sos balsamiczny do mięsa

w towarzystwie makaronu i na grzankach. Dziś proponuję coś innego – przygotowane na parze i zawinięte w indycze mięso szparagi, polane sosem musztardowo – balsamicznym. Mam nadzieję, że przepis Zobacz więcej
SKŁADNIKI 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 łyżka sosu sojowego jasnego 3 łyżki octu balsamicznego z miodem 1/3 szkl oleju rzepakowego pół łyżeczki pieprzu cayenne łyżka ziół prowansalskich łyżeczka Zobacz więcej
Tak ciężko jest mi się zebrać by coś ugotować... A więc dzień wcześniej za marynowałam mięso... I spójrzcie co wyszło. Składniki: 6 kotletów z karczku 2 łyżki miodu 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki Zobacz więcej
Składniki: zielone szparagi pierś z kurczaka truskawki mieszanka sałat sól, pieprz olej rzepakowy Sos: oliwa z oliwek ocet balsamiczny sól, pieprz Wykonanie: Kurczaka myję i kroję na mniejsze kawałki. Zobacz więcej
Moje kolejne wspaniałe odkrycie. Doskonała sałtka nadająca się jako dodatek do mięs lub jako samodzielne danie. paczka mieszanych warzyw liściastych (szpinak, rukola, rukwia wodna) mała pomarańcza Zobacz więcej
Miłośnicy kaczek wiedzą, że na przygotowanie dania z całej kaczki potrzeba sporo czasu, uwagi i cierpliwości. A potem sporo dłubania przy jedzeniu :) Dla tych mniej wytrwałych ale równie wymagających Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Sałatka z czerwonej cykorii

Sałatka z czerwonej cykorii 409

0
Smaczne i proste. Taką sałatkę możemy przygotować w przysłowiowe 5 minut. Jest świetnym dodatkiem do mięs, na przykład z grilla. Polecam. składniki 4 czerwone cykorie 1/2 pęczka szczypiorku garść Zobacz więcej
- oliwki - kapary - oliwa z oliwek - sos balsamiczny Przygotowanie: Na talerzu ułożyć cienkie plastry ryby, posypać rukolą. Rozłożyć kilka oliwek, kaparów i pomidorków koktajlowych. Zetrzeć na Zobacz więcej
udka i skrzydełka z kurczaka (ok 3 udka i skrzyełka) marynata 3 łyżki oliwy 2 łyżki octu balsamicznego pół łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżka miodu z mniszka (ewent pszczelego) szczypta suszonej chili Zobacz więcej
Nie wszyscy lubią połączenie smaku mięsa z owocami. Część konserwatystów nawet nie spróbuje, część skrzywi się na samą myśl o takim daniu, ale myślę, że większość z przyjemnością rozsmakuje się w Zobacz więcej
600 g wieprzowiny (szynka) szczypta chili w płatkach 2 ząbki czosnku pieprz ziołowy pieprz czarny 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka octu jabłkowego 2 szkl wody smalec do smażenia Mięso pokroić w Zobacz więcej
Sałatka z mango- składniki: 2 mango- kroimy w kostkę 1/2 papryczki chilli- kroimy w kostkę lub w półplasterki sos: 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka wody niegazowanej 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka Zobacz więcej
pora, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz pokrojoną żurawinę. Śmietanę mieszamy z chrzanem, dodajemy ocet balsamiczny, sól oraz pieprz. Sosem polewamy surówkę i dokładnie mieszamy. Idealnie Zobacz więcej
Przepis na ten sos wymyśliliśmy z mężem sami do naszej ulubionej sałatki, do której przepis znajdziecie Tutaj. Sprawdza się on nie tylko do sałatek ale i do mięs czy surówek. Polecam:) Domowy sos Zobacz więcej
łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz 1 łyżeczkę musztardy 2 łyżki octu balsamicznego Przygotowanie: Papryki umyć, osączyć, wydrążyć gniazda naienne, pokroić w paski. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w paski, Zobacz więcej
Takie udka można również smażyć na grillu. Będzie to trwało trochę dłużej, ale mięso wyjdzie bardzo aromatyczne. Udka z kurczaka idealnie nadają się na piknik: wygodnie, smacznie i bez kłopotu. Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sio-smutki
Karkówka  - 10 sposobów

Karkówka - 10 sposobów 314

5
Niezastąpiona na grilla, wspaniała z patelni, wyśmienita pieczona - królowa mięs, karkówka. Zebrałam dla Was 10 moich zdaniem najlepszych przepisów, po kliknięciu na nazwę zostaniecie przeniesieni na Zobacz więcej
Kiedy gotuję barszcz czerwony, najczęściej buraczki zużywam do surówki lub zasmażam ze śmietaną. Tym razem dodałam do tartych buraków tartą włoszczyznę z rosołu (wywaru na barszcz). Ekonomicznie i w Zobacz więcej
Dobrze dobrany sos atrakcyjnie podkreśli smak pasztetów lub pieczonych mięs. Jeśli chodzi o przygotowanie, dzisiejszy sos żurawinowy jest jednym z najprostszych, jakie można sobie wyobrazić. Zobacz więcej