Czosnkowe klopsiki w sosie koperkowym Ostatnio pytałam Was co zrobić z zmielonej łopatki którą zakupiłam. Wybór padł na klopsiki, był dość spontaniczny, mieliśmy ochotę na coś czosnkowego zanurzonego
Zobacz więcej
Aromatycznie, prosto, tradycyjnie czyli moja propozycja na obiad w środku tygodnia. Aby podkreślić smak dodałam czosnek niedźwiedzi do mięsa i pikantną pastę ajwar do sosu. Z podanej ilości składników
Zobacz więcej
Taki obiadek od czasu do czasu naprawdę warto zjeść. Zapomnieć o kaloriach i skupić się na smaku. Zwłaszcza gdy mięso jest z indyka i smażone na maśle klarowanym dzięki czemu jeszcze lepiej smakuje
Zobacz więcej
Wiosenne, delikatne klopsiki. Mająsubtelny smak i kremową konsystencję – wszystko dzięki dodatkowi śmietanki i technice przygotowywania (są gotowane, nie smażone). Podaję je z dużą ilością zieleniny i
Zobacz więcej
Pyszne, lekkie danie na bazie delikatnego, mielonego mięsa z indyka - bez smażenia. Klopsiki gotujemy w wodzie a następnie dusimy w sosie koperkowym przygotowanym na bazie bulionu z gotującego mięsa.
Zobacz więcej
Koperek najczęściej kojarzy się nam z młodymi ziemniaczkami podawanymi z kwaśnym mlekiem. W kuchni ma on jednak więcej zastosowań i nie zawsze występuje jako dodatek do dań. Nasze klopsiki w sosie
Zobacz więcej
Pyszne, lekkie danie na bazie delikatnego, mielonego mięsa z indyka - bez smażenia. Klopsiki gotujemy w wodzie a następnie dusimy w sosie koperkowym przygotowanym na bazie bulionu z gotującego mięsa.
Zobacz więcej
Smaczne, delikatne klopsiki w sosie koperkowym. Pycha! Składniki: 25 dag mielonego mięsa wieprzowego, 25 dag mielonego mięsa wołowego, 1 czerstwa bułka, 1 cebula biała, 1 jajko, szklanki śmietany, 1
Zobacz więcej
Moja klopsikowa fascynacja jakoś nie mija. Dziś więc chrupiące klopsiki z dorszai łososia, z delikatnym, wiosennym sosem koperkowym (choć zima w pełni). Sos jest na bazie masła i bulionu, ze
Zobacz więcej
Zmiany, zmiany, zmiany... Zaczęły się już w listopadzie i jeszcze trochę potrwają. Póki co, pożegnaliśmy nową kuchenkę w starym mieszkaniu i powitaliśmy starą kuchenkę w nowym ;) Dzisiaj dwa przepisy
Zobacz więcej
Mielone chodziło za mną już od dłuższego czasu... A dokładniej pamiętne klopsy mojej Babci. Były to najlepsze klopsy jakie w życiu jadłam i nigdy przenigdy nie udało mi się odtworzyć genialnego smaku
Zobacz więcej
Przygotowanie: 30 minut Czas smażenia i gotowania: 40 minut U nas na stole często pojawia się kasza, jest bardzo zdrowa bo zawiera mikro i makro elementy oraz witaminy z grupy B, kasza poprawia
Zobacz więcej
Mięso mielone przyrządzamy na wiele sposobów. Do ulubionych dań należąkotlety mielone, tradycyjne, panierowane w bułce tartej i smażone na tłuszczu.Robimy również pulpety, które obtaczamy w mące,
Zobacz więcej
Pulpety w sosie koperkowym to szybki obiad, który ze smakiem zje każde dziecko. Sos beszamelowy i klopsiki to podstawa potrawy, do tego ulubiony makaron i koperek – MNIAM. U nas ostatnio króluje
Zobacz więcej
Klopsiki w sosie koperkowym ilość porcji: 4 kg mięsa mielonego (wieprzowe lub wieprzowo-drobiowe) 1 cebula 1 jajko sól, pieprz 2 łyżki mąki olej szklanki kremówki szklanki wody lub bulionu 1
Zobacz więcej
Hej! Czy Was tak jak mnie zaskoczyło dzisiejsze święto!? Miałam minę zdziwionego karpia jak zobaczyłam, że mój sklep jest zamknięty a ja nie mam ani grama świeżego pieczywa. Oczywiście zakupów na dziś
Zobacz więcej
Podsmażone mięsne kulki gotowane później w sosie to klasyka gatunku :) Najbardziej popularne sosy to pomidorowy oraz koperkowy. Jako, że ja „specjalizuję się” ;) w tej pierwszej wersji, to mój mąż
Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Mniam. To pierwsze, co przychodzi mi na myśl, kiedy wspominam te klopsiki. Znam je już od bardzo dawna i wracam do nich często, ponieważ smakują nam wszystkim. Klopsiki w sosie
Zobacz więcej
Klopsiki w sosie koperkowym – klasyczny obiad w najlepszym wydaniu :) Najważniejszym składnikiem tego dania jest mięso. Od niego zależy czy klopsiki będą twarde i zbite czy rozpływające się w ustach i
Zobacz więcej
Klopsiki w sosie koperkowym Klasyka w dobrym wydaniu. Dietetyczne klopsiki gotowane w bulionie są najlepsze dla dzieci. Składniki : 350g mięsa mielonego indyczego, 3 ugotowane marchewki (np. z
Zobacz więcej