sorbet z szampana

Słodki i delikatny o lekko musującym smaku. To nic innego jak pyszny, zimny, sorbet z dodatkiem szampana dla urozmaicenia smaku. To nowy, doskonały spób na udany deser dla naszych gości na wyjątkową Zobacz więcej
Sorbet au champagne - Sorbet z szampana Składniki : 250 g cukru 1 cytryna 1 grejpfrut biały 1/2 butelki szampana 1 białko jajka 50 g cukru pudru Wykonanie : W garnku rozpuszczamy cukier z 300 ml wody, Zobacz więcej
Coś z niczego, szybki i łatwy przepis na smaczne danie www.neoflam.pl Sorbet truskawkowy dla dorosłych proponuję wersję z szampanem! Składniki: 500 g mrożonych truskawek 5 łyżeczek drobnego cukru 1/4 Zobacz więcej
Lady Laura.
Lady Laura. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lady Laura
Sorbet z mango.

Sorbet z mango. 60

1
Nie wiem który lepszy ,z malin czy z mango ?. Ja uwielbiam je chyba jednakowo .Owoce mango muszą być dojrzałe ,po naciśnięciu delikatnie palcem czujemy ,że owoc nie jest twardy .Jesli sorbetu nie będą Zobacz więcej
dagooshya
dagooshya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Culinary Art
Sorbet szampański

Sorbet szampański 56

0
Dzisiaj coś tylko dla dorosłych :) Pyszny sorbet truskawkowy z dodatkiem szampana i soku z limonki. Przepis bardzo prosty, a smak fantastyczny :) Zapraszam do przygotowań! Składniki na 6 porcji: 250 g Zobacz więcej
W takie upały jakie ostatnio są w Polsce - rzecz idealna i obowiązkowa w niemal każdym domu! Do zrobienia - banalnie proste a przy tym zdrowsze niż zdobycze sklepowe! Sorbet arbuzowy Sorbet arbuzowy Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
SORBET MALINOWY

SORBET MALINOWY 2149

0
Jak obiecałam - kolejny z przepisów na domowe lody. Tym razem lekki sorbet na bazie świeżych malin bez cukru, który zastąpiłam fruktozą - deser idealny dla cukrzyka oraz tych, którzy liczą kalorie. Zobacz więcej
Dziś chciałabym Wam podać przepis na szybkie sorbetto takie jak podają we Włoskich restauracjach na zakończenie posiłku. Tak nauczyłam się robićsorbetto gdy pracowałam we Włoszech w restauracji. I tak Zobacz więcej
Cytrynowy sorbet z vermutem Cudowny, orzeźwiający, mooocno cytrynowy w pięknym wiosennym kolorze ! Dodatek vermutu sprawia, że ma bardziej delikatną konsystencję i nie zamarza do końca. Oczywiście, Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Sorbet arbuzowy

Sorbet arbuzowy 1207

0
Sorbet arbuzowy Nie ma nic lepszego w upalny dzień niż lody. Z racji tego, iż w lodówce miałem pięknego, świeżego arbuza, postanowiłem przygotować z niego sorbet. Danie nieskomplikowane, acz jak Zobacz więcej
Autor przepisu określił kompozycję mianem "istnej rozkoszy dla podniebienia". W obliczu tego cytatu swój dodatkowy komentarz uważam za zbędny. A teraz obiecany przepis. Przeczytajcie. Przygotujcie. Zobacz więcej
, zmiksowałam go z sokiem z cytryny, miodem i dodałam kilka listków tymianku, wstawiłam do zamrażarnika i po kilku godzinach arbuzowy sorbet gotowy :) Pychota! Polecam! Składniki: 1 kg arbuza sok z Zobacz więcej
Esencja truskawkowego smaku - to chyba najwłaściwsze słowo do opisania tej lodowej delicji. Wydobywanie samej esencji smaków to istota receptur na dania i desery szefa Davida Everitt-Matthiasa, w Zobacz więcej
i delikatny aromat. Zapraszam! Sorbet melonowo-ananasowy z piwną nutą Składniki: 1 melon Cantalupa (siatkowy, z pomarańczowym miąższem, dojrzały) 1 świeży ananas (lub ananas w puszce) 250 ml Zobacz więcej
Amber
Amber Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchennymi drzwiami
L’Arc  Varsovie

L’Arc Varsovie 110

0
reatauracyjnej kuchni.Lokal jest dobrze usytuowany w centrum miasta i pozwala na dogodny dojazd i dotarcie stąd w każde miejsce.Zostałam zaproszona na menu degustacyjne w wykonaniu szefa kuchni Zobacz więcej
najlepsze są lody, ale można sobie także osładzać życie innymi mrożonymi deserami np. granitą. Wystarczy zaparzoną i ostudzoną herbatę połączyć z syropem i sokiem z cytryny i taką mieszankę wstawić Zobacz więcej
szampana (a właściwie Cremant d'Alsace, tutejsze wspaniałe wino musujące) i pyszne przekąski. Potem udaliśmy się do sąsiedniej wioski na kolację i zabawę weselną (w zmniejszonym składzie, jedynie 150 Zobacz więcej
Guido to miejsce, które dotrzymuje obietnicy, o czym mamy okazje się przekonać. Ale pora przejść do menu, bo przecież nie wystrój jest najważniejszy. Włosi na kolacje zaczynają przybywać po 21ej, ze Zobacz więcej
do przygotowanego stolika. Restauracja w całości „sprzedana” na ten wieczór. Pan gra na fortepianie a w kieliszku szampan. Może być tylko lepiej… Quasi mojito przegrzebkowe – dobry wstępniak a Zobacz więcej
sommelier czyli znawca win i szampanów ( marzy mi się zrobienie studiów w tej dziedzinie… może kiedyś?). Proponuje aperitif… On też występuje w garniturze tyle, że ma też na sobie taki specyficzny Zobacz więcej