sos porzeczkowy

sztukawcinania
sztukawcinania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sztuka Wcinania
Sos porzeczkowy

Sos porzeczkowy 317

1
{{headerMessage}}
antocyjanów, o których wspominałam już wcześniej. W takim układzie nie dosyć, że danie charakterne w smaku i prezencji to jeszcze ciało nabiera blasku i energii. Sos przygotowałam podobnie jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kurczak w sosie porzeczkowym, czyli delikatny kurczak przełamany sosem porzeczkowym. Delikatne mięso filetu z kurczaka świetnie się komponuje z aromatycznym sosem porzeczkowym. Polecam! Potrzebne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pewnie bardziej się przyda w sezonie porzeczkowym;-) Ja wykorzystałam mrożone owoce, które jeszcze mi zalegały w zamrażarce, ale latem powtórzę go na pewno. Idealny do pasztetów iserów. Winny, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie tym razem na deser. Idealny do mięsa na ciepło i na zimno. Składniki: • 1 mały słoik (150 g) dżemu porzeczkowego (może być też żurawina), • 4 łyżeczki musztardy dijon, • 3 łyżki wina czerwonego, • Zobacz więcej
lekkibrzusio
lekkibrzusio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
lekkibrzusio
 Kaczka w sosie porzeczkowym

Kaczka w sosie porzeczkowym 685

1
{{headerMessage}}
piesek). Nie jest to z pewnością mięso tak chude jak kurczak, ale każdemu się należy. Naszą kaczuszkę skomponowaliśmy z owocowym sosem wyczarowanym z dżemu. Kaczka w sosie porzeczkowym Składniki (na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj mam dla Was przepis z połączeniem mięsa i owoców. Próbowałam już z brzoskwiniami, ananasem, jabłkami, pomarańczą, wiśniami, gruszkami. Dzisiaj przyszedł czas na porzeczki! :) Zainspirowałam Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
KIEŁBASKI W SOSIE PORZECZKOWYM

KIEŁBASKI W SOSIE PORZECZKOWYM 19

1
{{headerMessage}}
Takie kiełbaski w sosie porzeczkowo-musztardowym przygotowywałam do dwunastego numeru Magazynu Kocioł, do działu z przepisami porzeczkowymi.Przepis gdzieś zapodział się i dopiero teraz Wam go Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Muszę przyznać,że to bardzo nietypowy kurczak.Ponieważ marynuje się go w miodzie z dużą ilością czosnku a potem podaje się z sosem owocowym w tym przypadku porzeczkowym.Wyszła z tego bardzo ciekawa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Polędwiczka wieprzowa to delikatne mięso, które bardzo dobrze łączy się z kwaśnymi owocami. Teraz, gdy mamy wysyp porzeczek – warto wykorzystać odrobinę nie tylko na wypieki, ale i na wspaniałe, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Praca na konkurs „Makaronowe Inspiracje Lubelli”. Makaron ze słodkim sosem porzeczkowym składniki: 25 dag makaronu kokardki Lubella 20 dag czerwonej porzeczki 10 dag cukru 1 łyżka cukru waniliowego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na ok. 4 porcje: Placuszki: 8 jajek 3 łyżki cukru pudru szczypta soli 4 łyżki mąki Sos porzeczkowy: 30 dag czerwonych porzeczek ok. 3 łyżki cukru Oddziel białka od żółtek. Białka zmieszaj ze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kurczak z grilla o smaku czarne porzeczki. Wyszło pyszne połączenie z sosem w tych samych barwach. Mięso na grillu nie musi być nudne. Polecam łączyć mięsa z owocami. marynata: 4 udka z kurczaka 4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo dobry i szybki sernik.Delikatny w smaku ,pachnący świeżą wanilią i cytryną.Bardzo go polecam.Zrobiony bez spodu . 75 dag.odciśniętego twarogu lub ser z wiaderka 1 szkl.cukru 0.5 kostki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Makaron domowy robię 3-4 razy w roku. Obowiązkowo na wigilię do makiełek, ze świeżymi truskawkami i do zupy pomidorowej z pomidorów zerwanych prosto z krzaczka. Sos porzeczkowy jako dodatek do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
miodu - ok 2 cm kawałek świeżego imbiru (startego) - gałązka rozmarynu posiekana - sól/pieprz - sos sojowy - ząbek czosnku Skórę na piersiach nacinamy. Wszystkie składniki marynaty łączymy na masę i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Orzeźwiający i kremowy słynny włoskideser panna cotta z sosem porzeczkowym. Aromatyczny i lekko kwaśny sos z porzeczek idealnie uzupełnia delikatną słodycz deseru, nie dominuje nad delikatnym smakiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kiedy jadłam ten obiad. Był wspaniały, zdecydowanie polecam póki są jeszcze świeże porzeczki (przezornie zamroziłam sobie sporą ilość, o mam nadzieję wrócić do tego dania nie raz). Składniki: 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
warstwą majonezu, którego zadaniem jest zamaskować wszystkie negatywne właściwości przesmażonej wątróbki. A teraz przejdę do sosów. Nie ma prostszego i ciekawszego w smaku owocowego sosu niż Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się na samym dnie) zlewamy na następną patelnię, na której będziemy już ostatecznie smażyć jagnięcinę. (*)Instrukcja samodzielnego klarowania masła w poniższym poście z 29.10.2014: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
! Tych, których nie przekonują walory smakowo – zapachowe, zachęcam do zapoznania się z peanami nad zdrowotnymi właściwościami tego, swoją drogą, bardzo dekoracyjnego owocu. porzeczkowy sos Zobacz więcej