sos do dziczyzny

{{headerMessage}}
Bitki z dziczyzny w sosie musztardowym Kruche, cieniutko rozbite mięso, do tego sos musztardowy – kolejny pomysł na dziczyznę lub każde inny rodzaj mięsa (wołowinę, wieprzowinę). Ja najbardziej lubię Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nie wiem, sama się zrobiła." DZICZYZNA Z SOSEM ŚLIWKOWYM 1 polędwica z sarny sól morska i świeżo mielony pieprz 1 duża cebula 3 ząbki czosnku około 1 szklanka bulionu 1 łyżeczka suszonego rozmarynu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niektórzy uważają, że dziczyzna to "śmieciowe mięso", które nie dość, że ma brzydki szary kolor i jest niesmaczne, to jeszcze na bank pochodzi o zwierzęcia zarażonego jakąś nieznaną, ale bardzo groźną Zobacz więcej
mintandchilli
mintandchilli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mint and Chilli
Sos Żurawinowy.

Sos Żurawinowy. 22230

4
{{headerMessage}}
Kocham żurawiny za ich smak i aromat no i za bogactwo witamin. Dzisiaj przygotowałam pyszny sos żurawinowy, który łączy cierpkość żurawin i słodycz miodu. Idealnie pasuje do mięs np. indyka, kaczki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć =) W ubiegłą niedzielę mój ojciec obchodził 60-te urodziny i z tej okazji zaprosił całą rodzinę do podinowrocławskiego Zajazdu "Pod Kogutkiem". Uroczystość była bardzo udana, a goście zadowoleni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wino białe Wino białe wytrawne podajemy do: przystawek z wędlin ryb białych mięs drobiu zakąsek z delikatnych w smaku serów. Wino białe łagodne podajemy do: ryb pieczonych ryb w sosach zakąsek z Zobacz więcej
Sezonowy garnek
Sezonowy garnek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sezonowy garnek
Sos z żurawiny

Sos z żurawiny 257

1
{{headerMessage}}
Idealny i genialnie prosty sos do mięs. Pasuje idealnie zarówno do dziczyzny,wołowiny,wieprzowiny jak i drobiu. Spróbujcie sami. składniki: 40 dkg. suszonej żurawiny 1 pomarańcza łyżka miodu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Do miseczki nałożyć konfiturę jagodową , musztardę i otartą z połówki pomarańczy skórkę . Wcisnąć sok z 1/2 soczystej- dużej pomarańczy - najlepiej przez małe sitko by nie wpadły pestki. Dosypać Zobacz więcej
majeczkaaa2
majeczkaaa2 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wanilia z cynamonem...
Tymianek

Tymianek 95

0
{{headerMessage}}
z góry na dół, wzdłuż łodygi. Zastosowanie: - szerokie, do potraw gotowanych i pieczonych; - niezastąpiony dodatek do potraw tłustych; - szczegóknie polecany do zup, sosów, ziemniaków, potraw z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mięso z jelenia oraz mozzarella - to składniki z jakich można stworzyć pyszne carpaccio. Oczywiście jest to danie dla osób jakie tolerują surowe mięso. Jeżeli ktoś nie przepada za surową dziczyzną to Zobacz więcej
cooklife
cooklife Obserwuj blogaObserwujesz bloga
cooklife
Jesienna zupa z jarmużem

Jesienna zupa z jarmużem 310

1
{{headerMessage}}
Składniki, 4 porcje: 1 łyżka masła 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 por 350 g ziemniaków 1 łyżka oliwy extra vergine 3 litry bulionu warzywnego 100 g jarmużu 1 pomidor 1/2 papryczki chili 100 g kiełbaski z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
„Cumberland” to zimny sos podawany zazwyczaj do mięs, głównie czerwonych, rewelacyjny do wołowiny i dziczyzny. Przygotowuje się go na bazie galaretki z czerwonych porzeczek i czerwonego wina, jest Zobacz więcej
PasjaSmaku
PasjaSmaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PasjaSmaku
Sos żurawinowo – pieprzowy

Sos żurawinowo – pieprzowy 210

1
{{headerMessage}}
Niezwykle komponujący się z mięsem kaczki, dziczyzną czy dobrze doprawionymi pieczeniami. Cierpkość wina, słodycz żurawiny złamana smakiem pieprzu i podkreślona aromatem świeżego tymianku. Składniki: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Mięsa - najlepsze potrawy i marynaty" książka wydawnictwa Świat książki, można kupić ją tutaj. W książce znajdziemy prawie 100 przepisów na mięsa, tajemnicą każdego mięsa jest marynata. Książka jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To jest chyba mój ulubiony rodzaj mięsa, jeśli chodzi o dziczyznę. Mięso ma taką delikatną strukturę, aromat i smak na tyle interesujący, że na długo pozostawia pod wrażeniem i chęcią dokładki i to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pokruszone grzyby. Razem przesmażyć i dusić około 5 minut. Przełożyć do naczynia do zapiekania, wlać bulion, włożyć mięso, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni na 3 godziny. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Dziś zapraszam na kolejną potrawę z Zobacz więcej
karolcia_zip
karolcia_zip Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.kuchniacaroline.pl
Czosnek granulowany

Czosnek granulowany 107

0
{{headerMessage}}
ostry, palący i słodkawy smak. Dodaję ją praktycznie do każdej przyrządzanej potrawy, przyprawiam nim mięsa, doprawiam sałatki i sosy, posypuję pizzę, zapiekanki i tosty. Producent poleca czosnek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wczoraj gotowałam przepyszny sok z czarnego bzu i została mi masa owoców, które były dobrze nasączone cukrem. Nie lubię, kiedy cokolwiek w kuchni mi się marnuje, więc zachowałam je i dzisiaj zrobiłam Zobacz więcej
Olcia
Olcia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w mojej pachnącej kuchni
Schab z dzika

Schab z dzika 12065

3
{{headerMessage}}
Dziczyzna jest pysznym i chudym mięsem, Schab zrobiony tym sposobem jest soczysty i aromatyczny Składniki Schab z dzika ( miałam niecały kilogram) 3 ząbki czosnku sól,pieprz, ostra papryka Zobacz więcej