sos chrzanowy - śmietankowo

Przepis na ozorki wieprzowe na zimno z sosem chrzanowym podałam w tym poscie: http://twins-pot.blogspot.com/2016/03/kulinarne-pomysy-na-wielkanoc-ozorki.html Z ozorków i z tych samych dodatków można Zobacz więcej
lub posiekanym szczypiorkiem. Ozorki należy umyć. Zalać wodą i gotować około 30 minut. Opłukać zimną wodą. Ostrym nożem odciąć skórkę i niepotrzebne skrawki mięsa. Włożyć do czystego garnka. Zalać Zobacz więcej
do akcji na Durszlaku i Mikserze kulinarnym znajdziecie za chwilę na blogu. A jeśli chcecie zobaczyć, jakie potrawy został dodane rok temu, zapraszam tutaj. Brązowy ryż z soczewicą i marchewką - Zobacz więcej
i orzeźwiająca kolendra zaskakują smakiem i zachęcają do sięgnięcia po kolejną porcję pierożków. Podane z delikatnym bazylikowym sosem oraz wyrazistą w smaku sałatką z pora i jabłka zadowolą każdego Zobacz więcej
z liści laurowymi Schab z nadzieniem jabłkowo żurawinowym (pyszny) Schab z nadzieniem żurawinowo jabłowym Schab z szałwią i syropem klonowym Semifreddo żurawinowe z likierem Grand Marnier Sernik Zobacz więcej
z żurawinami Shortbread Skórka pomarańczowa Sos tatarski Stollen (niemiecki) Stollen II (niemiecki) Stollen III z żurawinami i marcepanem (niemiecki) Śledzie marynowane - inlagd sill (szwedzkie) Zobacz więcej
Sernik waniliowy z żurawinami Shortbread Skórka pomarańczowa Sos tatarski Stollen (niemiecki) Stollen II (niemiecki) Stollen III z żurawinami i marcepanem (niemiecki) Śledzie marynowane - inlagd sill Zobacz więcej
na piernikowym spodzie Sernik speculoos Sernik waniliowy z żurawinami Shortbread Skórka pomarańczowa Sos tatarski Stollen (niemiecki) Stollen II (niemiecki) Stollen III z żurawinami i marcepanem Zobacz więcej