sos do pizzy ze swieżych pomidorów

{{headerMessage}}
CRUDO ERUCOLA: Składniki (dla 4 osób): ciasto: 300 g mąki pszennej, 150 ml ciepłej wody, 5 dag swieżych drożdży, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżka oliwy z oliwek. sos pomidorowy: 1 puszka Zobacz więcej
Blue Raven
Blue Raven Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Blue Raven. Krucza kuchnia
Pizza

Pizza 165

0
{{headerMessage}}
szczypta soli 1 – 2 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka suszonych pomidorów z bazylią Dodatki (co tylko chcemy i lubimy): pesto oliwkowe/ketchup/sos pomidorowy/pasta paprykowa z octem balsamicznym różne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Ciasto na pizzę (blaszka z wyposażenia piekarnika): 300 g mąki wrocławskiej 30 g swieżych drożdzy 2 łyżki oliwy 1 żółtko 3/4 szklanki ciepłej wody płaska łyżeczka soli odrobina cukru Sos do pizzy: 1 Zobacz więcej
Local Foodie
Local Foodie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Local Foodie
Sos Arrabbiata

Sos Arrabbiata 34

6
{{headerMessage}}
szt.) czerwone wytrawne wino – 0,5 szkl. brązowy cukier – 2 łyżki (jeśli nie macie, użyjcie białego) koncentrat pomidorowy – 4 łyżeczki (kopiaste) płatki chili – 2-3 łyżeczki (można zastąpić świeżą Zobacz więcej
Kasia Karakaya
Kasia Karakaya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchniaBezGranic
Parada źiółek

Parada źiółek 393

1
{{headerMessage}}
i dań z mięsa mielonego. Swieży cząber dodaje się do sałatek i surówek warzywnych. Czosnek Do baraniny, tłustych pieczeni i wędlin, zup, szpinaku, sałatek i surówek, sosów typu winegret, zapiekanek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
). Bezy wstaw do piekarnika i zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz 30 minut. Wyłącz piekarnik i zostaw bezy w piekarniku na następne 30 minut. Kiedy ostygną, gotowe bezy wypełnij owocami i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
). Bezy wstaw do piekarnika i zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz 30 minut. Wyłącz piekarnik i zostaw bezy w piekarniku na następne 30 minut. Kiedy ostygną, gotowe bezy wypełnij owocami i Zobacz więcej