Przepis na sos do zrazów pieczeniowy

Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
Klasyka - słowo o bardzo szerokim spektrum, duże znaczenie przy jego interpretacji ma dzieciństwo i miejsce w którym się wychowaliśmy. Klasyczny niedzielny obiad? To zależy czy mieszkamy na Mazowszu Zobacz więcej
Klasyka - słowo o bardzo szerokim spektrum, duże znaczenie przy jego interpretacji ma dzieciństwo i miejsce w którym się wychowaliśmy. Klasyczny niedzielny obiad? To zależy czy mieszkamy na Mazowszu Zobacz więcej
Piękna świeża, czerwona, pachnąca wołowina! Ach! Do tego troszkę musztardy, cebulka, swojski kiszony ogórek, boczek, trochę wprawy w zwijaniu i trochę czasu w zanadrzu, a stworzymy pyszny staropolski Zobacz więcej
Olcia706
Olcia706 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Olcia gotuje
Zrazy z mięsa mielonego

Zrazy z mięsa mielonego 5952

Pyszne zrazy z mięsa mielonego. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 jajko duża cebula 15 dag boczku parzonego lub wędzonego 2 ogórki kiszone bułka tarta 3 liście laurowe i 3 ziarenka ziela Zobacz więcej
Odmian zrazów i roladek jest tyle , że tylko wybierać jakie zrobić .Warto przygotować w większej ilości podwajając lub nawet potrajając ilość składników, bo tak jak wszystkie duszone mięsa są Zobacz więcej
Słodka Babeczka
Słodka Babeczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne przeboje
Sos pieczeniowy ciemny

Sos pieczeniowy ciemny 14040

Mój ulubiony sos do dań obiadowych! ;-) Składniki: mięso wieprzowe (schab lub szynka wieprzowa) kawałek wołowiny 1 średnia cebula kostka wołowa (dla leniwych) lub bulion z prawdziwego zdarzenia ;-) 4 Zobacz więcej
Mam kawałek szynki wieprzowej i nie zawaham się jej użyć... a że nie chcę znów mięsa w ciemnym sosie pieczeniowym, postanowiłam zrobić zrazy... nie byle jakie i nie takie pospolite... z przepysznym Zobacz więcej
Zrazy wołowe zawijane w sosie myśliwskim Podałem wcześniej przepis na sam sos myśliwski, ze względu na jego zastosowanie dokonałem (dodatkowo) jego wydzielenia jako osobny, z tego przepisu. Przepis na Zobacz więcej
Mariola
Mariola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne fantazje Marioli
                             SOS      PIECZENIOWY  , DOMOWY

SOS ... 5165

Sos pieczeniowy jest niezastąpiony do klusek śląskich,kopytek,makaronów i różnych dań obiadowych.Smak sosu pieczeniowego jest chyba w nim najważniejszy więc najlepszy wychodzi po pieczeniu mięsa. Zobacz więcej
Zrazy z łopatki w sosie własnym Pyszne i kruchutkie zraziki , wypełnione tradycyjnym farszem . Nie jest to klasyczny przepis , tylko tuningowany , ale to nie zmienia faktu ,że w chłodne dni , moje Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować z różnych gatunków mięsa. Mięso na Zobacz więcej
Pomysł na szybki obiad, który szczególnie polecam wielbicielom pieczeniowych smaków, którzy nie mają czasu albo cierpliwości by długo dusić wołowinę czy wieprzowinę. Polędwiczki z indyka przygotowuje Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
codogara
Sos pieczeniowy

Sos pieczeniowy 3224

Sos pieczeniowy Wspaniały sos pieczeniowy uzyskany spod doskonałej pieczonej karkówki. Poznaj triki i sekrety tworzenia doskonałego restauracyjnego sosu pieczeniowego. Dla 4 osób PT10M Czas Zobacz więcej
Bitki z szynki. Ci co lubią proste, mięsne dania kuchni polskiej często tutaj zaglądają! Przeważnie szukają pysznych obiadowych przepisów. Na pewno Was tym razem zainteresuje przepis na bitki z szynki Zobacz więcej
ankawell
ankawell Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
życie od kuchni
faszerowany schab

faszerowany schab 3561

SKŁADNIKI : * 1,2 kg - 1,3 kg schabu bez kości * 350 g wołowego mięsa pieczeniowego * 6 - 7 jajek przepiórczych * 1 jajko kurze * olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia * 1 ząbek czosnku * sól * czarny Zobacz więcej
qulinarna
qulinarna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Qulinarna Ania
Zrazy w sosie pieczarkowym

Zrazy w sosie pieczarkowym 1871

Składniki na zrazy: Mięso - schab - ilość porcji wg uznania mąka lub bułka tarta do panierowania jajko do panierowania tłuszcz do smażenia sól, pieprz Przepis na sos pieczarkowy - kliknij Zrazy w Zobacz więcej
Babciagramolka
Babciagramolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Buniabaje w kuchni
Zrazy ze schabu wg Buni

Zrazy ze schabu wg Buni 296

Okazało się, że przegapiłam wstawienie tego przepisu na blog ( spisywałam przepis i robiłam zdjęcia) chyba jeszcze przed powstaniem bloga). Szkoda mi go pominąć. A jako, że dziś byłam zalatana i obiad Zobacz więcej
izkajurkowska
izkajurkowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
uizywkuchni
Zrazy wiperzowe

Zrazy wiperzowe 267

A dzisiaj mała odmiana dla amatorów typowego schabowego ;) Jeśli masz już dość płaskiego polskiego obiadowego kotleta musisz wypróbować ten przepis. Zamiast gotowanych ziemniaków możesz podać frytki Zobacz więcej
Opalanka
Opalanka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
niebo na talerzu
Zrazy mielone w sosie grzybowym

Zrazy mielone w sosie grzybowym 1777

Mielone zrazy w aromatycznym sosie, z kaszą, kopytkami albo tłuczonymi ziemniakami. Z dodatkiem buraczków lub kiszonych ogórków. Pyszna staropolszczyzna. Jest ktoś, kto nie lubi? Składniki: - 0,5 kg Zobacz więcej