sos do zrazów pieczeniowy

{{headerMessage}}
sosem pieczeniowym! Zrazy wegańskie, czyli jakie? Całkowicie roślinne, których składnikiem bazowym jest nieco zapomniana kasza pęczak, a dopełnienie stanowią warzywa, grzyby i przyprawy. Dodatkowy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Piękna świeża, czerwona, pachnąca wołowina! Ach! Do tego troszkę musztardy, cebulka, swojski kiszony ogórek, boczek, trochę wprawy w zwijaniu i trochę czasu w zanadrzu, a stworzymy pyszny staropolski Zobacz więcej
to-fiyummy
to-fiyummy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TO-FIyummy
ROLADKI SCHABOWE ZAWIJANE BEKONEM

ROLADKI SCHABOWE ZAWIJANE BEKONEM 471

0
{{headerMessage}}
Wszelkie rolady ,zrazy i devolaje robi moja Mama . Zawsze kiedy myśle o nich przypomina mi się pieczeniowy sos z mięsem ,które nigdy nie jest suche i prawie zawsze zaskakuje nowym smacznym farszem .Te Zobacz więcej
monka
monka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczne-opowiesci
Czerwona kapusta *klasycznie*

Czerwona kapusta *klasycznie* 233

0
{{headerMessage}}
Stół nakryty do niedzielnego obiadu. W kuchni unosi się domowego rosołu, zapach pieczonych zrazów oraz ciemnego pieczeniowego sosu. Babcia łyżką cedzakową wyjmuje kluski śląskie. Następnie nakłada do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś propozycja bardzo aromatyczna i zdrowa. Bitki z mięsa wołowego podlane wiśniówką i duszone w sosie z dodatkiem wiśni (mrożonych) oraz przypraw korzennych. 600 g chudej wołowiny na zrazy 50 ml Zobacz więcej
Olcia706
Olcia706 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Olcia gotuje
Zrazy z mięsa mielonego

Zrazy z mięsa mielonego 5323

2
{{headerMessage}}
Pyszne zrazy z mięsa mielonego. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 jajko duża cebula 15 dag boczku parzonego lub wędzonego 2 ogórki kiszone bułka tarta 3 liście laurowe i 3 ziarenka ziela Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ucieszyło moich warszawskich gospodarzy :) A lista przepisów była zaiste długa i zacna: Consomme na bazie wołowiny Polędwiczki wieprzowe w skorupie orzechowej Roastbeef z sosem bearnaise Stek wołowy Zobacz więcej
izkajurkowska
izkajurkowska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
uizywkuchni
Zrazy wiperzowe

Zrazy wiperzowe 266

2
{{headerMessage}}
bardzo szybko ismakują wyśmienicie, polecam! Składniki: - 7 plastrów schabu - 2-3 ogórki konserwowe - 1/4 papryki czerwonej - 1 mała cebula - musztarda (ja zapomniałam o niej i ją pominęłam, ale z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
końce spiąć wykałaczką. Obsmażyć na niewielkiej ilości smalcu, zaczynając od strony, na której jest łączenie mięsa. Jak mięso się lekko zrumieni, podlać gorącą wodą i dusić pod przykryciem przez ok Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Odmian zrazów i roladek jest tyle , że tylko wybierać jakie zrobić .Warto przygotować w większej ilości podwajając lub nawet potrajając ilość składników, bo tak jak wszystkie duszone mięsa są Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Okazało się, że przegapiłam wstawienie tego przepisu na blog ( spisywałam przepis i robiłam zdjęcia) chyba jeszcze przed powstaniem bloga). Szkoda mi go pominąć. A jako, że dziś byłam zalatana i obiad Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pieczeniowym sosie, który powstaje podczas duszenia karkówki. To danie wraz z surówką przygotował Piotrek. Bitki wieprzoweduszone sąbardzo smaczne. Inne pomysły na obiadowe dania zmięsa: tradycyjne Zobacz więcej
ankawell
ankawell Obserwuj blogaObserwujesz bloga
życie od kuchni
faszerowany schab

faszerowany schab 3437

3
{{headerMessage}}
SKŁADNIKI : * 1,2 kg - 1,3 kg schabu bez kości * 350 g wołowego mięsa pieczeniowego * 6 - 7 jajek przepiórczych * 1 jajko kurze * olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia * 1 ząbek czosnku * sól * czarny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mam kawałek szynki wieprzowej i nie zawaham się jej użyć... a że nie chcę znów mięsa w ciemnym sosie pieczeniowym, postanowiłam zrobić zrazy... nie byle jakie i nie takie pospolite... z przepysznym Zobacz więcej
beatriczenkiczen
beatriczenkiczen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
BeatriczenKiczen
Bitki zawijane

Bitki zawijane 768

0
{{headerMessage}}
- co zrazy udają Nie ma to jak każda większa impreza w gronie rodzinnym, Święta Wielkanocne, czy inne specjalne okazje, które nie mogą obyć się bez zrazów, lub tak jak w naszej wersji, bitek ze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pieczeniowy sos, którego resztki jak byłam mała wyjadałam za pomocą chleba z garnka. Podajemy bitki z kluskami, z kaszą lub ziemniakami i obowiązkowo z modrą kapustą, buraczkami albo kiszonym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do zrazów zawijanych to boczek lub słonina, słupki kiszonego ogórka, ósemki cebuli, musztarda sarepska, czasami czerstwe pieczywo, również grzyby leśne. Rolady mięsne następnie się podsmaża i dusi z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gulasz paprykowy to pierwsze danie, które przygotowałam w Slowcooker ( wolnowar ) który otrzymałam w ramach współpracy ze sklepem redcoon.pl. Oprócz mięsa wieprzowego i cebuli wykorzystałam ostrą i Zobacz więcej