sos do pieczeni z sany

San Escobar, choć dopiero odkryte, szybko zyskało sympatię turystów z całego świata. To maleńkie państwo, oprócz pięknej architektury i malowniczych krajobrazów, ma ciekawą kuchnię. Jedną z Zobacz więcej
My chcemy jeść zaproponował śniadanie z...no właśnie, w tym roku to będzie najbardziej oblegany kierunek wczasów za granicą, San Escobar. Chcieliśmy Wam zaproponować soup, wykwintny, przepyszny, godny Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Przewodnik: dzień w San Francisco

Przewodnik: dzień w San Francisco 12

Przewodnik: dzień w San Francisco - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Zobacz więcej
Jarmarki świąteczne pozwalają poczuć magiczną atmosferę świąt. Początek grudnia to czas, kiedy zaczynają pojawiać się pierwsze jarmarki i targi świąteczne. W zeszłym roku padło, aż na dwa. Jeden Zobacz więcej
Dalszy ciąg testowania prasy do tłoczenia oleju marki SANA EUJ-702 – czyli przystawki do wyciskarek wolnoobrotowych Sana EUJ-707, Sana EUJ-606, Omega 8006, Omega 8004, Vidia SJ002, Vidia SJ001. Prasa Zobacz więcej
We wcześniejszych wpisach opisywałam Wam nową przystawkę do wyciskarek służącą do tłoczenia oleju SANA EUJ-702. Dzisiaj tłoczyłam przy jej użyciu sezam, czarnuszkę i pestki dyni. Wszystko poszło Zobacz więcej
Deser z San Escobar czyli krem bananowo – rumowy z granatem i bezami Nie mogłam się oprzeć… Dziś przepis na deser prosto ze słonecznego San Escobar. Wyjątkowego miejsca na ziemi, gdzie zawsze trwa Zobacz więcej
Wcześniej pisałam o prasie do tłoczenia Sana EUJ-702 (TUTAJ) sprzedawanej przez sklep Eujuicers (KLIK) dzisiaj chciałam Wam pokazać jak działa Przed tłoczeniem trzeba sprawdzić w instrukcji, czy Zobacz więcej
W dzisiejszych czasach wszelkie słodkości, na jakie tylko mamy ochotę, możemy kupić w sklepie. Jeśli wolimy przygotować je sami, też nie ma problemu, bo składniki są łatwo dostępne. Jednak dawniej Zobacz więcej
Sfincie di San Giuseppe to ciastka wywodzące się z Palermo. Przygotowuje się je na dzień 19 marca czyli na Świętego Józefa, który we Włoszech obchodzony jest jako dzień ojca. Nazwa sfincie lub sfinci Zobacz więcej
Ja osobiście uwielbiam ziemniaki , a w ostatnim czasie smakują mi pieczone , i tu zapraszam na świetny sos do takich pieczonych ziemniaków , zrobiony przez moją drugą połowę , połączenie ziemniaka z Zobacz więcej
Mariannna
Mariannna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Coutellerie
Junko-san i kabocha

Junko-san i kabocha 29

Będąc w Japonii, częściej uczyłam się kompletnie nowych rzeczy o kompletnie nowych składnikach. Przed przyjazdem nie słyszałam o takich warzywach jak goya, shimeji, shiso czy myoga; po spróbowaniu Zobacz więcej
Podanie zimnego sosu doupieczonych warzyw lub grillowanego mięsa w wielu krajach jest praktykowane i sprawdza się znakomicie.Tak jak zakochałam się w tzatzikachpodawanych z gyrosem, które smakowałam Zobacz więcej
Mercato di San Benedetto – największy targ Cagliari. Powtarzam się jak zdarta płyta ale wizytę w każdym nowo odwiedzanym mieście zaczynamy od lokalnego targowiska. To już właściwienawet nie rytuał, Zobacz więcej
Genialna aromatyczna marynata, którą cudownie przechodzi całe mięso podczas marynowania. Można ją wykorzystać do każdego rodzaju mięsa a nawet do warzyw. Przepis z bloga Alicja w krainie garów . Zobacz więcej
Czy to miejsce naprawdę istnieje? To była moja pierwsza myśl, gdy rażące oczy słońce pozwoliło mi w końcu zobaczyć zabudowanie. W jaki sposób to zostało zbudowne - była to druga myśl gdy spoglądnęłam Zobacz więcej
bebak
bebak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinaria Ewy
Chleb z San Francisco

Chleb z San Francisco 200

Dzisiaj będzie przepis na pyszny chleb na zakwasie, który gości na naszym stole przynajmniej raz w tygodniu. Bardzo prosty do wykonania, a dzięki dodatkowi drożdży rośnie w ekspresowym tempie, więc Zobacz więcej
Na św. Walentego wszystkiego najlepszego! - Happy Saint Valentine's Day - Buon San Valentino! Przepis w drodze - The recipe to come later on - La ricetta tra poco Zobacz więcej
Mozemy powiedziec smialo ,ze to nasze polskie "ptysie"- ale kazdy kraj ma swoj obyczaj i wlosi jadaja zeppole tak jak polacy najczesciej w okresie karnawalu i najczesciej smazone na oleju. Ja Zobacz więcej
cris-57
cris-57 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zapach domowego pieczywa
Chleb z San Francisco

Chleb z San Francisco 70

Bardzo zaciekawiła mnie nazwa tego chleba, o którym słyszałam jakiś czas temu , a więc zaczęłam interesować się nim bardziej. Ciekawa byłam również jak smakuje. Czytałam, szukałam i tak trafiłam na Zobacz więcej