sos chiński do polania ryżu

Od jakiegoś czasu miałam ochotę ugotować chińszczyznę taką, jak ta zkartonowych pudełeczek, które możemy kupić "na wynos" w chińskich knajpkach szybkiej obsługi. Dziś mi się to udało: Czyli słodkie Zobacz więcej
Dorsza możemy dla odmiany podać w wersji orientalnej z warzywami i ryżem. SKŁADNIKI: 3-4 filet z dorsza opakowanie mieszanki chińskiej (np Hortexu) przyprawa do potraw orientalnych sos sojowy 1-2 Zobacz więcej
Kolejna propozycja na chińskie smaki. Składniki: - 1 filet z kurczaka - sos sojowy - sól, pieprz - papryka ostra - imbir przyprawa - 1 cebula - mała puszka pędów bambusa w plastrach - 250 g mrożonych Zobacz więcej
Składniki: filet z łososia szklanka mieszanki warzyw chińskich sos balsamico (balsamiczny) sól, pieprz bądź przyprawa do ryb (Lidl- Deluxe, przyprawa w młynku) 3 łyżki ryżu białego z dzikim sałata (3 Zobacz więcej
Pyszne chińskie danie, szykuję ci się impreza masz mało czasu na przygotowanie? do dzieła moja propozycja w sam raz…jeszcze z dodatkiem przyprawy Curry od firmy Skworcu, kurczak nabiera intensywnego Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasja Smaku
Dorsz na parze z imbirem

Dorsz na parze z imbirem 428

0
łyżka ciemnego sosu sojowego papryczka chilli sól, pieprz sok z cytryny Wykonanie: 1. Filet przekroić na 2 lub 3 części w zależności od wielkości. 2. Rybę opłukać i polać sokiem z cytryny. Odstawić Zobacz więcej
magdasad
magdasad Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadłopisalnia
Krewetki po syczuańsku

Krewetki po syczuańsku 141

0
Jest to pyszny sposób na krewetki wtempurze polane słodko-kwaśno-pikantnym sosem. Bardzo proste danie, w sam razdla wielbicieli kuchni azjatyckiej.Same krewetki w sosie mogą być lekką przekąską, Zobacz więcej
/2 puszki kukurydzy Mała cukinia Cebula Łyżka sosu sojowego Łyżka wódki Cukier, sól, pieprz Olej rzepakowy Przygotowanie Mięso pokrój na paski i przełóż do miski. Indyka polej sosem sojowym i wódką, Zobacz więcej
Nie ma to jak własna kompozycja smaków .Świeże ,zdrowe warzywa ,soczysty ananas ,kurczak a wszystko przyprawione według własnych upodobań; nie za słodko nie za słono...i tak właśnie możemy skosztować Zobacz więcej
Tym razem kurczaczek w stylu chińskim, słodko kwaśny, z własnoręcznie przygotowanym słodkim sosem chilli. Danie jest bardzo sycące acz delikatne. Pierwszy raz jadłam kurczaka z orzechami nerkowca w Zobacz więcej
Zapiekanka, którą uraczyła nas kiedyś kuzynka Jola. Jest bardzo smaczna, łatwa do odgrzania, więc na stałe u nas zagościła. Składniki: - 1 i szkl. ryżu - 500 gram pieczarek - 1 cebula - 1 pierś z Zobacz więcej
Piersi kurczaka w sosie sojowym usmażone z chińskimi warzywami to pomysł na szybki i bardzo smaczny obiad. Do tego dania polecam użyć patelni wok, która świetnie się nagrzewa i skraca proces smażenia. Zobacz więcej
25 g cukru brązowego 2 łyżki sosu sojowego jasnego sól, pieprz papryka ostra Pierś umyć, osuszyć i pokroić w paski. Polać sosem sojowym i przyprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Szczypiorek i Zobacz więcej
wrzącej wodzie. Odcedzić. Na dno woka wlać odrobinę oliwy z oliwek. Gdy będzie dobrze rozgrzana to dodać mięso. Przesmażyć i przesypać na talerz. Na dno woka ponownie wlać trochę oliwy z oliwek. Zobacz więcej
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pyszne i proste danie, które robi się ekspresowo. Całość jest niezwykle aromatyczna i posiada wyrazisty smak. 1 pierś z kurczaka Zobacz więcej
Do smażonego ryżu w stylu chińskim idealnie pasuje sałatka z kapusty pekińskiej. Pewnie nie dla każdego smakosza - R podziękował - ale polecam, dla mnie była ciekawa. Trudno mi opisać smak, bo Zobacz więcej
. Podsmażyć czosnek oraz cebulę. Dodać papryki, ananasa z syropem, keczup, cukier oraz pół łyżeczki soli. Dodać wymieszaną wcześniej skrobię z wywarem. Gotować aż sos zgęstnieje. Sosem polać usmażone Zobacz więcej
ryżu. Włóż na talerz i wstaw do naczynia do gotowania na parze. Ustaw gotowanie na 10 minut na maksimum. My wlewamy do woka troche wody i na metalowej kratce stawiamy talerz, przykrywamy pokrywką i Zobacz więcej
Bardzo fajne, lekko orzeźwiające danie z kurczakiem. Kwaskowate, ale nie przesadnie. Łatwo się robi, a efekt jest według mnie znakomity.Przepis powstał na bazie tego z książeczki „Z kuchennej Zobacz więcej