Przepis na sos czosnkowo pietruszkowy

Wybrałem się zjeść na miasto i trafiłem do rodzinnej restauracji Orbit w Krakowie. Restauracja znajduje się przy ul. Wrocławskiej. A co zjadłem?Pierś z kurczaka w sosie czosnkowo-pietruszkowym z Zobacz więcej
Wreszcie się udało!. W piątek, tak jak mnie zapewniono, znów pojawiły się okładniczki (hiszp. navajas) na stoiskach rybnych na targu Sant Antoni; wszystkie oczywiście żywe, bo tylko takie nadają się Zobacz więcej
Steak z masłem czosnkowo- pietruszkowym Składniki ( na 2 porcje): -4 steaki wołowe Składniki na marynatę do steków: -balsamico - 2 łyżki -musztarda - pół łyżeczki -3 łyżki oleju -2 ząbki czosnku - Zobacz więcej
Dzisiejszy obiad: 10 jajek 6 ziemniaków 4 ząbki czosnku 1/2 kg świeżego szpinaku 150 g sera rolada ustrzycka przyprawy - sól, pieprz cytrynowy, pieprz ziołowy, czubrica, zioła prowansalskie 1/4 kostki Zobacz więcej
Dużo czasu w ciągu dnia poświęcam na myślenie o jedzeniu :D No dobra. Bardzo dużo. xD. I tak właśnie zrodził mi się pomysł na słodką kukurydzę, z lekkim posmakiem czosnku i pyszną natką pietruszki. Zobacz więcej
Jedno z naszych ulubionych dań na lato (i nie tylko :) Podobne do krewetek z patelni, z tym, że w tym przypadku używamy tych największych krewetek, w skorupce (np. krewetek argentyńskich) i Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Sos pietruszkowy

Sos pietruszkowy 1637

Dzisiaj polecam sos pietruszkowy na ciepło, najlepiej skomponuje się z rybą. Rybę dodajemy do sosu w trakcie gotowania, a przed dodaniem pietruszki. Takprzyrządzanaryba będzie krucha, delikatna i nie Zobacz więcej
Fast foodów chyba nikomu nie trzeba przedstawiać, bo są one doskonale znane na całym świecie. Ten rodzaj jedzenia ma swoich wielbicieli, przeważnie w postaci dzieci oraz sporą grupę przeciwników – nie Zobacz więcej
kuba.pichci
kuba.pichci Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuba Pichci
Pasta czosnkowo-pietruszkowa

Pasta czosnkowo-pietruszkowa 72

Kolejna bardzo smaczna pasta jaką można sobie smarować pieczywo. To gratka dla miłośników czosnku,który należy pamiętać, że najzdrowszy jest jedzony surowy. Jak dodamy do tego solidną porcję natki Zobacz więcej
Dzisiaj przedstawiam przepis na SOS PIETRUSZKOWY, jest łatwy i szybki w przygotowaniu i świetnie pasuje jako dodatek do warzyw lub mięs np. pieczonego kurczaka. Polecam! SKŁADNIKI: 1 łyżka masła 1 Zobacz więcej
Lubicie ryby? Jak byłam mała to nie za bardzo za nimi przepadałam, a teraz mam wyrzuty że jem ich tak mało. Łosoś, którego uwielbiam, niestety sporo kosztuje, więc czasem trzeba znaleźć jakiś Zobacz więcej
Tych bułeczek nie trzeba specjalnie zachwalać. Chrupiąca skórka, mięciutki środek i to czosnkowe masełko. W trakcie pieczenia bułeczek po domu roznosił się piękny aromat. Nawet mój synek który nie Zobacz więcej
Bułeczki (ślimaczki) drożdżowe z masłem czosnkowo-pietruszkowym. Składniki: Ciasto: 300g mąki 3/4 szkl. ciepłej wody 15g świeżych drożdży szczypta soli 0,5 łyżeczki cukru 1 łyżka oleju Dodatkowo: Zobacz więcej
O chlebkach myślałam już jakiś czas. Pamiętam jak robiłam je po raz pierwszy, to wszystkim bardzo smakowały. Pomyślałam "Może by je tak powtórzyć...?" Ale nie, nie byłabym sobą gdybym czegoś nie Zobacz więcej
kolia18
kolia18 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie Patki
Dip czosnkowo-pietruszkowy

Dip czosnkowo-pietruszkowy 59

Dip do zapiekanek,pizzy,słonych przekąsek czy warzyw. Idealny,czosnkowo pietruszkowy. SKŁADNIKI: 3 Ząbki czosnku pęczek pietruszki 200 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu ja daje zawsze Kielecki Zobacz więcej
Tagliatelle to mój ulubiony rodzaj makaronu. Niby skład ma ten sam co penne, spaghetti, fusilli i inne, a jednak smakuje jakoś tak ... smaczniej. W towarzystwie masła czosnkowo-pietruszkowego jest Zobacz więcej
Przyszła pora na wypieki chleba. Często wracam do moich wcześniejszych przepisówna bułeczki, które co i róż zmieniam i ulepszam. Proponuję grahamki z masłem czosnkowo-pietruszkowym. Możecie sobie Zobacz więcej
Niemal niezbedny dodatek wkuchni. Dosteków, doryby, dochleba .. zastosowań ma całe mnóstwo. Wprzygotowaniu proste, amożna zawsze zrobić więcej iprzechowywać wlodówce. Składniki: 1 kostka masła 200g 1 Zobacz więcej
Uwielbiam słowo „podpłomyki”. Brzmi tak ciepło i swojsko. Jednak do tej pory nigdy ich nie robiłam, a jedynie o nich słyszałam. Wiem, że można je piec na patelni, na kamieniu, nad ogniskiem czy też po Zobacz więcej
Bakłażan to warzywo,doprawdy, piękne... O lśniącej, gładkiej skórce, głębokim kolorze i smaku...no właśnie-tu jest problem, bo w zasadzie smaku nie posiada a źle przyprawiony jest po prostu nijaki. Ja Zobacz więcej