sos holenderski - sprawdzone przepisy kulinarne

liczba wyników: 57090

Sos holenderski

Pozytywne gotowanie

Partnerzy © 2012 by pozytywnegotowanie.pl Wszelkie prawa zastrzeżone. Na górę ↑

Sos holenderski

STS - Szybko Tanio Smacznie

 Skorzystałam z przepisu Deli Smith, trochę go jednak modyfikując.  potrzebujemy: - 4 zółtka- ocet winny jabłkowy (4 łyżki) - masło (nie wiem ile ;))  A w kwestii przygotowania trzymałam się oryginalnego przepisu który znajdziecie tutaj Na sam koniec do sosu dodałam szafran.  Życzę Wam smacznego!

Sos holenderski

Smaku fabryka

12 lip BY Ania IN Kolacja, Śniadania jajka, sos holenderski Ostatnio uprzedzaliśmy, że w okresie wakacyjnym wpisów będzie mniej, ale nie znaczy to, że fabryka będzie świeciła pustkami przez dwa miesiące. Obiecujemy, ze raz na jakiś czas pojawi się coś nowego i właśnie teraz jest ten moment Kilka dni temu dostaliśmy maila z pyta...

Sos holenderski

codogara

Klasyka, klasyk, czyli domowej roboty sos holenderski. Wspaniały, aksamitny, bez grudek, a do tego wyborny w smaku. Poznaj sekret przygotowania tego francuskiego sosu. Sos holenderski jest tzw. sosem źródłowym, z którego tworzy się szereg innych sosów. Każdy kucharz lekko modyf...

Sos holenderski

Mleczna Krowa

Sos holenderski Czerwiec 21, 2013 Autor: Mleczna Krowa Wiele osób skarży się, że nie może u nas znaleźć przepisów na niektóre sosy. Faktycznie, czasem dodajemy sos do przepisu na inne danie. Sos holenderski prezentowałyśmy przy okazji naszego mistrzowskiego śniadania w postaci jajek w koszulk...

Sos Holenderski

na4widelce@gmail.com

''Jeśli nie robiłeś tego sosu wcześniej, na pewno go schrzanisz. Ale nie załamuj się. Spróbuj jeszcze raz''. Jako rzekł Anthony Bourdain, tak się stało - za pierwszym razem wyszedł w prawdzie smaczny, ale jednak bardziej pienisty płyn niż sos... Odczekałam więc, aż minie frustracja i zniechęcenie i przystąpiłam do kolejnych pró...

Sos holenderski

Kulinarne Eskapady

     Sos holenderski, wbrew temu co mogłaby sugerować jego nazwa, jest jednym z typowych sosów kuchni francuskiej. Sauce hollandaise wywodzi się prawdopodobnie z Normandii, a jej nazwa ma podobno związek z tym, że w czasach I wojny światowej Francuzom zabrakło lokalnego masła i musieli importować je z Holandii, a s...

Sos holenderski

Kulinarne przeboje

Składniki: pół kostki masła3 żółtkasok z 1/2 cytrynysól, pieprz białyocet winny Wykonanie: 200 g masła rozpuścić w rondelku, odstawić.W garnku zagotować wodę.Do metalowej miski wbić 3 żółtka, dodać 1,5 łyżeczki octu winnego, 1 łyżkę gorącej wody (jeśli sos przygotowujemy do szparagów, to możemy użyć tej wody, w której gotowały się uprze...

Sos holenderski

Maxymonium kulinarne

Długo się zbierałam do przygotowania tego sosu, chociażby ze względu na fakt, że pomimo niewielkiej ilości składników i raczej nieskomplikowanego wykonania, przepis ten wydawał mi się czasochłonny... i zawsze odkładałam to na inną okazję. Dlatego też w końcu postanowiłam pokazać Wam przepis na sos holenderski, który, m...

" Sos holenderski "

czym dzis w kuchni pachnie

Sos holenderski pochodzi z francji i jest serwowany głównie do szparagów,świeżych lub gotowanych warzyw,ryb czy jajek. Jak dla mnie jest przepyszny,ma tylko jedną "wadę" ne nadaje się do przechowywania ponieważ jego bażą są surowe żółtka. Składniki: 100 ml klarowanego masła 3 żółtka sok z 1/4 cytryny 2 łyżki białego winy sól i ...

Sos holenderski

W kuchni na obcasach

Mój ulubiony sos można go użyć zarówno do jajek po benedyktyńsku ryb czy szparagów.  Składniki: 4 żółtka 200 g masła 4 łyżki soku z cytryny Sól pieprz do smaku Sposób przygotowania: Żółtka muszą być w temperaturze pokojowej.  Masło rozpuść w garnuszku. Po rozpuszczeniu zdejmij z ognia i zdejmij z niego biały nalot. Żółtka wraz z sokiem ...

