sos demi glace

victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Uproszczony sos demi glace

Uproszczony sos demi glace 758

Oryginalny sos demi glace to nic innego jak bardzo dobrze odparowany, głównie wołowy lub cielęcy bulion. Nazwa demi glace dosłownie oznacza "pół glazury" lub w połowie glazurowany. Jest to jeden z Zobacz więcej
slodki-kompromis.pl
slodki-kompromis.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
slodki-kompromis.pl
Sos demi glace

Sos demi glace 96

Demi glace - bardzo aromatyczny sos kuchni francuskiej o głębokim kolorze, stosowany samodzielnie lub jako baza wyjściowa innych sosów pieczeniowych. Warto się pokusić o jego przygotowanie i Zobacz więcej
idir
idir Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
idir.pl
Demi-glace

Demi-glace 1339

Demi-glace ub demi glace to baza wielu sosów. Tutaj opiszę jak w domowych warunkach zrobić prawdziwą bazę demi-glace. składniki - kości cielęce - warzywa (marchew, pietruszka, cebula, seler, por) - Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Demi glace

Demi glace 969

Demi glace to nic innego jak baza do sosów, którą z takim sukcesem zastępują tzw. bulionetki czy inne kostki smakowe. Byłabym hipokrytką gdybym powiedziała, że ich nie używałam, na szczęście mój mózg Zobacz więcej
Dziś część druga przepisu na comber króliczy - i nadal nie wyjdziemy poza etap przygotowywania półproduktów. Zakładając, że w naszym posiadaniu znajduje się znaczna ilość ciemnego bulionu, będziemy Zobacz więcej
To jest chyba mój ulubiony rodzaj mięsa, jeśli chodzi o dziczyznę. Mięso ma taką delikatną strukturę, aromat i smak na tyle interesujący, że na długo pozostawia pod wrażeniem i chęcią dokładki i to Zobacz więcej
Bazę demi glace wykorzystałam między innymi do przygotowania tego dania. Mając gotową bazę nastawienie mięsa zajmuje bardzo mało czasu co jest ogromnym atutem w trakcie bardzo zajętego dnia. Ja Zobacz więcej
Tym razem wykorzystałam demi glace do sosu z suszonych grzybów. Dzięki temu skróciłam czas przygotowania a mięso było aromatyczne. Takie danie idealnie pasuje do kaszy, gryczanej ale i do pęczaku. Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Demi – glace  -  baza do sosów

Demi – glace - baza do sosów 768

5 kg kości cielęcych, 4 marchewki, 2 pietruszki, seler, 4 cebule, 3 ząbki czosnku, 5 listków laurowych, 1 łyżeczka ziela angielskiego, 1 łyżeczka pieprzu czarnego ziarnistego, kilka gałązek tymianku, Zobacz więcej
Wolno pieczony karczek jest rozwiązaniem obiadowym i kanapkowym. Może też być "wkładem" do tak zwanej maczanki, którą podaję z prażona cebulą i piklami. Piekę raz na jakiś czas spory kawałek tej Zobacz więcej
Wszyscy gorączkowo szukają wolnych miejsc w restauracjach na walentynkową randkę, a my zachęcamy tego romantycznego wieczoru odwiedzić własną kuchnię i przygotować wspaniałą kolację dla drugiej Zobacz więcej
Purée z marchewki: - marchew 400g, - masło 50g, - mleko 100g, - cukier 5g. Marchewkę oczyszczamy i gotujemy z masłem w małej ilości wody pod przykryciem. Gdy będzie miękka miksujemy z dodatkiem mleka Zobacz więcej
Pamiętacie jak pisałam Wam o wygranej Sebastiana i Czarka w II Międzynarodowym Festiwalu Kuchni Dworskiej im. Hanny Szymanderskiej w Dubiecku i ich nominacji do Kulinarnego Pucharu Polski?!? Jeśli Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Sos tkemali

Sos tkemali 35

Moja interpretacja przepisu na gruziński klasyczny sos tkemali z mirabelek z czosnkiem, ziołami, kolendrą i papryczką chilli. Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Just My Delicious
Sos Balsamiczny

Sos Balsamiczny 506

Sos balsamiczny uwielbiam w sezonie letnim. Oblewam nim najczęściej sałatkę caprese lub poszczególne jej składniki jedzone w rozmaitych konfiguracjach. I melon! Mój ukochany owoc z tym sosem to istna Zobacz więcej
Purée z selera: - 400g selera, - 200g mleka, - 50g masła. Seler pieczemy w skórce do miękkości (ok. 40 minut w 180ºC). Następnie obieramy i kroimy w kostkę. Całość miksujemy z mlekiem i masłem, aż do Zobacz więcej
kuchniabazylii
kuchniabazylii Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Bazylii
Sos holenderski

Sos holenderski 99

Sos holenderski jest doskonałym dodatkiem do grillowanych, pieczonych czy gotowanych szparagów. Jego smak nadaje daniom wyrazistości oraz wykwintnego charakteru. Zobacz też: Dlaczego warto jeść Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Vacherin glacé

Vacherin glacé 87

ViveLaCuisine • Vacherin glacé Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE WARTO WIEDZIEĆ Zobacz więcej
kalina.czarnopolska
kalina.czarnopolska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
22kilo.pl
Sos tahini

Sos tahini 61

Sos tahini - 22kilo kuchnia 22 kilo balkon O mnie Współpraca Login Register Search 22kilo > kuchnia > dodatki > Sos tahini Sos tahini Sos tahini 3 lutego 2017 No Comments Tahina to przyprawa, Zobacz więcej
codziszjem.pl
codziszjem.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co dziś zjem
Sos BBQ

Sos BBQ 31

Każdy kucharz ma swój sekret związany z tajemniczym składnikiem. W przypadku tego sosu jest podobnie, tym bardziej że każdy sos BBQ jakiego próbowałam był inny. Poznajcie więc mój sekretny sposób na Zobacz więcej