sos chrzanowo-żurawinowy

pulpeciki w sosie chrzanowo-żurawinowym... Jest to jeden z przepisów przygotowanych specjalnie na niedawną akcję Maggie "Klopsiki i pulpety". Ale, jak to bywa, przepisu dodać nie zdążyłam. W ferworze Zobacz więcej
bardzo uważać, żeby nie wysuszyć mięsa. Najprostszy na świecie sos chrzanowo- żurawinowy wymysliłam sama i jestem z tego baaardzo dumna, bo jest idealny do indyka na zimno i ciepło. Składniki: 1 Zobacz więcej
folię lub pokrywkę. Delikatnie przy pomocy łopatki odgarnąć z kalafiora nadmiar marynaty, która mogłaby się przypalić, czyli czosnek, zioła. Po odkryciu pieczemy jeszcze od 10 do 20 minut, aby ładnie Zobacz więcej
Sos wg pomysłu Karola Okrasy. Składniki 1 łyżka miodu 60 g utartego chrzanu 1 posiekana cebula dymka 200 ml czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 2 łyżki masła sok z 1 cytryny Zobacz więcej
Kopiowanie wszystkich zamieszczonych na tej stronie przepisów i zdjęć bez mojej zgody jest zabronione. Jeśli masz ochotę podzielić się z innymi którymś z moich przepisów - spytaj i nie zapomnij Zobacz więcej
Następnaodsłona śledzika:)) Oczywiście wyszło pysznie, zachęcam do skorzystania z przepisu:) Śledzie można podać w pucharkach lub miseczkach, świetna przystawka i ozdoba Wigilijnego stołu:) Zobacz więcej
Na dzisiaj przygotowałam goloneczki z indyka. Pycha. Wyglądają prawie jak typowe goloneczki a są nieporównywalnie mniej kaloryczne. Dodatek sosu nadaje im ostrości (jak w typowej golonce). Koniecznie Zobacz więcej
„awaryjnych obiadów”. Zapisz Tost – przypieczone pieczywo, z dodatkami. Podawane albo w wersji „open faced” – czyli na podpieczonej kromce pieczywa położone są podgrzane lub zimne dodatki, albo w Zobacz więcej
tym bardziej rzadki. Podawać w sosjerkach. Wspaniała przystawka na świąteczny stół. Sosami polewać mięsa, wędliny, pieczenie oraz pieczoną lub gotowaną białą kiełbaskę. Idealnie nadaje się do jajek Zobacz więcej
GrowingUp
GrowingUp Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.foodandgirls.blogspot.com
281.

281. 91

0
Ludzie sątrudni - mają wgłowie tyle pomysłów, ale zamało odwagi byje realizować. Dziwne,żemają odwagę, bywogóle myśleć. Opieczona tortilla z wędzonym łososiem, gotowanym jajkiem, awokado, sałatą, Zobacz więcej
Dwa pyszne sosy, które z powodzeniem mogę zagościć na wielkanocnym stole. Nadają się jako dodatek do kiełbas, mięsa czy jaj na twardo. Przepis na nie znalazłam w jakiejś kolorowej gazecie. Oba sosy są Zobacz więcej
Składniki: 1 kg mielonej karkówki 400 g polędwiczki wieprzowej 4 ząbki czosnku 4 łyżeczki majeranku 1 sucha bułka cebulowa 2 cebule pół szklanki mleka łyżeczka suszonej chilli łyżeczka pieprzu dwie Zobacz więcej
Wszystkich z Was, którzy chcieliby nauczyć się czegoś więcejna temat kuchni wegańskiej, dowiedzieć się, jak ja to robię, spotkać się z innymi pasjonatami smacznego roślinnego jedzenia i otrzymać Zobacz więcej
Schab pieczonyz żurawiną i boczkiemnie dość, że pięknie wygląda, to jeszcze jak smakuje! Zachwyci gości, gdy podacie go z sosem żurawinowym – na ciepło lub zimno. Na naszym stole wylądował w roli Zobacz więcej
w słupki, skropić sokiem z cytryny żeby nie zbrązowiało, żurawinę namoczyć w ciepłej wodzie na kilkanaście minut. Przygotować mus: serek Almette zmiksować z 2 łyżkami żurawiny i 4 łyżkami soku z Zobacz więcej
kurkuma 0,5 łyżeczki papryka czerwona 1 łyżeczka pieprz ziołowy 0,5 łyżeczki rozmaryn 1 łyżeczka sezam sos chrzanowo - żurawinowy Zobacz więcej
Pamiętacie mini hot dogi, które Kasia robiła na wieczór panieński przyjaciółki? Czas na ich urozmaicone wersje piknikowe! Nie muszą być ciepłe, chociaż kilka warstw folii aluminiowej powinno pomóc Zobacz więcej
.......................... i sosem chrzanowo-żurawinowym. Szybki obiadek dla tych,którzynielubiąspędzać zbyt wieleczasu w kuchni, ale lubią smacznie zjeść. Ja lubię spędzać czas w mojej kuchni, /to Zobacz więcej
+ 30 min+ 10 min pieczenie 3 szklanki mąki pszennej+ dodatkowo do podsypania 300 ml ciepłej wody 2 łyżki oliwy z oliwek 1 i 1/3 łyżeczki suszonych drożdży 1 i 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka cukru Sos Zobacz więcej
pasztet. Delikatny pasztet z kurczaka i pistacji z musem żurawinowo-chrzanowym Składniki: Pasztet 1kg piersi z kurczaka 1kg mięsa z udek kurczaka 300ml koniaku 150g obranych pistacji 3 szalotki sok Zobacz więcej