii nie dzierży zaszczytnego tytułu Zobacz więcej
centka
centka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cooking & eating
Janis Joplin – odważysz się?

Janis Joplin – odważysz się? 396

Jest kanapka Elvisa, jest tort Pawłowej, jest napoleonka, więc i Janis Joplin może mieć swoje danie. Ja jej tego prawa nie kwestionuję. Aczkolwiek związek między artystką a potrawą wymyka się mojej Zobacz więcej
Bez porównania Jeszcze zanim wyszedłem ze stacji metra zauważyłem, że na zewnątrz pada rzęsisty deszcz. Woda strumykami ściekała po schodach coraz to niżej w moją stronę. Wchodząc po kolejnych Zobacz więcej
martek.82
martek.82 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
sweet dreams
Krasne lica

Krasne lica 988

Jesienne orzechy i jabłka oraz zamrożone wspomnienie lata w postaci czerwonych porzeczek, to wszystko składa się na kolorowe, warstwowe ciasto o oryginalnej nazwie KRASNE LICA, pochodzące ze zbiorów Zobacz więcej
Heja! Dzisiejszy post będzie krótki i orzeźwiający! :)Zdjęcia miały oddać smak i chłód mrożonej kawy - ale wygrało mizianie mojego najlepszego asystenta, co w rezultacie rozpuściło nam cały lód w Zobacz więcej
It is so beautiful that there is so much variety in this world, isn’t it? Different cultures, different ingredients, different spices, flavours… So much to discover! I adore meeting new people and Zobacz więcej