sos musztardowo-majonezowy

, dla osób lubiących lekko słodko - pikantne będą idealne. Śledzie podaję przeważnie z pumperniklem, pycha! Śledź w sosie musztardowo - majonezowym z porem, kolendrą i kminkiem 6 małych płatów śledzia Zobacz więcej
- smaczny i oryginalny. Sos żurawinowy dużo bardziej ostry, ale on również smakuje całkiem dobrze :) Polecam :) Jest to moja propozycja w ramach zabawy "Wielkanocne smaki". Sos musztardowo-majonezowy Zobacz więcej
Pierwsze własne ziemniaki z działki! I pierwszy w tym roku, nasz ulubiony dodatekdo weekendowego obiadu. Ryba, mięso... wszystko do tej ziemniaczanej sałatki pasuje. Przygotowuje się ją kilka godzin Zobacz więcej
pudełka. Mam nadzieję, że publikacje przypadną Wam do gustu. Składniki: Mix sałat (około opakowania) Tuńczyk z puszki (1 szt.) Niewielka ilość tartego sera (typu mozzarella) 2 łyżki groszki Zobacz więcej
na boczniakach Pieczone ziemniaczki Surówka z roszponki z sosem musztardowo-majonezowym na słodko-pikantnie Medaliony z piersi kurczaka w aromatycznym sosie grzybowym z suszonymi pomidorami Ciasto Zobacz więcej
. Składniki: 1/3 główki kapusty pekińskiej 1 marchewka 1 łyżkakremu musztardowo-majonezowego Dijonnaise Maille sól do smaku Kapustę poszatkuj cieniutko. Marchewkę zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Zobacz więcej
Lubicie ziemniaki? Zapraszam do wypróbowania moich przepisów :) Placki ziemniaczane z warzywami Talarki ziemniaczane ziemniaki z sosem musztardowo-majonezowym Fantastyczna sałatka ziemniaczana Zobacz więcej
Sos tatarski – uwielbiam go jako dodatek do jajek na twardo. Jest również obowiązkowym sosem do kotletów z sera żółtego – Vyprážaný syr so šunkou (klik). Bez niego to danie nie byłoby tak smaczne. Zobacz więcej
fasola, papryka, czerwona cebula, biała kapusta i natka pietruszki. Surówkęzaprawiłam sosem musztardowo majonezowym z dodatkiemcreme fraiche ( lub kwaśnej śmietany) i octu z białego wina. Surówka z Zobacz więcej
kuchniavege
kuchniavege Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Vege
Rollsy z warzywami

Rollsy z warzywami 146

0
I obiecane wcześniej rollsy z warzywami Składniki: - Marchewka - 150 gram - Kalafior - 150 gram - Brokuł - 150 gram - Czosnek - 2-3 ząbki - Tortille - 1 opakowanie (6 sztuk) - Oliwka z oliwek - do Zobacz więcej
uproszczonej....ale i tak nam smakowała ... ;) I kolejna propozycja do akcji :wielkanocne przepisy Składniki: Wykonanie: Warzywa gotujemy w łupinach,odcedzamy z wody,obieramy po przestudzeniu , Zobacz więcej
W mojej kuchni testowałam sosy majonezowe Tarsmak. Firma ta ma w swojej ofercie przeszło 80 rodzajów wyrobów. Sosy ,majonezy,ketchupy ,koncentraty sałątki warzywne , Ja testowałam 3 rodzaje sosów . - Zobacz więcej
Sałatka na każdą okazję - szybka, smaczna i pożywna. Warzywa, tuńczyk i jajka w połączeniu z sosem musztardowo - majonezowym stanowią świetne połączenie. Sałatka może być serwowana na kolację lub jako Zobacz więcej
nimi kiełbaski oraz czosnkiem. Zwijamy ślimaczki i nadziewamy na wcześniej namoczone w wodzie patyki do szaszłyków. Polewamy je oliwą i pokrojoną natką pietruszki. Kiełbaski grillujemy około 20 Zobacz więcej
chwilę trzymamy na kuchni aż ser się lekko roztopi. Bułki do wyboru: albo grillujemy na patelni albo wstawiamy na chwilę do nagrzanego piekarnika do 200 stopni. I teraz kolejno: spód bułki, łyżka Zobacz więcej
sos musztardowo-ketchupowo-majonezowy: 3 łyzki musztardy+2 łyżki ketchupu+ 1 łyżka majonezu sos śliwkowy: 5 śliwek (bez pestek) + 1 łyżka octu balsamicznego (ewentulanie winnego)+ 2 łyżeczki cukru+2 Zobacz więcej
smazymy na oliwie z obu stron. Mi burgery prawie niewarzywne najbardziej smakują w towarzystwie warzyw wcisnietych w ciasną bułkę i zalanych sosem musztardowo-majonezowym. Dobrou chuť Sos Zobacz więcej
(podlaski a najlepszy morawski) i robię z niego kotlety, ku uciesze wszystkich domowników. Składniki (3 osoby): vyprážaný syr 6 plastrów sera Edamskiego o grubości ok. 1 cm 3 plastry szynki Zobacz więcej
plaszka
plaszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
płaszkowo
Klasyczne domowe hamburgery

Klasyczne domowe hamburgery 73

0
oleju, na średnim ogniu, na każdej ze stron około 5 do 6 minut. W trakcie smażenia oprószamy kotlety szczyptą soli i pieprzu. Przygotowujemy sos mieszając ze sobą majonez z musztardą. Bułki Zobacz więcej
czerwonygupik
czerwonygupik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
czerwony gupik
Burgery

Burgery 7

0
pomidorowego 2 łyżki sosu musztardowo-majonezowego Rozgrzać piekarnik do 180C. Sery camembert włożyć w sreberku na kratkę w piekarniku. Zapiekać około 10-15 minut, aż będą miękkie. Pomidora pokroić w Zobacz więcej