sos do sera

swojska baba
swojska baba Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne Wariacje
Sos z sera feta

Sos z sera feta 1469

0
Lubicie grilować? A może wolicie pieczone mięsa? Ten sos jest idealny zarówno do pieczonych i grilowanych mięs, jak i do smażonych warzyw. Można podawać go do wszelkich mączno warzywnych placków, Zobacz więcej
mocnoaromatyczny Sosik serowy jest szybki i łatwy w wykonaniu, a do tegobardzo uniwersalny. Świetnie pasuje do wielu potraw. Idealnie komponuje się z mięsem, gotowanymi warzywami, makaronami czy rybą. Zobacz więcej
justylla
justylla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Readeat.pl
Sos serowy bez sera

Sos serowy bez sera 509

0
O tym sosie pisałam już przy okazji penne pesto z rukoli. Jednak swoim smakiem i mnogością zastosowań zasłużył sobie na osobny wpis. Wyśmienicie pasuje do wszelkiego rodzaju makaronów, szczególnie Zobacz więcej
wegefuzja
wegefuzja Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wegefuzja
Sos żurawinowy do serów

Sos żurawinowy do serów 851

0
Sos żurawinowy do serów - przepis na Wegefuzja.pl Wegefuzja przepisy wegetariańskie Start Przepisy Dania główne Dania z tofu Dania z makaronem Curry, gulasze, potrawki Dania typu fast-food Sosy Zupy Zobacz więcej
Ten przepis powinien nosić tytuł: 'Ekspresowy makaron z resztkami zalegającego w lodówce sera'. Doskonały na szybki, ale bardzo pożywny obiad. 'Vivat ser'! Makaron z sosem z trzech serów: 250 g Zobacz więcej
Jestem ogromną fanką makaronów! Dlatego podzielę się z Wami nowym przepisem na pyszne, szybkie i sycące danie :) Składniki: 40 dag makaronu linguine 20 dag sera z niebieską pleśnią typu rokpol --> Zobacz więcej
Jestem ogromną fanką makaronów! Dlatego podzielę się z Wami nowym przepisem na pyszne, szybkie i sycące danie, które przygotujecie w mniej niż 20 minut ! :) Składniki: 40 dag makaronu linguine lub Zobacz więcej
Z cyklu "Głupie rozmowy z moim chłopakiem": Ja: Kochanie, jesteś ze mną szczęśliwy? On: No. Ja: A tak w skali od 1 do 10? On: No żebyś sobie za dużo nie myślała, to dam Ci 8! Ja: Aaa... ***** Wybitnie Zobacz więcej
Ten ostry, wyjątkowy sos jest doskonały do dań delikatnych, takich jak makarony, pierożki a nawet do krótko smażonych mięs. Wypróbowałam go do moich klusek gotowanych na parze. Sprawdził się Zobacz więcej
Uwielbiam takie obiady jak dzisiaj. Jest pyszny I nie zajmuje dlużej niż 30 min by zrobić. Zapraszam na sos camembert z łososiem. Składniki: 200gr sera camembert- pokroić w kostkę ok 500 ml śmietany 2 Zobacz więcej
PORCJA DLA 4 OSÓB ; CZAS PRZYGOTOWANIA 0:20 Składniki: 4 połówki gruszek 1 łyżka rodzynek łyżeczki mielonych goździków szczypta mielonego ziela angielskiego szklanki cukru trzcinowego 2 łyżki Zobacz więcej
Składniki: makaron razowy, ser pleśniowy np. lazur, śmietana, zioła prowansalskie, słonecznik Makaron ugotować w osolonej wodzie. W tym czasie w rondelku podgrzać śmietanę z pokruszonym serem. Zobacz więcej
Prosty obiad. Filety z ryby, ale nie tak zwyczajnie tylko z dodatkiem kremowego sosu na bazie sera gorgonzola. Składniki (na 2 porcje): ok 400 g filetów z białej ryby pęczek brokułów 50 g sera Zobacz więcej
: - 150 g karkówki (taki jeden gruby plaster) - 1 ząbek czosnku - 1 łyżka oliwy - 1 łyżka ketchupu - szczypta soli - 1 łyżka przyprawy gruboziarnistej do karkówki (ja używam zazwyczaj z firmy prymat) Zobacz więcej
Jeżeli jesteście fanami sera pleśniowego, a oprócz tego nie lubicie stać przy garach, to jest to danie dla Was. Jest banalnieproste, szybkie i pyszne. Gotowe już po 10 minutach! Sos i dodatki można Zobacz więcej
Sos ten przygotowuję regularnie. Zazwyczaj stosuję go do dań makaronowych. Świetnie podkreśla raczej neutralny smak makaronu. W zasadzie to dodanie samego sosu już tworzy danie. Jego smak zmienia się Zobacz więcej
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, bardzo podobnych do polskich kopytek. Są jednak delikatniejsze, ponieważ nie zawierają w sobie mąki ziemniaczanej. Podaje się jej z różnorakimi sosami. Tym razem Zobacz więcej
Bardzo lubię ten sos z niebieskiego sera pleśniowego w sałatkach i do mięs. W połączeniu z ostrymi udkami z kurczaka i skrzydełkami, dobrze "gasi" ogień w ustach. Dzięki naturalnemu glutaminianowi Zobacz więcej
Oszalałam na punkcie tego sosu. Od pierwszego spróbowania, do wylizania ostatków z garnka. Teraz go dodaję do wszystkiego. Jeśli ktoś nie próbował to grzech zaniechania i niech zaraz pędzi do sklepu. Zobacz więcej