sos do pierożków won ton

Dzisiaj przygotowałam dla Was pierożki Won Ton, które chodziły za mną już dłuższy czas. Robiłam je pierwszy raz i na pewno zagoszczą jeszcze na moim stole. Mąż ma w listopadzie imieniny i zrobię je Zobacz więcej
moja wersja pierożków won ton i zupy azjatyckiej z menu urodzinowego :) pierożki won ton ciasto: 500 g mąki 125 ml gorącej wody 75 ml zimnej wody farsz: 250 g mięsa wieprzowo-wołowego 1 łyżka wody 1 Zobacz więcej
Pewnie wiele z Was liczy na przepis ciasta won ton, ale po co sobie utrudniać życie jak można kupić je gotowe. Ta potrawa jest szybka do wykonania. Świetna na różne okazje jako przystawka. składniki: Zobacz więcej
Dzisiaj polecam danie jednogarnkowe. Szybka, pyszna, sycąca zupa. Dla głodomorów i niekoniecznie lubiejących spędzać dużo czasu przy garach składniki: - gotowe ciasto won-ton - grzyby mun - Zobacz więcej
gotowego kupnego ciasta. Całość wyszła naprawdę świetnie. Pierożki won ton z krewetkami w bulionie Składniki na 2 porcje: litr wody 250g mięsa z łopatki wieprzowej 200g mrożonej mieszanki chińskiej Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Wontony wersja 2 :)

Wontony wersja 2 :) 805

2
Kolejna potrawa z wykorzystaniem ciasta won ton. Poprzednio podawałam przepis na zupę z pierożkami, jak i przepis na podstawowe ciasto won ton. Tym razem pierożki formowane są w inny sposób, gotowane Zobacz więcej
No i muszę powiedzieć, że w końcu już po Świętach! Przejedzeni kapustą, rybami no i ja sernikiem bo zjadłam przecież całą blaszkę, z przyjemnością wyczarowałam orientalne "coś" Dlaczego "coś"? Otóż Zobacz więcej
Azji w kuchni ciąg dalszy...tym razem będą to pierożki z won ton w dwóch wersjach smakowych. Zazwyczaj można się spotkać z gotowanymi pierożkami won ton, ale ja zdecydowanie wolę te smażone. PIEROŻKI Zobacz więcej
Kuchnia azjatycka, to nie tylko sushi, pierożki won ton czy kurczak z warzywami. Kuchnia azjatycka, to także mnóstwoprostych, szybkich, zdrowych i lekkich sałatek. To moc kolorów, aromatów i połączeń, Zobacz więcej
wszystkich dań. A dań było sporo, bo aż 6 a 7 zabrałam do domu. Na przystawkę mieliśmy – sajgonki z krewetkami i świeżymi warzywami – takie, mimo że za krewetkami nie przepadam mogłabym jeść Zobacz więcej
Dość dawno nie było na blogu nic azjatyckiego. W dzisiejszym wpisie wracam do ciasta won ton, którego zazwyczaj używa się do robienia chińskich pierożków do zupy. Mi osobiście ciasto to najlepiej Zobacz więcej
wariacji tej zupy jest pewnie nieograniczona. Jedliśmy ją z pierożkami won ton, kołdunami, plasterkami wołowiny, posypaną natką i szczypiorkiem. Najczęściej z dodatkiem makaronu - normalnego, Zobacz więcej
Do tego przepisu zainspirowała mnie wizyta w restauracji Yauatcha w Londynie. Miejsce to specjalizuje się w nadziewanych pierożkach i bułeczkach, we wszystkim co w różnego rodzaju cieście. Won-tony na Zobacz więcej
Ostatni tydzień minął mi na eksperymentowaniu z kuchnią chińską. Makaron smażony z warzywami zrobiłam po raz 3. w tym tygodniu. I to nie koniec moich przygód z kuchnią chińską. W najbliższym czasie Zobacz więcej
Tyna
Tyna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
In cooking we trust
Mr. Lee's (Kraków)

Mr. Lee's (Kraków) 106

0
wystrojem (który nie jest znowu aż tak okropny;D) można ocenić bardzo pozytywnie. Warto wybrać się tam, by spróbować pierożków na parze i innych potraw przygotowywanych przez pochodzących z Tajwanu Zobacz więcej
mielonego indyczego mięsa nie wygląda pokaźnie. Ale kiedy doda się do niego to czy tamto, nagle okazuje się, ze znów wsypa. Pierożki won ton zostały zjedzone a mięso zostało. Na dodatek już z Zobacz więcej
usmażyć...i wyszły mega chrupiące! Ciasto won - ton kupiłam w pobliskim markecie za około $3 i o ile dobrze pamiętam to tych kwadracików jest tam około 40 ( jeszcze potem sprawdzę dla pewności). Zobacz więcej
Tomek gotuje
Tomek gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tomek gotuje
Bulion azjatycki

Bulion azjatycki 258

2
bulion o intensywnym smaku, rozgrzewający i bardzo uzależniający. Taką zupę można zjeść po prostu samą, dodać do niej makaron sojowy, paluszki krabowe, pierożki won ton, krewetki i co nam tylko Zobacz więcej
Won ton to chińskie pierożki, które najczęściej podaje się w zupie. Wielokrotnie widziałem je w programach kulinarnych, ale nigdy ich nie jadłem. Zawsze do ich przygotowania używano gotowego ciasta na Zobacz więcej
% Na początku przygotowuj wywar: gęsie skrzydła, żołądki i szyje zalewamy wodą. Dodaj marchewkę, pietruszkę, selera i przyprawy - liście laurowe, ziele angielski i goździki.Po zagotowaniu zmniejsz Zobacz więcej