• 8
  • 5
  • 3
  • 1
  • 5
  • 3
przepisów z 6065 blogów

sos porzeczkowy do mięs

Uwielbiam owocowe dodatki do mięs. W przetworach, sosach, farszach, pastach, pasują idealnie do każdego rodzaju pieczeni. Dziś mam dla Was bardzo prosty przepis na chutney z czerwonych porzeczek. Jego Zobacz więcej
Kurczak w sosie porzeczkowym, czyli delikatny kurczak przełamany sosem porzeczkowym. Delikatne mięso filetu z kurczaka świetnie się komponuje z aromatycznym sosem porzeczkowym. Polecam! Potrzebne Zobacz więcej
. W rondlu rozgrzać śmietanę, porzeczki, cukier i ziarna pieprzu. Gotować na wolnym ogniu 5 minut. Obrać kiwi, pokroić i dodać do sosu. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać sosem i piec ok 50 Zobacz więcej
Nie tym razem na deser. Idealny do mięsa na ciepło i na zimno. Składniki: • 1 mały słoik (150 g) dżemu porzeczkowego (może być też żurawina), • 4 łyżeczki musztardy dijon, • 3 łyżki wina czerwonego, • Zobacz więcej
piesek). Nie jest to z pewnością mięso tak chude jak kurczak, ale każdemu się należy. Naszą kaczuszkę skomponowaliśmy z owocowym sosem wyczarowanym z dżemu. Kaczka w sosie porzeczkowym Składniki (na Zobacz więcej
Polędwiczka wieprzowa to delikatne mięso, które bardzo dobrze łączy się z kwaśnymi owocami. Teraz, gdy mamy wysyp porzeczek – warto wykorzystać odrobinę nie tylko na wypieki, ale i na wspaniałe, Zobacz więcej
;) Porzeczki - kilogram - obrać z szypułek i umyć następnie wrzucić do garnka i dusić na małym ogniu ja porzeczki zalałam wodą - tyle aby je zakryć - do galaretki nie dodaje się wody ;) teraz już to Zobacz więcej
Niedawno prezentowałam Wam przepis na sałatkę z polędwiczką wieprzową i sosem porzeczkowym. A dziś sam przepis na sos porzeczkowy. Świetnie pasuje do sałatek, mięs i serów. Mi przede wszystkim Zobacz więcej
Jakiś czas temu kupiłam sporą ilość porzeczek z myślą o cieście, jednak przy panujących upałach nie miałam ochoty włączać piekarnika. Szybko zmieniłam strategię działania i tym sposobem powstał sos Zobacz więcej
Na Święto Niepodległości pojawiła się u nas nie gęś, lecz kaczka. Ale za to jaka! Pierś natarta miodem, rozmarynem, imbirem podana z sosem porzeczkowym! Bardzo nam smakowała, na pewno jeszcze wrócę do Zobacz więcej
kiedy jadłam ten obiad. Był wspaniały, zdecydowanie polecam póki są jeszcze świeże porzeczki (przezornie zamroziłam sobie sporą ilość, o mam nadzieję wrócić do tego dania nie raz). Składniki: 1 Zobacz więcej
. W tym celu oliwę z oliwek mieszamy z czosnkiem i listkami świeżym rozmarynem. Marynatą starannie nacieramy nasze kotlety jagnięce; kotlety doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i papryką czerwoną Zobacz więcej
ich kulinarnymi niespodziankami, ale lato to też sezon na świeże warzywa, kurki i przede wszystkim owoce, nasze polskie jagody i porzeczki. Chciałabym właśnie te owoce wykorzystać w swoim przepisie. Zobacz więcej
Czas na porzeczkę czerwoną, która zawsze kojarzy mi się z ogrodem mojej babci...były w nim dwa krzaki czerwonej porzeczki i dwa białej. Jako mały chłopak podjadałem te owoce, zanim dochodziło do ich Zobacz więcej
Przystawka lekka i smaczna . Podstawą jest dobrze nagrzany grill :) Grillowana polędwiczka z gruszką i sosem porzeczkowym składniki 1 szt gruszka 1 szt polędwica wieprzowa pieprz kolorowy ziarnisty Zobacz więcej
Łatwy przepis na lekką sałatkę z odrobiną mięsa i pysznym sosem z czarnej porzeczki i chrzanu. Potrawę można przyrządzić też z gęsi. Składniki (na 4 osoby): 2 piersi kaczki paczka miksu sałat Zobacz więcej
Zakochałam się w kremie na bazie octu balsamicznego z Modeny Monini. Od dawna szukałam właśnie takiego sosu balsamico który ma konsystencję gęstą i można polewać nim sałatki bezpośrednio. Jest Zobacz więcej
mięso stało w temperaturze pokojowej więc i ja odstawiłam je po prostu na blat w kuchni). Porzeczki dokładnie myję, obrywam z gałązek i wkładam do garnka, dodaję wodę i miód oraz posiekane igiełki Zobacz więcej
Pyszna pierś kaczki w sosie z czerwonej porzeczki, którą przygotujecie w mgnieniu oka. Smażenie kaczych piersi może wydawać się skomplikowane, ale zapewniam Was, że jest to proste. Należy tylko Zobacz więcej
seler i por myjemy i obieramy. Korzenie kroimy w grube plastry, nać zostawiamy w całości. Dodajemy do królika, posypujemy łyżką - dwiema oregano i podlewamy szklanką wody. Dusimy pod przykryciem ok. Zobacz więcej