sos do makreli

adams
adams Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ITALIA W GĘBIE
MAKRELA Z ZIELONYM SOSEM

MAKRELA Z ZIELONYM SOSEM 210

0
nie było. Albo wędzona makrela która bardzo często gości u mnie w domui jest spożywana zarówno w formie niezmienionej jak teżpasty z cebulkąlub jako dodatek do crostini. Dzisiaj także makrela ale Zobacz więcej
Dzisiaj proponuję pieczoną makrelę, jakby nie patrzeć dzisiaj jest piątek (niektórzy mówią – piąteczek). Makrelę oczywiście każdy zna. Dużo ryby, mało ości i specyficzny smak. Dodatkowo dodałam do Zobacz więcej
ją przyrządzić. Tymczasem świeża ryba pachnie przecież rybą, gdy ryba zaczyna śmierdzieć to znaczy, że nie należy jej jeść. Ale, ale dziś miało być o makreli – znamy ją w większości jako wędzoną, Zobacz więcej
Składniki: porcja dla 2 osób 1/2 główki sałaty lodowej 2 jajka ugotowane na twardo 1 makrela 1/2 małej czerwonej cebuli 100 g pomidorków koktajlowych 2 kromki chleba Sos: 150 ml jogurtu naturalnego 1 Zobacz więcej
Uwielbiam ryby pod każdą postacią, dzisiaj wybór padł na filet z makreli. Do urozmaicenia podałam ją z sosem koperkowo-śmietanowym. Pyycha, polecam. Składniki: 4 filety z makreli ze skórą sól pieprz Zobacz więcej
Smaczny makaron ze świetnym sosem z wędzoną makrelą i serkiem mascarpone. Poezja, polecam i zapraszam:) 500 g makaronu spaghetti Elovena 2 makrele wędzone Duża cebula Masło około 100 g 300 ml śmietany Zobacz więcej
Wiosna pełną parą dlatego na blogu pojawi się kilka propozycji na lekkie i pożywne sałaty. Są świetnym pomysłem na drugie śniadanie albo na kolację. Ja przeważnie zajadam je z kromką chrupiącego Zobacz więcej
do pieczenia 2 łyżki mleka szczypta soli 1 łyżeczka oleju (do smażenia) 1/2 małej makreli garstka świeżego szczypiorku Sos: 100 g naturalnego serka homogenizowanego pół pęczka natki pietruszki 1 Zobacz więcej
Do tej pory makrele znałam tylkow jednej postaci czyli najbardziej dla nas popularnej - wędzonej. Tymczasem o dziwo trafiłam pierwszy raz w sklepie na świeżą i oczywiście zaraz kupiłam żeby zobaczyć Zobacz więcej
Widząc po raz pierwszy ten przepis tutaj, wiedziałam, że musi być pyszny. Podobnie jak reszta przepisów Arka :) Chociaż ciężko znaleźć w sklepach filety ze świeżej makreli, warto kupić całą rybę i ją Zobacz więcej
makrela pieczona Wszystkich miłośników morskich ryb, nie trzeba szczególniezachęcaćdodania wykonanego zpysznejmakreli i aromatycznegososu. Zaś tych którzykulinarnąmorskąprzygodęmają Zobacz więcej
i otworzył białe wino. Polewaliśmy ryby oliwą,sypaliśmy sól i zjadaliśmy posiłek z wielkim apetytem. Gospodarz maczał chleb w sosie pozostałym po rybach. Piliśmy dobrze schłodzone wino. Chłonęliśmy Zobacz więcej
Makrela. Należy do tej samej rodziny co tuńczyk, choć jest kilkakrotnie tańszy (kupiłam go za 10 zł/kg!). Wcześniej sięgałam po nią wyłącznie w formie wędzonej. Dziś postanowiłam spróbować świeżej Zobacz więcej
Myślałam myślałam nad nowym przepisem i postanowiłam zrobić tortillę z rybą (makrelą). Przyznam że tworzą bardzo ciekawy smak. Składniki : Sos tatarski madeo ,makrela,ogórek kiszony,szczypior,sałata. Zobacz więcej
Uwielbiamy sałatki rybne, są bardzo aromatyczne, mają wyrazisty smak i idealnie pasują jako wczesna kolacja lub pyszna przystawka z czosnkowymi grzankami. Zapraszam… Składniki: biała część z 2 dużych Zobacz więcej
Placki ziemniaczane z sosem z natki pietruszki i makreli. Składniki (4 osoby) - 1 kg ziemniaków - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - 2 jajka - 1 czubata łyżka mąki - sól -pieprz - 90 g makreli z puszki Zobacz więcej
Już za parę dni wszyscy zasiądziemy do pięknie udekorowanych stołów pełnych smakowitych potraw wielkanocnych. Z pewnością nie zabraknie jajek faszerowanych na różne sposoby. Oczywiście z tej okazji Zobacz więcej
Makaronowa zapiekanka z wędzoną makrelą w sosie chrzanowym Ciekawy pomysł na urozmaicenie naszego zapiekankowego menu. Danie delikatne w smaku i bardzo sycące. Połączenie makreli, chrzanu i koperku Zobacz więcej
1 średni, młody kalafior 1 wędzona makrela 4 jajka 2 łyżki śmietany lub jogurtu pół pęczka młodego szczypioru 1 młoda, czerwona cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki oliwy z anchois 2 Zobacz więcej