Przepis na sos pomidorowy z bazylią

Najprostszy i najszybszy sos do makaronów jaki robię. Ważne, żeby pomidory były dojrzałe bo od tego zależy smak sosu. Lekko i szybko, w kiedy musimy gotować w upał nie ma chyba nic ważniejszego :) Zobacz więcej
Przepis na prosty sos pomidorowy do gnocchi. To moja kolejna propozycja podania tych wyśmienitych, włoskich kluseczek. Gnocchi w tym sosie należy koniecznie posypać dużą ilością świeżych listków Zobacz więcej
Jakiś czas temu zamroziłam trochę mięsa mielonego na czarną godzinę czyli na moment, kiedy nie będzie mi się chciało gotować albo kiedy zamkną wszystkie sklepy. Dziś postanowiłam je wykorzystać, choć Zobacz więcej
Żyję w pełnej symbiozie z moimi doniczkowymi uprawami bazylii- ja im dostarczam wodę- one dostarczają mi liście. Liście bazylii używam bardzo często. Obowiązkowo kiedy przygotowuję sałatkę caprese. Od Zobacz więcej
Lekki sos na bazie pomidorów i świeżej bazylii doda smaku każdej potrawie. Doskonale pasuje do mięsa i grillowanych warzyw. Jest wspaniałym dodatkiem do wszelkich dań z makaronem, do frytek lub Zobacz więcej
Zgodnie z obietnicą chciałabym zamieścić dziś post z przepisem na inną wersję sosu pomidorowego, którego można użyć m.in do pizzy. Poprzednia, szybsza wersja sosu pomidorowego nie wymaga żadnych Zobacz więcej
Pyszne spaghetti w sosie pomidorowym z listkami świeżej bazylii to pomysł na szybki obiad dla zabieganych ;) Danie jest banalnie proste, ale efektowne i bardzo smaczne. Można je przygotować ze swoim Zobacz więcej
Makaron z sosem pomidorowym i świeżą bazylią to pomysł na szybkie i smaczne danie dla Malucha :) W sezonie korzystam oczywiście ze świeżych pomidorów, po za sezonem sięgam po te z domowej spiżarni Zobacz więcej
Makaron z sosem pomidorowym, parmezanem i bazylią pojawia się u nas na obiad z reguły wtedy, gdy nikomu nie chciało się zrobić zakupów, a w szafkach i lodówce są jedynie podstawowe składniki, bez Zobacz więcej
Minimum pracy, maksimum smaku, tak można określić tego kurczaka. To proste danie które przygotujemy maksymalnie w 30 minut, może nawet 20, jak nabierzecie wprawy. Moje dzieci uwielbiają ten sos. Raz Zobacz więcej
Styczeń 29th, 2013 Kategoria Mięsa Od dawna zanosiłam się z zamiarem zrobienia klopsików aż w końcu się zdecydowałam Było warto. Klopsiki wyszły bardzo aromatyczne a to za sprawą świeżej bazyliioraz Zobacz więcej
Spaghetti w sosie pomidorowym ze świeżą bazylią | Kulinarny JaSpaghetti w sosie pomidorowym ze świeżą bazylią – Kulinarny Ja menu START PRZEPISY O MNIE WYDARZENIA RECENZJE PARTNERZY BLOGA GALERIA Zobacz więcej
Wiem, że tęsknicie za moimi recenzjami. Obiecuję, wkrótce do nich wrócę. Na razie wygodniej mi gotować w domu bo przyznam, że nie lubię marznąć. Ledwo co zbieram się na treningi a co dopiero na Zobacz więcej
O tej potrawie można powiedzieć, że jest se specjalną dedykacją dla wszystkich nielubiących anchois. Dzięki dodatkowym odpowiednio dobranym składnikom intensywny smak anchois jest błogosławieństwem Zobacz więcej
pół kg mięsa mielonego suszone pieczywo pszenne n 1 bułka grahamka 2 duże pęczki bazylii 50 g fety sól, pieprz wędzona słodka papryka suszone chyli domowy przecier pomidorowy lub pomidory z puszki Zobacz więcej
MAKARON, SOS POMIDOROWY, BAZYLIA W przygotowaniu jest to danie banalne - aczkolwiek klasyczne połączenie makaron + bazylia + sos pomidorowy jest przecież flagowym daniem Włochów(nie bez powodu). W Zobacz więcej
Bardzo proste, bardzo szybkie, bardzo smaczne i bardzo zdrowe. Tylko i aż tyle :) Składniki prostego spaghetti z sosem pomidorowym: opakowanie spaghetti (u mnie razowe) 100g fety 2 łyżki utartego Zobacz więcej
Włochy to królestwo pizzy i wszelkiego rodzaju past, jest ich tu tysiące! W prawdziwej włoskiej rodzinie pastę zajada się codziennie pod przeróżna postacią. Przepis na potrawę, którą się dziś z Wami Zobacz więcej
Makaron z aromatycznymi pomidorkami koktajlowymi, mozzarellą, listkami świeżej bazylii oraz sosem pomidorowym to niezwykle proste i szybkie danie idealne na codzienny, błyskawiczny obiad. Ta Zobacz więcej
Likopen, to naturalny barwnik, który maluje pomidory na czerwono. Ma właściwości antyoksydacjne. To przeciwutleniacz, który chroni nasze komórki przed wolnymi rodnikami. Wolne rodniki, wiadomo, są Zobacz więcej