Przepis na sos musztardowo koperkowy

Łososia marynowanego miałam okazję jeść tylko 2 razy w życiu, ale jest to chyba jeden z moich bardziej lubianych pomysłów na ta rybę. Gravadlax, przysmak lekko słony o delikatnym aromacie koperku, Zobacz więcej
Niedawno nasze podniebienia podbił kurczak w sosie musztardowo-koperkowym. Jest naprawdę wyśmienity. Jego przygotowanie wymaga małego nakładu czasu oraz składników. Sądzę, że prócz sosu Worcester Zobacz więcej
Podwieczorek jabłkowa ... » Morszczuk w sosie musztardowo-koperkowym Uwielbiam, uwielbiam rybkę, jeszcze w takiej odsłonie. Dwa płaty mintaja (nie rozmrożone) wrzucamy na patelnię bez tłuszczu. Zobacz więcej
Wiosenny omlet warzywny! » Pierś z kury w sosie musztardowo-koperkowym Potrzebowałam obiadu na szybko, nie miałam czasu na gotowanie kaszy/ryżu czy też ziemniaków. Kuskusa niestety nie miałam w domu, Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Ogórek, rzodkiewka, wędzony łosoś, a do tego sos musztardowo-koperkowy to idealne połączenie. W dodatku gotowe w kilkanaście minut. Niby banalne, ale bardzo smaczne i aromatyczne Zobacz więcej
Rybny filet w sosie musztardowo-koperkowym | słodkamuffinka słodkamuffinka blog kulinarny RSS Rybny filet w sosie musztardowo-koperkowym 20 lip Składniki: 2 filet z dorsza lub pstrąga ze skórką Zobacz więcej
Stek z łososia glazurowany sosem musztardowo-koperkowym Podawany na roszponce z dodatkiem placuszków z ciasta francuskiego. Pomysł na szybką, ale jednocześnie niebanalną kolację. Placuszki z ciasta Zobacz więcej
Hovmästarsås to szwedzki sos musztardowo-koperkowy, podawany najczęściej do marynowanego łososia Gravlax. Jego typowo skandynawski, słodko-octowy smak znakomicie się bowiem z łososiem komponuje. Zobacz więcej
Często potrawy z kuchni świata odkrywam dzięki blogom kulinarnym. Tak było także w przypadku tych śledzi, które znalazłam na blogu Pistachio. Na początku swojego blogowania wiedziałam bardzo mało o Zobacz więcej
Pela
Pela Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Chwile w kuchni
Senapssill - śledzie w sosie musztardowo-koperkowym

Senapssill - śledzie w sosie... 41

Często potrawy z kuchni świata odkrywam dzięki blogom kulinarnym. Tak było także w przypadku tych śledzi, które znalazłam na blogu Pistachio. Na początku swojego blogowania wiedziałam bardzo mało o Zobacz więcej
Za mną dziesięć dni spędzonych nad morzem. Dziesięć niezapomnianych dni. Bałtyk o tej porze roku zaskakuje. Pustkami na plaży, kolorami i zmiennością. W słoneczny poranek, wręcz poraża Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anyżkowo
Klopsiki w sosie koperkowym

Klopsiki w sosie koperkowym 9047

Klopsiki w sosie koperkowym Klasyka w dobrym wydaniu. Dietetyczne klopsiki gotowane w bulionie są najlepsze dla dzieci. Składniki : 350g mięsa mielonego indyczego, 3 ugotowane marchewki (np. z Zobacz więcej
Kolejny przepis z polskiej klasyki - klopsy w sosie śmietanowo - musztardowym z koperkiem. Do pure, ryżu, makaronu. Szybkie i smaczne. Składniki: 1/2 kg mielonego wołowo-wieprzowego 1 jajko 1 spora Zobacz więcej
Świeżo! Zielono! Zdrowo! A przede wszystkim pysznieeee! Grillowana cukinia z musztardowo-koperkowym vinegrette (2 porcje) - 2 cukinie - mieszanka świeżych sałat - garść słonecznika podprażonego ma Zobacz więcej
Składniki: 8 plastrów schabu, 0,8l wody, 2 łyżki musztardy sarepskiej, mąka pszenna, 2 łyżeczki posiekanego koperku, sól, pieprz, olej. Przygotowanie: Plastrów schabu nie rozbijać, posolić, popieprzyć Zobacz więcej
Od dzisiaj jest to jedna z moich ulubionych potraw;) zapomniałam już jak bardzo lubię smak koperku ;) Kurczak w sosie koperkowym świetnie smakowałby z pieczonymi ziemniakami jednak ja unikam bomby Zobacz więcej
Znudziły misięsosy na bazie majonezu, są dobre, ale ciężkie. Stąd mały eksperyment... Ocet jabłkowy daje słodki posmak, a wpołączeniuz ostrą papryczką i musztardą tworzy ciekawą kompozycję. Lekki sos Zobacz więcej
Skład: 700-800g schabu bez kości 1 cebula 1 łyżka musztardy sarepskiej pęczek koperku 2 łyżki śmietany 18% 3 łyżki mąki sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Schab myjemy oczyszczamy z błon i Zobacz więcej
Dobre żeberka nie są złe, a szczególnie te w sosie z dodatkiem ostrej i wyrazistej musztardy i delikatnego koperku, który nadaje potrawie lekki posmak wiosny. Danie nie wymagające dużego nakładu Zobacz więcej