sos do lodów na bazie czerwonego wina

agamilos00
agamilos00 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mecooks
Sos czosnkowy na bazie jogurtu i fety

Sos czosnkowy na bazie jogurtu i fety 116

Jeśli wypróbujecie poniższy sos, jestem pewna, iż na jednym razie się nie skończy i będziecie go robić bardzo często. Sos czosnkowy na bazie jogurtu i fety Sos ten jest nie tylko bardzo prosty w Zobacz więcej
Wyspy Kanaryjskie, mimo swojego hiszpańskiego pochodzenia, charakteryzują się swoistą kuchnią, o której możecie poczytać tutaj. Jednym z najbardziej charakterystycznych produktów jest mojo verde, Zobacz więcej
Sos pomidorowy na bazie kiełbasy z grilla - kuchenny recykling - Blog kulinarny Pysiagotuje.pl Dania główne Dania i potrawy mięsne Dania wegetariańskie Dania z makaronem Zapiekanki Zupy Desery Ciasta Zobacz więcej
Zainspirowani menu Restauracji Pod Różą, którą znajdziecie w Hotelu Pod Różą w Krakowie, postanowiliśmy przygotować własną wersję polędwicy wołowej z musem orzechowym. Żeby wyszło idealnie, nasze Zobacz więcej
Pamiętacie przepisy na murzynki. Teraz w dobie brownie trochę zapomniane, choć warto je przygotować. Składniki (na tortownicę o średnicy ok. 24 cm): - 4 jaja - 250 g masła – pokrojone na kawałki - 1 Zobacz więcej
Smażone tofu z pikantnym sosem instagram facebook google + twitter pinterest e-mail Toggle Navigation Home O mnie Przepisy Kontakt 24/05/2017 Smażone tofu z pikantnym sosem na bazie pasty harissa Zobacz więcej
Składniki 700 g mielonej łopatki 2 cebule 2 puszki pomidorów 4 ząbki czosnku pół słoika suszonych pomidorów jajko 3 łyżki bułki tartej lampka czerwonego pół słodkiego wina sól, pieprz, lubczyk, Zobacz więcej
Goleń wołowa w sosie z czerwonego wina to nasza nowa propozycja na sezon zimowy. Solidne, pełne smaku, a jednocześnie eleganckie danie, które świetnie sprawdzi się na obiad na specjalną okazję. Oprócz Zobacz więcej
Nie przepadam za galaretką i już! Ale dla niektórych sezon letni po prostu nie mógłby istnieć bez ciasta z truskawkami zanurzonymi w galaretce właśnie, więc jak głosi obiegowe porzekadło, "życie to Zobacz więcej
Kremowy sos na bazie serka ricotta i dyni w towarzystwie ryżu i podsmażanych kiełków to doskonały pomysł na smaczny, zdrowy i wegetariański posiłek. Zapraszam ;) . Ryż z sosem dyniowym na bazie Zobacz więcej
Kalmary zawsze kojarzą mi się ze słoneczną Chorwacją… takie wspomnienia dobrze działają, kiedy za oknem morkry, wietrzny i ponury listopad. Kiedyś bałam się przyrządzać owoce morza… jednak powiedzmy, Zobacz więcej
Wiecie co się dzieje jak spotykają się dwie gotujące kobiety i wymieniają się przepisami? Może być tylko lepiej i ciekawiej. W trakcie opowieści tworzą nowe smaki i połączenia składników. Poniższy Zobacz więcej
Dziś zapraszam Was na przepis na pyszny obiad dla całej rodziny – kurczak w paprykowo-pomidorowym sosie (na bazie ajvaru). Tak przygotowane piersi z kurczaka są niezwykle aromatyczne, miękkie i Zobacz więcej
Były już >>kopytka>>, ateraz, coś donich. Gulaszwołowy wmojej wersji jest naprawdę ostry, więc jeśli nie lubicie piekielnych potraw, zmniejszcie ilość pasty Sambal Oelek, lub zastąpcie ją Zobacz więcej
Skład. 4 udka z kurczaka 1 włoszczyzna 1 cebula cebuli 4 ząbki czosnku 400 ml czerwonego wytrawnego wina 300ml bulionu 100ml przecieru pomidorowego 50 ml oliwy z oliwek 5 ziaren pieprzu i Zobacz więcej
Kotlety schabowe to danie ponadczasowe, które znają wszyscy. Same często je przygotowujemy na obiad. Jednak dzisiaj chcemy zachęcić Was, do spróbowania schabu w innej odsłonie - schabu w aromatycznym Zobacz więcej
SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) -filet z indyka-300g -olej Kujawski Smakowy-50ml -miód-1łyżka -sos sojowy-1łyżeczka -kolorowy pieprz-1szczypta -sól-1szczypta -papryka słodka-1szczypta -mąka Zobacz więcej
Pyszny, aromatyczny zielony sos, do klusek, ziemniaków czy innych potraw. Składniki: 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej, mała garść nerkowców, pęczek koperku, sok z 1/2 cytryny, 1/2 łyżki oleju, 1 – 2 Zobacz więcej
Dziś mam dla Was przepis , dzięki , któremu wygrałam konkurs ” Pokaż kujawski ze smakiem ” organizowany przezZT Kruszwica S.A ….. i który sprawił , że już za niedługo w sklepach będziecie mogli Zobacz więcej
Sous-vide czy gotowanie w niskiej i stałej temperaturze robi się coraz bardziej powszechne, nie tylko w restauracjach ale także w domowych kuchniach. Dzięki takiemu przyrządzaniu potrawy nie tracą Zobacz więcej