sos cary

Sos słodko kwaśny 3 kg pomidorów 1 kg cebuli 1 kg papryki 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy Pomidory i cebulapokroićwkostkędodać1 łyżka soliodstawićna noc na drugidzieńzlej sok i dodaj: 0,5 łyżeczki Zobacz więcej
, rzodkiewką i szczypio... Choochlowy chłodnik z botwinki z jajkami i surimi Quiche ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i mozar... Liebster blog Tradycyjna zupa pieczarkowa Domowy budyń truskawkowy Zobacz więcej
Oglądając Buddy Valastro Kitchen Boss można zgłodnieć. Zainspirowana jego gotowaniem postanowiłam wypróbować przepis na nadziewaną pierś z kurczaka, trochę go urozmaicając. Składniki dla 2 osób: 1 Zobacz więcej
... gołąbki. Mięciutkie, soczyste , niebo w ustach. Składniki na 20 małych gołąbków: główki młodej kapusty 2 woreczki ryżu szklanki kaszy manny kg mięsa mielonego 3 całe jaja 2 cebule sól, pieprz Zobacz więcej
KasiaJ
KasiaJ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pełny talerz
Truskawki à la Romanoff

Truskawki à la Romanoff 55

0
Truskawki à la Romanoff Albo jeżeli wolicie à la Romanow. Obie nazwy można znaleźć przy tym deserze. Pierwsza pochodzi od kucharza w kalifornijskiej restauracji Romanoff - Prince’a Michaela Romanoffa Zobacz więcej
smażą i obiad mamy gotowy w krótkim czasie. Potrawa przypomina słynny gulasz strogonow, tyle że nasz został zrobiony z polędwiczek wieprzowych, a nie z wołowiny i ma od razu dodane ziemniaki, czyli Zobacz więcej
telefonicznej tłoczą się turyści, bo zdjęcie w budce obowiązkowe ;) Z pomoca Cable Car (kolejki linowej) wjeżdżamy na górę Gibraltaru. Widok zapierający dech w piersiach! Cudo przez duże C. Niebo nie Zobacz więcej
cytrynką, lub tataremśledziowym. A robi się go bardzo prosto: dwa płaty śledzia matias, lub jeden matias i jeden skandynawski (korzenny) siekamy bardzo bardzo drobno. Dodajemy posiekaną drobniutko Zobacz więcej
w innym sposób, np. bób w ramach past dodawałam do naleśników albo o bardziej płynnej konzysencji jako sos o makaronu, czy też element zasadniczy dania głównego jak przy paście z wędzonym pstrągiem. Zobacz więcej
u nas groszku w strączkach więc go pominęłam ale dodałam młode marchewki i zielone szparagi. Danie jest w smaku genialne! Niezwykle delikatne i aromatyczne dzięki ziołom dodanym do sosu. A krótki Zobacz więcej
Robiłam je wubiegły week-end ibardzo Antkowi smakowały. Także mam wplanach powtórkę tego dania, dość lekkiego, wsam raz na lato! Jedna porcje to tylko 310 kcal.Co mi się wtym daniu podoba?Sos! Zobacz więcej
To moja dzisiejsza propozycja obiadowa. Dziecko w domu wiec staram sie sprawic mu przyjemnosc. Do klopsikow uzylam filetow z rdzawca, ale inne filety z bialej ryby tez bede do tego przepisu pasowaly. Zobacz więcej
syrop o karmelowym kolorze 2. Dodaj śmietanę i łyżkę masła i mocno mieszaj, żeby składniki dobrze się połączyły 3. Dodaj rum i podgotuj jeszcze parę chwil, żeby sos zgęstniał 4. Podczas gdy sos Zobacz więcej
To nasz dzisiejszy obiad, ekspresowy ale wyjatkowo smaczny. Zaluje tylko ze chwile dluzej sosu nie potrzymalam na gazie by mial jeszcze scislejsza konsystencje syropu, ale calosc byla pyszna. Podana Zobacz więcej
, kremowosc sosu, zapach i frytki, dla Antosia ziemniaczane dla nas z bulwy selera. 4 porcje 4 medaliony cielece okolo 0,5 cm grubosci 200 g smardz czy smardzow - pojecia nie ma wiec wybaczcie Zobacz więcej
Czasem nachodzi mnie ochota na typowo polskie smaki, nie tylko ciastkarskie bo tego w mojej kuchni sporo ale tez na te slone. Dzis wiec na naszym stole golabki. Typowo zimowe danie. Moja mama robi je Zobacz więcej
Wersja polska: Czas przygotowania: 10min Czas pieczenia: 60min Trudnosc: 2/5 6 udek z indyka swieza pietruszka 2 duze cebule 200ml de vin blanc oliwa z oliwek Marynata: 2 lyzki sosu sojowego 3 lyzki Zobacz więcej
A "swiateczny" dlatego, ze przyrzadzony z typowo swiatecznymi przyprawami: miodem i imbirem. Co oczywiscie nie oznacza, ze nie mozna go zjesc na piatkowo obiad. Tym bardziej, ze przygotowanie zajmuje Zobacz więcej
jest tajemnicą. Jeśli niezaprzeczalne jest to, że nazwa wiąże się z rosyjskim rodem Stroganowów, to już sama historia powstania potrawy doczekała się kilku wersji - od wyrazu uznania dla rodu przez Zobacz więcej