sos do jagnięciny

To było moje pierwsze spotkanie z jagnięciną. Kolejna próba dla mojego męża. I niestety muszę przyznać, że nie będzie ona ulubionym mięsem w naszym domu. Danie jest bardzo poprawne, morelowy sos Zobacz więcej
"Pyszne danie, którego przygotowanie, dzięki szybkowarowi, trwa zaledwie trzy kwadranse." Składniki: ok. 1 kg jagnięciny (najlepiej takiej lekko poprzerastanej tłuszczykiem) pokrojonej w duże kawałki Zobacz więcej
Kotlety jagnięce z sosem szafranowym, młodymi ziemniaczkami i sałatką z rukoli, zielonego jabłuszka i orzechów włoskich Jeśli miałabym polecić idealne danie na specjalną okazję na mojej liście z Zobacz więcej
Jak już pewnie zdążyliście zauważyć, lubię eksperymentować z połączeniami smaków i zawsze chętnie próbuje rzeczy, których do tej pory nie jadłam. O ile dodatek czekolady do dań mięsnych nie był mi Zobacz więcej
Miękkie duże kawałkijagnięciny zanurzone w kremowym jogurtowym sosie. Mięso jest delikatnie kleiste, sos lekki i świeży, z posmakiem kuminu i natki. Bardzo łatwe danie, doskonałe, kiedy mamy ochotę na Zobacz więcej
Razem z Michałem z Radia Plus uczyliśmy się przyrządzać jagnięcinę w sosie miętowym według przepisu Szefa Kuchni Restauracji Grande Grill. Jak się okazuje nie takie mięso straszne jakby go Zobacz więcej
Poniższy przepis nie powstałby, gdyby nie konkurs „Przepis na idealny wieczór”, w którym postanowiłam wziąć udział. Pokrótce chodzi o stworzenie dania z wykorzystaniem sosu PATAK’S oraz opisanie Zobacz więcej
Składniki: 4 kotlety jagnięce 2 łyżki oliwy z oliwek (u mnie oliwa z rozmarynem) liście świeżej mięty 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sól morska, pieprz świeżo mielony (u mnie syczuański z Zobacz więcej
Nareszcie dołączył do nas nowy członek rodziny - grill! W związku z tym koniecznie trzeba było go wypróbować. Robiąc typowe dla nas sobotnie zakupy, naszą uwagę przyciągnęła jagnięcina i to ona Zobacz więcej
Gulasz z jagnięciny w sosie pomidorowym - Magiczny Garnek O Nas Przepisy Śniadanie Dla dzieci Koktajle, napoje Przystawki, przekąski Sałatki Surówki warzywne Zupy i kremy Makarony Dania mięsne Dania Zobacz więcej
Ten łatwy sos miętowy jest doskonałym dodatkiem do grillowanego udźca jagnięcego. Możemy go zrobić w ciągu kilku minut ale dla osiągnięcia lepszego smaku powinniśmy go odstawić na co najmniej godzinę Zobacz więcej
Przepis ten bierze udział w konkursie "Blog ze Znakiem Smaku" Blog ze Znakiem Smaku Składniki: · 2 steki z jagnięciny podhalańskiej · 6 łyżek oliwy · 8 łyżek octu balsamicznego · 1 ząbek czosnku · 2 Zobacz więcej
Składniki na 10 sajgonek: · 10 krążków z papieru ryżowego · kg mięsa mielonego z jagnięciny podhalańskiej · 100g cienko poszatkowanej czerwonej kapusty · 1 marchewka pokrojona w paski · 1 łodyga Zobacz więcej
Z jagnięciny można przyrządzić pyszne i wykwintne potrawy. Ma specyficzny smak i wyjątkowo delikatne mięso, które jest bogatym źródłem witamin i składników mineralnych. Niestety… jagnięcinę nie Zobacz więcej
Dziś libańska propozycja podania hummusu. Świetnie smakuje tak z siekaną, jak i mieloną jagnięciną. Równie dobre jest nawet bez mięsa - wtedy to po prostu hummus, ciecierzyca, orzeszki piniowe i Zobacz więcej
Wbrew temu, na co może wskazywać nazwa, danie bardzo proste, wręcz chłopskie. Ale, jak to mówią, najprostsze smaki są najlepsze, wystarczy tylko użyć składników dobrej jakości... Takich też użyłam, a Zobacz więcej
Drogi Łasuchu, w związku z tym, że przez pół nocy zwijałam się z bólu, to dzisiaj bez dodatkowych opowieści zapraszam Cię na ravioli z jagnięciną w delikatnym dyniowym sosie i wracam pod kocyk. Zobacz więcej
Jagnięcina nowozelandzka z pikantnym chutney, kaszą gryczaną i sosem z koziego sera -to nie tanie danie, to danie na szczególną okazję, przynajmniej z dwóch powodów. Po pierwsze dostępność składników, Zobacz więcej
Myśleliście, że makaron gniazdka nadaje się tylko do rosołu? Nic bardziej mylnego! Wspaniale sprawdzi się w formie noodli w azjatyckim stir-fry, u mnie z dodatkiem delikatnej jagnięciny, orzeszków Zobacz więcej
Zapraszam na pyszne roladki z bakłażana w greckim stylu, które miałam przyjemność przygotować podczas warsztatów Akademii Smaku Bosch. Roladki faszerowane mieloną jagnięciną, serkiem kozim i świeżą Zobacz więcej