sos paprykowo-śmietanowy

Delikatny kurczak w sosie paprykowo-śmietanowym To delikatna potrawa o łagodnym słodkawym smaku papryki , śmietanki z nutką świeżości selera naciowego i cebulki . O lekko chrupiącej konsystencji , Zobacz więcej
niewielka ochota lub brak pomysłu na obiad, a smażymy solidną porcję najsłynniejszych polskich placków. Oczywiście nie może być monotonnie, więc dzisiaj kolejna już naleśnikowa propozycja na blogu. Zobacz więcej
Zapraszamy na wołowinkę w aromatycznym sosie paprykowo-śmietanowym , której smak dopełnia lekko pikantny makaron Składniki: - 130 g makaronu tagliolini z pomidorami i papryczką chili Deluxe - 150 g Zobacz więcej
tak dobry, że po kilku godzinach zazwyczaj już go nie ma ;-) Makaron z sosem paprykowo-śmietanowym (z mięsem): Składniki (2 porcje): 3 czerwone papryki 1 duża czerwona cebula* 3 ząbki czosnku 100g Zobacz więcej
Bardo szybki i prosty sos do mięsa, które mamy np. zamrożone z imprezy, na której zostało przygotowane zbyt wiele jedzenia. Czyt. polskie rodzinne imprezy ;) ale ja to uwielbiam. Rach ciach i mamy Zobacz więcej
przypraw, które lubimy najbardziej. Odstawiamy na kilka minut. W tym czasie robimy sos. Cebulę, czosnek i paprykę kroimy w kostkę. Podsmażamy kilka minut na łyżce smalcu. Zalewamy odrobiną wody. Zobacz więcej
do jednolitego kształtu. Smażymy na rumiano z każdej strony Gulasz. -cebula czerwona i zwykła, posiekana -pieczarki posiekane -papryka zielona i czerwona, obrana i posiekana -śmietanka 30% -sos Zobacz więcej
w towarzystwie marynowanych pikli . Można też podać jako danie obiadowe np z sosem beszamelowym , kaparowym , korniszonowym. Połowę zostawiłam i podałam na ciepło na obiad z ziemniakami , surówką i Zobacz więcej
elik
elik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eli gotowanie
Klopsiki

Klopsiki 558

0
Klopsiki to praktyczne danie . Jeśli coś zostanie z obiadu można je zalać sosem w słoiku i za pasteryzować . Po miesiącu lub dwóch mamy obiad gotowy .Praktycznie każdy sos do nich pasuje . te co Zobacz więcej
Pyszny i szybki pomysł na obiad to moja specjalność. Połączenie kurczaka z pieczarkami i paprykowo - śmietanowym sosem nie może nie smakować. Danie podane z brązowym ryżem jest syte, ale też lekkie Zobacz więcej
,pieprz do smaku puszka białej fasoli -może być również 200g białej fasoli namoczonej przez noc i ugotowanej do miękkości 4 średnie ziemniaki 2 duże marchewki 4 średnie ogórki kiszone czerwona papryka Zobacz więcej
Naleśniki à la Hortobágy (Hortobágyi palacsinta) to jedno z bardziej znanych dań kuchni węgierskiej. To naleśniki wypełnione siekanym lub mielonym mięsem, pachnące papryką, zapieczone z sosem Zobacz więcej
paprykowo-śmietanowym sosem. Są sycące i naprawdę pyszne. Choć ich przygotowanie jest dość pracochłonne, smak wynagradza ten trud :) NALEŚNIKI HORTOBAGY (4 porcje) 8 naleśników (przepis podstawowy - Zobacz więcej
, a tutaj – mięciutko, o odpowiednim natężeniu wilgotności. Do tego sosy: sezamowy-tahini (fajny, dość cierpki w smaku, jak to ma do siebie sezam), paprykowo-śmietanowy (słodkawy) i ostry z chili Zobacz więcej
Papryka w cieście - Magiczny Garnek O Nas Przepisy Śniadanie Dla dzieci Koktajle, napoje Przystawki, przekąski Sałatki Surówki warzywne Zupy i kremy Makarony Dania mięsne Dania obiadowe Ryby pod każdą Zobacz więcej
Jajka zapiekane z papryką - Magiczny Garnek O Nas Przepisy Śniadanie Dla dzieci Koktajle, napoje Przystawki, przekąski Sałatki Surówki warzywne Zupy i kremy Makarony Dania mięsne Dania obiadowe Ryby Zobacz więcej
Pasta jajeczna z łososiem - Magiczny Garnek O Nas Przepisy Śniadanie Dla dzieci Koktajle, napoje Przystawki, przekąski Sałatki Surówki warzywne Zupy i kremy Makarony Dania mięsne Dania obiadowe Ryby Zobacz więcej
włoskich 4 łyżki oleju 2 łyżki octu balsamicznego 2 ząbki czosnku Do dzieła!!! Buraki obieramy i kroimy w bardzo cienkie plasterki, układamy na talerzu i posypujemy pokruszonym serem i orzechami. Zobacz więcej
cebule, czosnek i pietruszkę i ucieramy na gładką masę z serem i oliwą/śmietaną ( wersja śmietanowa dla mnie była lepsza) oraz przyprawami - sól i pieprz. W naleśniki zawijamy farsz i zajadamy! Zobacz więcej
. Blanszowane szparagi przycinamy do długości tarty i każdą sztukę owijamy w szynkę. Mieszamy śmietanę z żółtkiem, parmezanem i przyprawami. Przygotowane spody do tarty smarujemy cienką warstwą sosu Zobacz więcej