Przepis na sos brazowy

klaudi23a
klaudi23a Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
WegePrzepis
Brązowy ryż z sosem pomidorowym

Brązowy ryż z sosem pomidorowym 6488

Ryż z sosem pomidorowym (245/250 kcal) Jest to jeden z prostszych a zarazem smaczniejszych przepisów. Nie potrzeba do niego wiele oraz jest syty i niskokaloryczny. Jeżeli zastąpimy ryż brązowy Zobacz więcej
Brązowe pieczarki to moje niedawne odkrycie. Spodobały mi się ich brązowe kapelusze, a potem zachwycił także ich aromat i smak, który jest bardziej wyrazisty niż u białych pieczarek. Potrawa powstała Zobacz więcej
Lubię brązowe pieczarki. Mają lekki posmak grzybów leśnych. I podobają mi się pokrojone w plasterki. Dzisiaj wykorzystałam je do szybkiego sosu śmietanowego. Składniki: 200 gram brązowych pieczarek Zobacz więcej
brązowy ryż z sosem pomidorowym ,marchewką ,pietruszką ,czosnkiem ,papryką czerwoną i natką pietruszki czytaj dalej... Zobacz więcej
Bardzo aromatyczne i smaczne danie wykonane w stylu tajskim. Egzotyczne, dobrze kontrastujące między sobą składniki możnarównieżwykorzystać z rybą morską lub kurczakiem. Do potrawy dobrze podawać ryż Zobacz więcej
Długo nic nie dodawałam, ostatnio czasu brak, ale postaram się to nadrobić :) Dziś pokażę wam co jadłam przez większość dnia. Nie wiem jak można mówić, że na wegetariańskiej diecie je się tylko Zobacz więcej
Bardzo aromatyczne i smaczne danie wykonane w stylu tajskim. Egzotyczne, dobrze kontrastujące między sobą składniki możnarównieżwykorzystać z rybą morską lub kurczakiem. Do potrawy dobrze podawać ryż Zobacz więcej
Dziś przygotowałam wspaniałe danie obiadowe w postaci spaghetti z różnymi dodatkami. Dodałam niby zwykłe brązowe pieczarki, ale to one nadały niezwykłego aromatu. Do tego sos przygotowany na bazie Zobacz więcej
Kolejna odsłona moich ulubionych pulpetów. Tym razem mięso wzbogaciłam brązowym ryżem (zamiast namoczonej kajzerki), a sos aromatycznymi warzywami. Wyszło lekko i pysznie :)) Składniki: 600g mięsa Zobacz więcej
Brązowy ryż z sosem z makreli wędzonej to jedno z moich ulubionych szybki dań, których przygotowanie zajmuje tylko kilka chwil, a efekty jest bardzo smaczny. Spróbujcie sami..... :-) Zobacz więcej
Zamiast kupować gotowe sosy, zdecydowanie bardziej wolę przygotować je sama. Satysfakcja jest wówczas o wiele większa. Ten pyszny, prosty i szybki w wykonaniu sos znakomicie nadaje się do steków i Zobacz więcej
Mielone mięso z indyka wymieszaj z posiekanym czosnkiem, cebulą, imbirem i orzechami. Uformuj małe kuleczki. Na głębokiej patelni rozgrzej odrobinę oliwy z oliwek, wrzuć na nią klopsiki, smaż przez Zobacz więcej
Stosuję rafinowany olej rzepakowy w swojej kuchni i cenię go za to, że nie tylko podkreśla smak moich potraw, ale także za wartości odżywcze, których dostarcza, głównie kwasy Omega3 ,do tego mam Zobacz więcej
Dziś część druga przepisu na comber króliczy - i nadal nie wyjdziemy poza etap przygotowywania półproduktów. Zakładając, że w naszym posiadaniu znajduje się znaczna ilość ciemnego bulionu, będziemy Zobacz więcej
Witajcie kochani :) wyjeżdżam na jakiś czas i nie będę miała dostępu do komputera. Będę jednakzaglądaćco się dziejekorzystającz komórki, a posty dodawane będą automatycznie ;) Może się zdarzyć, że na Zobacz więcej
Stosuję rafinowany olej rzepakowy w swojej kuchni i cenię go za to, że nie tylko podkreśla smak moich potraw, ale także za wartości odżywcze, których dostarcza, głównie kwasy Omega3 ,do tego mam Zobacz więcej
Niedawno obiecałam, że przedstawię przepis z zastosowaniem Brązowego sosu do steków . Oto on: smaczny pomysł na szybkie sznycle z kurczaka lub schabu, podane z karmelizowaną cebulą w occie Zobacz więcej
Składniki: (na 2-4 porcje) pęczek świeżej pietruszki- drobno poszatkowanej plus odrobina w listkach do przystrojenia pęczek szczypiorku-poszatkowany pieprz cayenne- szczypta sól-szczypta 200-250 ml Zobacz więcej
Tofu w sosie teriyaki to moja kolejna propozycja na smaczny, bezmięsny obiad lub kolację. Uwielbiam tofu i jem je bardzo często. Przeważnie serwuje je smażone w panierce, podsmażone z odrobiną sosu Zobacz więcej
Pierś z kaczki na brązowej soczewicy z sosem kurkowym. Połączenie niezbyt oczywiste, a jednak bardzo udane. Sos kurkowy to kwintesencja lata – wg mnie pasuje do wszystkiego – do makaronów, mięs, ryb – Zobacz więcej