sos do czerwonej kapusty

pół główki czerwonej kapusty marchew pół jabłka seler bulwa fenkuł sos: szklanka jogurtu łyżka chrzanu łyżka majonezu pieprzświeżomielony sok z cytryny i skórka otarta Warzywa obierany, szatkujemy w Zobacz więcej
Surówka z czerwonej kapusty jest dobra o każdej porze roku, zależy tylko co do niej dodamy. Ta dziś podana może służyć doskonale jako samodzielne danie, jest treściwa i sycąca. Zapraszam serdecznie. Zobacz więcej
Pyszna sałatka do piersi kurczaka na sposób rodem z Czarnego Południa. Składniki - słoik czerwonej kapusty marynowanej/w zalewie octowej (do dostania w każdym supermarkecie) - tyle samo wagowo kapusty Zobacz więcej
Ta surówka z czerwonej kapusty należy do moich ulubionych zimowych surówek. Nie przepadam za kapustą, która jest uprzednio sparzona wrzątkiem. Wolę ją zdecydowanie w wersji całkowicie surowej. Aby nie Zobacz więcej
Sos. Oto przebój tego dodatku do obiadu. Słodko - ostry, złagodzony śmietaną lub gęstym jogurtem. Będę go używać także do innych warzyw! Surówka z czerwonej kapusty w sosie miodowo-musztardowym Zobacz więcej
Sos pomarańczowo-miodowy wydobywa z czerwonej kapusty niepowtarzalny aromat i smak. Kaczka podana na takiej kapuście zaskarbi serca Waszych gości podczas świątecznego czy rodzinnego obiadu. Jako Zobacz więcej
Niedzielny obiad dla rodziny czy romantyczna kolacja dla dwojga? Jest wspaniała na każdą okazję..Kaczkę trzeba lubieć,przekonać się można do niej jak będzie dobrze przyrządzona.Moja wersja kaczki jaką Zobacz więcej
Składniki na 10 sajgonek: · 10 krążków z papieru ryżowego · kg mięsa mielonego z jagnięciny podhalańskiej · 100g cienko poszatkowanej czerwonej kapusty · 1 marchewka pokrojona w paski · 1 łodyga Zobacz więcej
Fanką kapusty nie jestem, ale kusiła mnie ta czerwona swoim intensywnym kolorem. Podchodziłam do niej jak do jeża. Ładna jesteś, ty kapusto - myślałam, ale co mam z tobą zrobić, żebyś mnie urzekła nie Zobacz więcej
mielonym pieprzem i ewentualnie solą. Surówka jest najlepsza jeśli się trochę „przegryzie”. « powrót do listy przepisów Dodaj do książki kucharskiej Wydrukuj przepis Komentarze (0) Bądź pierwszą Zobacz więcej
do wspomnianego tytułu- nr.01/2015 Składniki: (na ok. 6 porcji) 1 główka czerwonej kapusty 3 pomarańcze 5-6 łyżek oleju z orzechów włoskich (ale niekoniecznie) 2-3 łyżki miodu 1 łyżka cynamonu 1 Zobacz więcej
sklepu, później do drugiego, do banku, a potem ugotowałam obiad, wstawiłam pranie, kompot ugotowałam...i...nim się obejrzałam..., już po 19.00. Upsss.....Chyba dziś już nie zdążę posprzątać:). Efekty Zobacz więcej
w przenośni ;)), a wszystko to za sprawą ostatniej ‘sesji zdjęciowej’… Już kilka dni temu miała się tutaj pojawić pyszna, świąteczna czerwona kapusta (z pomarańczami, cynamonem i żurawiną) w Zobacz więcej
Sosy w stylu azjatyckim wyjątkowo dobrze sprawdzają się w surówkach z kapusty. Dzisiaj zrobiłam sałatkę z czerwonej kapusty. Piękne połączenie kolorystyczne czerwonej kapusty z marchewką i zielenią Zobacz więcej
Dzisiaj kolejna propozycja na szybką, zdrową i bardzo smaczną surówkę na bazie mieszanki kapust. Idealna jako dodatek do drugiego dania, zwłaszcza do dań mięsnych. Surówka z charakterem i nutką Zobacz więcej
czerwonej kapusty 4 łyżki oliwy 3 łyżki octu jabłkowego 2 łyżki miodu sok z połowy cytryny 1 jabłko starte pieprz i sól Related Posts Polędwiczka bbqSałatka z miodowo-sojowym kurczakiem, żurawiną, Zobacz więcej
. dodaj mąki, jajka, sól do smaku i szybko zagnieć. formuj kulki, placki, dyski lub co tam ci wyobraźnia podpowie. gotuj w osolonej wodzie ok. 5-8 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. duszona Zobacz więcej
. dodaj mąki, jajka, sól do smaku i szybko zagnieć. formuj kulki, placki, dyski lub co tam ci wyobraźnia podpowie. gotuj w osolonej wodzie ok. 5-8 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. duszona Zobacz więcej
dania potrzeba Nam: 4 plasterki schabu 3 marchewki, 1 pietruszka 1 cebula i 1 ząbek czosnku garść pokrojonego pora przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka, sól, pieprz, kurkuma, Zobacz więcej
na jednolitą masę. Wykładamy na blachę piekarnika wyłożonego papierem do pieczenia, tworząc łyżką średniej wielkości płaskie kotleciki. Pieczemy w 180 C 15 min (do zarumienienia). Surówka z czerwonej Zobacz więcej