sos parmezan

Moje ostatnie uzależnienie – szybka i zdrowa sałatka. Połaczenie rukoli, słodkich winnych pomidorów i sosu balsamicznego, do tego płatki sera parmezan – dla Mnie jest idealne! Sałatka z sosem Zobacz więcej
Czy jadłeś kiedyś szparagi? Nie-a cóż to za wynalazek? Pozwól, że Cię do nich przekonam.... I tak oto na moim stole dziś zagościły szparagi Sos beszamelowy 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 1 żółtko 1 łyżka Zobacz więcej
Prosta kuchnia włoska dzisiaj :) Serdecznie zapraszam! :) Ilość:2 porcje Poziom trudności:bardzo łatwy Czas wykonywania:około 20 min Składniki: - 200g makaronu tagliatelle lub penne - puszka pomidorów Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe z ... » Makaron w sosie szpinakowym z parmezanem To danie jest kolejnym przykładem na to jakz wiekiem zmieniają się smaki. Kiedyś bardzo nie lubiłam szpinaku, natomiast teraz lubię go Zobacz więcej
Makaron z sosem pomidorowym, parmezanem i bazylią pojawia się u nas na obiad z reguły wtedy, gdy nikomu nie chciało się zrobić zakupów, a w szafkach i lodówce są jedynie podstawowe składniki, bez Zobacz więcej
Zebranych BB"). Więc ogólnie lubiane kopytka, z braku grzybów suszonych (a w sosie grzybowym "schodzą" najlepiej, patrz tu) podałam w formie zapiekanki na pomidorowym sosie, we włoskich klimatach. Zobacz więcej
Spaghetti z sosem pomidorowym to chyba najpopularniejsze danie włoskie.Często je przygotowuję bo jest smaczne i szybkie w przygotowaniu,idealne również dla dzieci. Zobacz więcej
Makaron z dyniowym sosem. Nie pomyślałabym, że to może być takie pyszne. Dynie obrodziły w ogrodzie więc coś trzeba z nimi zrobić. To danie robiłam po raz pierwszy ale bardzo pozytywnie jestem nim Zobacz więcej
Taki sos trzeba koniecznie zrobić choć raz w sezonie pomidorowym! Tak się już przyzwyczailiśmy do pomidorów z puszki, koncentratów, gotowych sosów w słoichach, saszetkach i torebkach, że łatwo Zobacz więcej
Pogoda nie pozostawia wątpliwości - jesień zagościła u nas na dobre. To znaczy, że najwyższa pora na placki ziemniaczane! A jeśli do tej plackowej klasyki dodamy starty parmezan i sos grzybowy Zobacz więcej
Dzisiaj kolejny przepis na obiad z piersią z kurczaka i pomidorami. Tym razem filety zapiekamy w delikatnym pomidorowym sosie z dodatkiem parmezanu. W połączeniu z gotowanym ryżem otrzymujemy pyszny, Zobacz więcej
połówką. Składniki: 4 porcje: 400 g makaronu penne ( ukośne rurki) 250 g pieczarek 1 biała część małego pora 250 ml śmietany kremówki duża garść parmezanu pół pęczka natki pietruszki 1 łyżka masła Zobacz więcej
danie, ale może też służyć jako dodatek do innego dania lub zdrowe drugie śniadanie do pracy. Możliwości jest wiele. Posypana z wierzchu wiórkami parmezanu smakuje wybornie. Składniki: 1 pierś Zobacz więcej
Filety z kurczaka w sosie pomidorowym z parmezanem mar 5, 2013 Kolejne danie z serii prostych i smacznych, we włoskim stylu, idealne do podania z makaronem. Bardzo brakuje mi lata i ciągle mam ochotę Zobacz więcej
Jeśli znudziły Ci się już tradycyjne kotlety mielone i szukasz jakiejś małej innowacji, polecam ten przepis. Kotlety z mielonej indyczej piersi są delikatne, bardziej "light" niż tradycyjne wieprzowe Zobacz więcej
Polędwica w sosie jabłkowym 2 małe polędwiczki wieprzowe 1 jabłko (obrane i pokrojone na grube plastry) kilka kaparów w zalewie 2 szalotki 3/4 szklanki bulionu warzywnego lub innego 1 łyżeczka octu Zobacz więcej
- 3 łyżki startego parmezanu - duży ząbek czosnku - sól - pieprz Sos pomidorowy: - 700g passaty pomidorowej - cebula - ząbek czosnku - ok. 1,5 szklanki wody - 100ml mleka - 100ml śmietanki 30% - 2 Zobacz więcej
Kto nie lubi kuchni włoskiej niech pierwszy rzuci kamieniem! To proste i nieziemsko smaczne danie możemy zrobić na 2 dni, świetnie nam się odgrzeje w tym samym naczyniu w którym je zapieczemy. Zobacz więcej
Tagliata to włoska klasyka. Podstawą jest krótko pieczona i cięta polędwicawołowa z rukolą i parmezanem. Ja podałam ze szparagami i wspaniałym sosem z parmezanu.Danie jest wspaniałe, bardzo wiosenne;) Zobacz więcej
GNOCCHI: ZIEMNIAKI (ok pół kilo ugotowanych) MĄKA PSZENNA / MĄKA RYŻOWA (pół szklanki) 1 JAJKO SOS Z PIECZARKAMI: SER PARMEZAN (2-3 łyżki) ŚWIEŻA PIETRUSZKA (2 łyżki posiekanej) PIECZARKI, najlepiej Zobacz więcej