Sos holenderski

Kij i Marchewka

Sos holenderski Wzorowałam się na tym przepisie. Sos holenderski smakuje trochę, jak kwaśny kogel-mogel. Podobno jest okropną zmorą, podobno łatwo go rozwarstwić, na pewno jest bardzo elegancki i podany na stół robi wrażenie, choć jest naprawdę prosty. Mi się udał od pierwszego zamachu, chociaż zdaje się, że d...

SOS HOLENDERSKI

Moje codzienne przyjemności

                Delikatny sos o pięknym, żółtym kolorze. Idealny do jajek czy gotowanych warzyw. O specyficznym, lekko kwaskowatym smaku. Podawałam ze szparagami i grillowaną piersią kurczaka. Składniki (na 3 porcje): 3 żółtka100 g masłasólpieprzsok z cytryny Jest to sos na bazie surowych jajek, więc jeśli ktoś ma obawy, może p...

Sos holenderski

FoodMag

Jest to mój ulubiony przepis na sos holenderski, z dwóch powodów: jest prosty i zawsze się udaje. Sos wychodzi aksamitny i delikatny, musimy uważać z dodatkiem octu, smak jest dość mocny, ale ja taki lubię. Dzięki temu sos jest wyrazisty i uszlachetnia potrawy. Sosu holenderskiego używam d...

Sos holenderski

jakpaczekwmasle

Sos holenderski pasuje idealnie do ryb,szparagów, jajek.Jego główne składniki to żółtka,masło i cytryna...W smaku jest majonezowo-jajeczny Jest banalnie prosty  i robi się go dość szybko,a smak jest naprawdę świetny..Na bazie tego sosu można zrobić inne sosy takie jak sos bearneński, sos chor...

sos holenderski – hollandaise sauce

a lemon tree cafe

Uważam, że trzeba się bardzo postaraćaby nie wyszedł. Jeżeli umiecie robić lemon curd lub ubijacie jajka do biszkoptu na parze nie powinno być ze zrobieniemsosholenderskiego żadnych    problemów.

Sos holenderski (blender style)

Red and Pale

Sos holenderski (blender style) Teoretycznie ten sos powinno się robić na parze i w tradycyjnej wersji podobno bywa kapryśny. Dlatego zdecydowałam się na szybką i bardzo prostą wersję, z wykorzystaniem blendera. Przygotowanie zajęło mi 5 minut, dosłownie :) Nie przejmujcie się, jeśli uznacie, że sos jest w sma...

Sos holenderski (film)

Magazyn Kuchenny

Z góry przepraszam, jeśli będę nieco przynudzać. Ale uznałam, że skoro już zabrałam się za gotowanie na całego, to wypadałoby, żebym miała opanowanych (przynajmniej) kilka kuchennych klasyków. A klasyki (jak i klasycy) bez względu na to, którą dziedzinę sztuki reprezentują, mogą się wydawać nudnawe. Przynajmniej dopóki się ich dobrze nie pozna, ...

Sos holenderski z miętą

Kulinarne przeboje

Składniki: pół kostki masła3 żółtkasok z 1/2 cytrynysól, pieprz białyocet winny kilka listków świeżej mięty Wykonanie: Masło rozpuścić w rondelku i odstawić na chwilę.W garnku zagotować wodę.Do metalowej (lub innej, odpornej na gorąco) miski wbić 3 żółtka, dodać 1,5 łyżeczki octu winnego, 1 łyżkę gorącej wody. Żółtka ubijać przez chwilę za pomoc...

Ostatnio wyszukiwane:

zraz po nelsońsku, krem sułtański słodka chata, karczek krakus, kotlet na sucho, żyta, zmuszona kapusta, sernik z brzoskwini, kasesahnetorten, amuse-gueule, pure z buraków, zapiekana kasza jęczmienna, zapiekana kasza jęczmiennna, rolady nie słodkie, piatkowe obiady, beatka ii, tarta na kruchym spodzie, halogen ofen, owsianka jaglana, pomidory z kiełkami, bezmleczne bezbialkowe

Informujemy, że na swoich stronach Phoenix Press Sp. z o.o. Sp.k. wykorzystuje wraz z innymi podmiotami współpracującymi pliki  cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych i w celu dostosowania serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników.  Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Kliknij polityka cookies, aby dowiedzieć się więcej, w tym jak zarządzać plikami cookies.

x