sos do lodów na bazie czerwonego wina

Dzisiaj chcę Wam zaproponować bardzo prosty, a jednocześnie pyszny deser. Gruszki gotowane w winie z dodatkiem syropu malinowego w towarzystwie słodkiego sosu na bazie ucieranych jajek czyli tzw. Zobacz więcej
Zakochałam się w kremie na bazie octu balsamicznego z Modeny Monini. Od dawna szukałam właśnie takiego sosu balsamico który ma konsystencję gęstą i można polewać nim sałatki bezpośrednio. Jest Zobacz więcej
Lukash
Lukash Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Łukasza
Sos żurawinowy

Sos żurawinowy 358

1
się także. Taki sosik podany na ciepło idealnie kombinuje się z lodami. Jak już wspomniałem, jest idealny w smaku, a wszystko to dlatego, że jest na bazie czerwonego wina! Wersję z czerwonym winem Zobacz więcej
Kruche ciasto z dużą ilością czerwonych owoców, podane na gorąco z dodatkiem puszystego sosu na bazie białego wina. O red berry pies nie trzeba pisać, że są pyszne, bo każdy to wie. One po prostu NIE Zobacz więcej
Kocham lato. I czereśnie. I czerwcowe słońce, choć w tym roku nie było dla nas może aż tak łaskawe jak powinno. Dlatego właśnie gdy temperatury nas nie rozpieszczają (tak jak w poprzedni weekend), Zobacz więcej
) – białe wino do uzupełnienia (ok 100-150 ml) Do kieliszka wkładamy kulkę lodów, całość zalewamy winem. Jeżeli macie ochotę można dodać świeże owoce i liście mięty. Życzę Wam smacznej ochłody. Zobacz Zobacz więcej
Gastromat
Gastromat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.gastromat.blox.pl
pora na pora

pora na pora 2936

0
2 zgniecione ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek pół łyżeczki soli 20 gram posiekanej natki pietruszki 30 gram posiekanej kolendry Wszystkie składniki należy zmiksować w Zobacz więcej
, krakowskich studentów :), którzy nie mając co jeść moczyli czerstwą bułkę w sosie z pod pieczeni zjadając ją z pozostałymi skrawkami mięsa. Dziś danie to składa się z kawałka bułki, karczku i Zobacz więcej
kawałka, bez przecięcie włókien, sprawia, że mięso to, choć ma do tego predyspozycje po odpowiedniej obróbce cieplnej, nie rozpada się w ustach. Nie mniej jednak - poliki są polikami = kocham! Zobacz więcej
w sklepach sieci Lidl. W zespołach kilkuosobowych przygotowaliśmy 4 dania: przystawkę - bakłażana alla Parmigianina (plasterki bakłażana obtoczone w jajku i zapieczone z sosem i serami), risotto z Zobacz więcej
bakaliami. Ja jednak… około 1 lat temu - Brak komentarzy Szybko, łatwo i przyjemnie. Jako, że jestem dosyć niecierpliwa zjadłam je bez niczego, ale tak przyrządzone śliwki świetnie nadawać się będą Zobacz więcej
wołowe to także afrodyzjak. Oprócz słusznej porcji mięsa na talerzu pojawi się rozgrzewające purée marchewkowo-imbirowe, porcja ryżu jaśminowego oraz sos żurawinowy na bazie wina, który swoją Zobacz więcej
, lody waniliowe z malinami na gorąco, spaghetti z pesto, kaparami, oliwkami, gruszką i cienkimi plastrami parmezanu, zapiekany kozi ser, marynowane małże, crème brûlée, mięso z sosem na bazie białego Zobacz więcej
Pomarańczowo-imbirowa glazura do dzisiejszego łososia, to nic innego, jak nieco podkręcona wersja sosu teriyaki, tradycyjnie przyrządzanego na bazie sosu sojowego, cukru i wina ryżowego. Ryba jest Zobacz więcej
angielskie 10. Proszek do pieczenia 11. Kolendra stanowi składnik wielu mieszanek przyprawowych. Stosuje się ją przede wszystkim do wzmacniania smaku mięs (wieprzowiny, baraniny, drobiu a także Zobacz więcej
: nafaszerował mięso gorgonzolą, a następnie przygotował jeszcze sos na bazie tego sera, którym polał stek po upieczeniu (stek z tego przepisu najpierw krótko się smaży, a następnie dopieka się go w Zobacz więcej
W miniony piątek Karol Okrasa gotował dla Radia Kolor. Miałam przyjemność być jednym z jego gości. Polędwica - 1 kg pieczemy przez 1,5 do 2 godzin w temp. 70 - 73stopni. Zanim włożymy ją do piekarnika Zobacz więcej
kasztanow prosto z Merano! Dzieki temu udalo nam sie zjesc dzisiaj prawdziwie alepjski obiad! Alepejski obiad: Skladniki: 2 duze piersi kurczaka 5-6 ziemniakow 10 kasztanow 2 garsci pestek dyni 1 Zobacz więcej
groszku z cieciorką i sosem ostrygowym Ja wybrałam kaczkę – wybór bardzo dobry, chociaż słyszałam głosy, że sandacz też był dobry. Desirée - 50% chardonnay, 35% żółty plavec, 15% laški rizling. ( 49 Zobacz więcej