sos do lodów na bazie czerwonego wina

{{headerMessage}}
Dzisiaj chcę Wam zaproponować bardzo prosty, a jednocześnie pyszny deser. Gruszki gotowane w winie z dodatkiem syropu malinowego w towarzystwie słodkiego sosu na bazie ucieranych jajek czyli tzw. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zakochałam się w kremie na bazie octu balsamicznego z Modeny Monini. Od dawna szukałam właśnie takiego sosu balsamico który ma konsystencję gęstą i można polewać nim sałatki bezpośrednio. Jest Zobacz więcej
Lukash
Lukash Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Łukasza
Sos żurawinowy

Sos żurawinowy 449

1
{{headerMessage}}
się także. Taki sosik podany na ciepło idealnie kombinuje się z lodami. Jak już wspomniałem, jest idealny w smaku, a wszystko to dlatego, że jest na bazie czerwonego wina! Wersję z czerwonym winem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kruche ciasto z dużą ilością czerwonych owoców, podane na gorąco z dodatkiem puszystego sosu na bazie białego wina. O red berry pies nie trzeba pisać, że są pyszne, bo każdy to wie. One po prostu NIE Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kocham lato. I czereśnie. I czerwcowe słońce, choć w tym roku nie było dla nas może aż tak łaskawe jak powinno. Dlatego właśnie gdy temperatury nas nie rozpieszczają (tak jak w poprzedni weekend), Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wino z owocowym sorbetem | Szybko Tanio Smacznie Strona główna Przepisy Bez glutenu Bez laktozy Desery Dla dzieci Inne Kuchnia wegańska Makarony i pierogi Mięso Napoje Pieczywo Przekąski Przetwory Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kawałka, bez przecięcie włókien, sprawia, że mięso to, choć ma do tego predyspozycje po odpowiedniej obróbce cieplnej, nie rozpada się w ustach. Nie mniej jednak - poliki są polikami = kocham! Zobacz więcej
Gastromat
Gastromat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.gastromat.blox.pl
pora na pora

pora na pora 2938

0
{{headerMessage}}
z octem i hummus od Wojtka na przystawkę. Po 3 godzinach na plaży, z dziećmi i Kasią, targaniu zakupów i 22 kilogramowej torby (doszło 2 kilo piachu) dotarłyśmy do domu, otworzyłyśmy butelkę białego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, krakowskich studentów :), którzy nie mając co jeść moczyli czerstwą bułkę w sosie z pod pieczeni zjadając ją z pozostałymi skrawkami mięsa. Dziś danie to składa się z kawałka bułki, karczku i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w sklepach sieci Lidl. W zespołach kilkuosobowych przygotowaliśmy 4 dania: przystawkę - bakłażana alla Parmigianina (plasterki bakłażana obtoczone w jajku i zapieczone z sosem i serami), risotto z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wieczoru: Amuse-bouche I Konfitowany ziemniak z żółtkiem przepiórczym i sosem holenderskim oraz galaretka z szynki wieprzowej z kawiorem z pstrąga Amuse-bouche II Crème brûlée z małży świętego Jakuba Zobacz więcej
beztroskakuchnia
beztroskakuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
beztroskakuchnia
Zimowy Grzaniec

Zimowy Grzaniec 81

0
{{headerMessage}}
bakaliami. Ja jednak… około 1 lat temu - Brak komentarzy Szybko, łatwo i przyjemnie. Jako, że jestem dosyć niecierpliwa zjadłam je bez niczego, ale tak przyrządzone śliwki świetnie nadawać się będą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wołowe to także afrodyzjak. Oprócz słusznej porcji mięsa na talerzu pojawi się rozgrzewające purée marchewkowo-imbirowe, porcja ryżu jaśminowego oraz sos żurawinowy na bazie wina, który swoją Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, lody waniliowe z malinami na gorąco, spaghetti z pesto, kaparami, oliwkami, gruszką i cienkimi plastrami parmezanu, zapiekany kozi ser, marynowane małże, crème brûlée, mięso z sosem na bazie białego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pomarańczowo-imbirowa glazura do dzisiejszego łososia, to nic innego, jak nieco podkręcona wersja sosu teriyaki, tradycyjnie przyrządzanego na bazie sosu sojowego, cukru i wina ryżowego. Ryba jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: nafaszerował mięso gorgonzolą, a następnie przygotował jeszcze sos na bazie tego sera, którym polał stek po upieczeniu (stek z tego przepisu najpierw krótko się smaży, a następnie dopieka się go w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dodaje sięmasło, bowiem w tłuszczu rozpuszczają się wszystkie aromaty. Następnienależy wlaćbiałe wino.Zmiksować. Sos z powrotemstawia się na gorącym palniku i wtedydodaje się do niegosporą ilość Zobacz więcej
{{headerMessage}}
oko ;)) Biale wino Aperol Woda gazowana Plasterek pomaranczy Kostki lodu Teraz kiedy juz wiecie jak delektowac sie smakiem alkoholu prosto z Tyrolu, mozemy przejsc o krok dalej.Do napisania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dobrej zabawy. Wyłacznym importrerem win do Polski jest mieszkająca w Polsce Słowenka Pani Urska Leban . www.vinovita.pl Menu przygotował Szef Kuchni Jarosław Walczyk. degustowałam na zaproszenie Zobacz więcej