sos grzybowy po włosku

{{headerMessage}}
dorzucamy ją do grzybów. Całość gotujemy przez około 10 minut. Do szklanki wlewamy 50ml zimnej wody, dodajemy łyżeczkę mąki pełnoziarnistej i dokładnie mieszamy. Roztwór wlewamy do grzybów i Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
włoski sos grzybowy

włoski sos grzybowy 36

1
{{headerMessage}}
w zasadzie intingolo di funghi porcini robi się z borowików, ale jak doczytałam, często wystarczy trochę ich suszonych połączonych z pieczarkami. stwierdziłam więc, że podgrzybki spokojnie się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Filet z indyka nadziewany orzechami włoskimi i grzybami pod szynką z sosem grzybowym | słodkamuffinka słodkamuffinka blog kulinarny RSS Filet z indyka nadziewany orzechami włoskimi i grzybami pod Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SKŁADNIKI: 50 g słoniny 100 g kości wołowych 100 g kości wieprzowych 1 marchewka 1 korzeń pietruszki 1 cebula mała 1 łyżeczka ziarenek kolendry 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 5 ząbków Zobacz więcej
Agabi
Agabi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
POTRAVEL
Włoskie wegetariańskie gołąbki

Włoskie wegetariańskie gołąbki 554

3
{{headerMessage}}
Taka moja odmiana tradycyjnychgołąbków. Zamiast kapusty białej – kapusta włoska, jak dla mnie delikatniejsza. Zamiast ryżu, kasza gryczana i pieczarki. Wyszło pysznie zupełnie inaczej. Polecam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
masłem i oliwą z oliwek, ziemniaczki pokrój na ćwiartki, ułóż w naczyniu, oprósz solą, posyp świeżym rozmarynem, i posmaruj oliwą z oliwek. Zapiekaj 45 minut. Dip grzybowy: - 200 g marynowanych Zobacz więcej
mslowik
mslowik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z Gara Para
Gołąbki z sosem pomidorowym

Gołąbki z sosem pomidorowym 114

0
{{headerMessage}}
Tę potrawę zna zapewne każdy z Was. Gołąbki to nic innego jak popularna polska potrawa, składająca się z mięsnego farszu, w dodatkiem ryżu lub kaszy, zawiniętego w liście kapusty. Zazwyczaj podawane Zobacz więcej
magdalenka_210
magdalenka_210 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rondelek.tygielek
Gnocchi szpinakowe

Gnocchi szpinakowe 245

0
{{headerMessage}}
Recenzje książek Gnocchi szpinakowe Włoska wersja naszych polskich kopytek. Można je okrasić boczkiem, tartym parmezanem lub podać z ulubionym sosem- grzybowym, śmietanowym… SKŁADNIKI: - 1 kg Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tortellini – tradycyjne włoskie pierożki z nadzieniem mięsnym, grzybowym bądź serowym, podawane z sosem pomidorowym (można również korzystać z innych sosów, lecz nie jest to wówczas w całości włoska Zobacz więcej
elatonie
elatonie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
HARRISA
GOŁĄBKI Z KASZĄ I PIECZARKAMI

GOŁĄBKI Z KASZĄ I PIECZARKAMI 136

8
{{headerMessage}}
Dania bez mięsa nie muszą być nudne, więc proponuję gołąbki, które jak wypróbujecie smakują wybornie. SKŁADNIKI: Kapusta włoska 1 szklanka kaszy gryczanej 2 szklanki wody 300 g pieczarek 1 duża cebula Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jesień rozpoczyna się niedługo, a z nią pora na grzyby. Co powiecie na grzybowe risotto? Risotto to bardzo popularna włoska potrawa. Jej bazą jest ryż, bulion, oliwa z oliwek, wino i różne smakowe Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Spighe, to kłosy. Jednak mi niezmiennie od zawsze kojarzą się z listkami. Lubię ten kształt makaronu i przy każdej nadarzającej się okazji z chęcią kupuję przynajmniej jedną paczkę. Oczywiście ta Zobacz więcej
Smakowidlo
Smakowidlo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowidło
Gnocchi czyli włoskie kopytka.

Gnocchi czyli włoskie kopytka. 135

0
{{headerMessage}}
z resztą odważonej mąki. Jeżeli czujecie, że ciasto jest już dobre i nie klei się to nie dodawajcie całości. Bierzemy 1/4 ciasta i robimy wałeczek z którego odcinamy kawałki ciasta. Gnocchi można Zobacz więcej
mysza
mysza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenna Wyspa Smaków
Faszerowana włoska kapusta

Faszerowana włoska kapusta 1131

2
{{headerMessage}}
To fajna alternatywa dla tradycyjnych gołąbków. Znacznie mniej pracochłonna a równie pyszna. Potrzebna nam będzie jedna duża kapusta włoska, pekińska, rzymska (biała trzeba sparzyć żeby zdjąć liście. Zobacz więcej
o!kuchnia
o!kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
o!kuchnia
Krokiety ziemniaczane

Krokiety ziemniaczane 1171

1
{{headerMessage}}
Krokiety ziemniaczane gru 14, 2011 Ziemniaczane krokiety to obowiązkowe danie wigilijne w moim rodzinnym domu od czasu, gdy zagościła w nim włoska książka kucharska. Ta typowa, sycylijska przystawka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Włoską kapustę uwielbiam pod wieloma postaciami.Najczęściejrobię z niej gołąbki, ale smakuje wspaniale również w zupie jarzynowej, czy jako jedno z warzyw dodawanych do rosołu. Próbowaliście kiedyś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W mojej kuchni, królują gołąbki z białej kapusty. Jednak tym razem skusiłam się i podczas zawijania, wykorzystałam kapustę włoską. Kapusta włoska jest łatwiejsza, przyjemniejsza i szybsza w obróbce, a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kuchnia włoska to prostota, bogactwo różnorodnych, produktów i składników, które pozwalają na dużą kreatywność i innowacyjność. Do przygotowania dania wykorzystałam zdrowe składniki, które wzajemnie Zobacz więcej