sos do pieczeni z sarny

{{headerMessage}}
, szczelnie zamknięte. Pieczony czosnek: 1 duża główka czosnku oliwa z oliwek sól koszerna świeżo zmielony czarny pieprz Rozgrzać piekarnik lub grilla do temperatury 200 – 220 stopni C. Główkę czosnku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
„Filet sarny pieczony w cieście, podawany z cebulową konfiturą i kurkowym sosem” „Filet sarny pieczony w cieście, podawany z cebulową konfiturą i kurkowym sosem” Po szaleńczym okresie świątecznym i Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
dziczyzna

dziczyzna 4155

1
{{headerMessage}}
udziec z sarny z sosem z grzybów comber z sarny karczek z dzika schab z dzika z grzybami schab z dzika pieczona szynka z dzika dzik w czekoladzie karczek cielęcy z dzikiem i grzybami pasztet z dzika Zobacz więcej
zambi88
zambi88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smacznie ugotowane
Pieczeń z jelenia

Pieczeń z jelenia 10337

2
{{headerMessage}}
Witam wszystkich czytelników dziś chciałbym przedstawić mój przepis na pieczeń z jelenia. Niestety mięso ciężko u mnie dostać lecz dzięki znajomemu myśliwemu udało się i mogę przedstawić kilka Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Mięso na święta - przepisy

Mięso na święta - przepisy 2897

2
{{headerMessage}}
Rolada z indyka z nadzieniem z korzenia pietruszki i żurawiną Roladki z indyka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Roladki z kurczaka z wątróbką i sliwką suszoną Bigos staropolski Kapusta z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zastąpić ją boczkiem wędzonym) i włożyć do worka foliowego do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec około godziny. Ja wkładam do środka termometr. Wyjmuję z piekarnika gdy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przykryć pokrywką. Po 20 minutach wyjąć mięso, obwiązać sznurkiem (aby nadać jej ładny kształt), natrzeć solą i rozgniecionym jałowcem. Obłożyć rozmarynem. Do naczynia do zapiekania włożyć tłuszcz, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przykryć pokrywką. Po 20 minutach wyjąć mięso, obwiązać sznurkiem (aby nadać jej ładny kształt), natrzeć solą i rozgniecionym jałowcem. Obłożyć rozmarynem. Do naczynia do zapiekania włożyć tłuszcz, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przykryć pokrywką. Po 20 minutach wyjąć mięso, obwiązać sznurkiem, natrzeć solą i rozgniecionym jałowcem. Obłożyć rozmarynem. Do naczynia do zapiekania włożyć tłuszcz, mięso i wstawić do piekarnika Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Potrzebne produkty 200 g bakłażana 200 g cukinii 200 g papryki 300 g pieczarek 1/2 cebulki 200 g pomifora 250 gram polędwicy z sarny 1 oscypek średniej wielkości 1 woreczek brązowego ryżu sól ziołowa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, robione były telefonem, bezporządnegooświetlenia): Kanapeczki z pasztetem z dziczyzny Kanapeczki ze śledziem z selerem naciowym i lubczykiem Salpikon z krewetek. Znaczy się sałatkę z krewetek, z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ostrości noży. Następnym razem chyba przyjdę ze swoim przyniesionym z domu ;) Pod noże natomiast tym razem trafił dzik, jeleń i sarna. Tym samym powstał pasztet z dzika ze śliwką zawijaną w boczku, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kierujemy się do Łazienek Królewskich. Między nogami biegają nam wiewiórki, jest też oswojona sarna. Wracamy tam kolejnego dnia, bo jak się okazało przeoczyliśmy drugą połowę Łazienek. Przez Plac Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
sarni comber pieczony

sarni comber pieczony 467

0
{{headerMessage}}
Jesień i wczesna zima to najlepszy czas na jedzenie dziczyzny. A tak się doskonale złożyło, że właśnie w moje ręce (za sprawą niezawodnego kolegi K.) wpadła sarna. I to aż w dwóch postaciach: combra Zobacz więcej
milka1204
milka1204 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pszczółkowe gotowanie
Kociołek myśliwski

Kociołek myśliwski 1629

0
{{headerMessage}}
Pyszne jednogarnkowe danie na jesień. Przepis pochodzi z książki Hanny Szymanderskiej „Grzyby duszone, smażone, pieczone i wiele innych”. Jako, że jest to kociołek myśliwski, to w przepisie zaleca się Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Steki z jelenia

Steki z jelenia 590

0
{{headerMessage}}
zawartości mioglobiny, która jest źródłem dobrze przyswajalnego żelaza. Dla mnie, jedną z najważniejszych cech dziczyzny jest fakt, że mięso to jest wolne od paszy wzbogacanych substancjami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Należało podawać je pieczone, podlane sosem, w którego skład wchodziły pieprz, lubczyk, kminek, nasiona selera oraz miód. Dziczyzna jest dużo zdrowsza od mięsa zwierząt hodowlanych. Zawiera znacznie Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
4-godzinny mistrz kuchni

4-godzinny mistrz kuchni 60

0
{{headerMessage}}
z kurczaka w sosie sous-vide (cokolwiek to znaczy) czy pieczeń rzymska ayako. Kończymy na potrawach mocno eksperymentalnych typu mus z buraków, proszek z Nutelli (jeśli ktoś chce się bawić ciekłym Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
4-godzinny mistrz kuchni

4-godzinny mistrz kuchni 24

0
{{headerMessage}}
-vide (cokolwiek to znaczy) czy pieczeń rzymska ayako. Kończymy na potrawach mocno eksperymentalnych typu mus z buraków, proszek z Nutelli (jeśli ktoś chce się bawić ciekłym azotem) czy Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
4-godzinny mistrz kuchni

4-godzinny mistrz kuchni 26

0
{{headerMessage}}
-vide (cokolwiek to znaczy) czy pieczeń rzymska ayako. Kończymy na potrawach mocno eksperymentalnych typu mus z buraków, proszek z Nutelli (jeśli ktoś chce się bawić ciekłym azotem) czy Zobacz więcej