sos do pasztetu

Pasztet z sosem żurawinowym Jakiś czas temu zostałam zaproszona ja i cztery inne blogerki do projektu Świątecznej książki z przepisami. Przygotowałam 12 przepisów Świątecznych wraz ze zdjęciami Zobacz więcej
Pasztet z cukinii jest bardzo prosty do wykonania i jest świetnym dodatkiem do pieczywa, może stanowić też przystawkę. Ja podałam go z sosem pesto i pomidorkami cherry. Przepis na sos z tego przepisu. Zobacz więcej
Dzięki uprzejmości portalu urodaizdrowie.pl otrzymałam do testów produkty Develey. O Musztardzie Bawarskiej możecie przeczytać tutaj, a dzisiaj przedstawię Wam Sos Czosnkowy. Używamy go dosłownie do Zobacz więcej
Klasyczny pasztet, o idealnej konsystencji i wspaniałym smaku.To właśnie ten pasztet robiła odkąd pamiętam moja babcia, a potem moja mama. Kojarzy mi się ze Świętami Wielkanocnymi już od lat. Podaję Zobacz więcej
Taką sałatkę polecam na kolację zaspokoimy głód i dostarczymy organizmowi witaminki z zielonej sałaty. Sałata z pieczonym pasztetem i ostrym sosem składniki 15 dag pasztet pieczony, 1/2 głowy Zobacz więcej
Dobrze dobrany sos atrakcyjnie podkreśli smak pasztetów lub pieczonych mięs. Jeśli chodzi o przygotowanie, dzisiejszy sos żurawinowy jest jednym z najprostszych, jakie można sobie wyobrazić. Zobacz więcej
Właśnie przeczesywałam internet w poszukiwaniu jakiegoś ciekawego, zupełnie nowego sosu, który pasowałby do placuszków z kaszy, a także do wszelkiej maści kotletów warzywnych, pasztetów, potraw z Zobacz więcej
Zapraszam do wypróbowania przepisu na zdrowy, domowy pasztet. Z mięsa rosołowego na ogół robię pierogi, które potem zamrażam. Jednak w sezonie zimowo wiosennym rosół i inne zupy na jego bazie je się u Zobacz więcej
Potrawy świąteczne to w dużej mierze tradycja i wspomnienia. U mnie w domu co roku wysiewało się rzeżuchę. Stanowiła głównie ozdobę, a po świętach ścinało się ją i jadło na kanapkach. Robiło się też Zobacz więcej
Prosty ale pyszny pasztet bez mięsa. W zimie często poszukujemy ciekawych i urozmaiconych dodatków do chleba bo nie ma tylu świeżych warzyw ( pomidorów, ogórków….). Moje koleżanki z pracy proszą mnie Zobacz więcej
, odczuwam spory dysonans między brakiem GMO, a klatką!!! Podążając za tą myślą, wolne od GMO nie oznacza EKO. Można się pogubić, ale nie warto odpuszczać! W każdym razie pasztet jest, częściowo, EKO. Zobacz więcej
Pasztecik brokułowy z sosem czosnkowym pojawia się na naszym stole regularnie, od lat. Jednak dopiero jemenicki placek lahuh wyeksponował głębię jego smaku. Od dzisiaj więc ten zielony pasztecik Zobacz więcej
Przepis jest inspirowany tym, który jakiś czas temu na antenie Kuchni+ zaproponował Tomek Jakubiak, chociaż oczywiście pewne modyfikacje wprowadziłem. Można go podać ze wspomnianą wcześniej ćwikłą, Zobacz więcej
Pulpety z kaszy jaglanej z sosem pomidorowym i pasztet jaglany Kasza jaglana... ponoć, albo się ją kocha, albo nienawidzi. Nie wiem, jak z tym jest naprawdę, bo ja ją "tylko" lubię :) Podoba mi się w Zobacz więcej
huh, ale LAHUH! z pasztetem brokułowym i sosem czosnkowym - Wiszniówka Toggle navigation Przepisy Zapiski kuchenne Porady O Blogu Współpraca Dania mączne huh, ale LAHUH! z pasztetem brokułowym i sosem Zobacz więcej
- 500 g filetów z udźca kurczaka - 250 g serc z kurczaka - 700 g wątróbki z kurczaka - 4 ząbki czosnku - 4 jajka - 4 łyżki tartej bułki - 1 cebula - sól i świeżo zmielony pieprz do smaku oraz Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
dziczyzna

dziczyzna 3043

1
udziec z sarny z sosem z grzybów comber z sarny karczek z dzika schab z dzika z grzybami schab z dzika pieczona szynka z dzika dzik w czekoladzie karczek cielęcy z dzikiem i grzybami pasztet z dzika Zobacz więcej
Sałatki, potrawy warzywne, ryby i mięsa Potrawy z ziemniaków, mięso, pasztety, potrawy z sera Półmiski z serami lub wędlinami, potrawy z makaronu Sałatki, jagnięcina, desery Słone potrawy z jaj, sery Zobacz więcej
edzia1301
edzia1301 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
U Edytki w kuchni
(bez tytułu)

(bez tytułu) 76

0
Kardamon - do kawy wzmacnia działania pobudzające, likierów, do sałatek, sosów, pierników, deserów owocowych, musy jabłkowe, zup: rosołu, grochowej, owocowej; do naleśników, potraw z mięs, ryb, Zobacz więcej