sos serowy ser pleśniowy blue

450g brokuła (u mnie mrożony) 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mleka 60g sera Blue Fondant (lub inny pleśniowy) 50g mozarelli startej 30g sera Corregio (lub innego twardego) gałka muszkatołowa tymianek Zobacz więcej
mocnoaromatyczny Sosik serowy jest szybki i łatwy w wykonaniu, a do tegobardzo uniwersalny. Świetnie pasuje do wielu potraw. Idealnie komponuje się z mięsem, gotowanymi warzywami, makaronami czy rybą. Zobacz więcej
Martyna0789
Martyna0789 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
nieidealne-danie
Sos serowy

Sos serowy 2014

1
najprostszy na świecie :) Doskonale nadaje się do podania zarówno na zimno (choć nieodpowiednio przygotowany szybko tężeje), jak i na ciepło. Składniki do sosu na zimno (wszystkie składniki w Zobacz więcej
śmietany 18%, 100 g niebieskiego sera pleśniowego (Gorgonzola, Stilton, Blue Lazur - do wyboru),oliwa do smażenia, świeżo zmielony pieprz, posiekana natka pietruszki (opcjonalnie), ulubiony makaron Zobacz więcej
, to propozycja imprezowej przekąski, która z pewnością zachwyci Waszych gości :) Ciasteczka z serowym szpinakiem składniki: 300 g szpinaku 1 op. sosu do makaronu Cztery sery Winiary 1 op. ciasta Zobacz więcej
Kto powiedział że makaron musibyćzpszenicy?? My na pewno nie. bo u nas makaron może być na przykład z cukinii, a z czegojeszczetopomyślimy :). Delikatny warzywny makaron w śmietankowo - serowym sosie Zobacz więcej
mrożonego szpinaku (rozdrobnionego) łyżka oliwy z oliwek 2-3 duże ząbki czosnku pół serka topionego typu gouda (ok.50g) 6 łyżek śmietany 12% (ok.140g) 60g sera pleśniowego rokpol blue sól i pieprz Zobacz więcej
, przegryzając serem. :) Piękny tydzień się szykuje. :) Makaron muszle z kurczakiem i serem pleśniowym Potrzebny czas: 30 minut Moja ocena dania: 4+ Składniki (dla 2-3 osób): - 300 g makaronu muszle - Zobacz więcej
ząbki czosnku 1/2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżki masła 200 ml śmietany 30% 100 g sera pleśniowego blue 80 g sera cheddar 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól (do smaku) świeżo zmielony czarny Zobacz więcej
przygotowania będziemy potrzebować: - 1 opakowanie (450 g) mrożonego szpinaku (ja używam w formie brykietu) - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 100 gram startego sera salami - 1 opakowanie (100 g) Zobacz więcej
przygotowania będziemy potrzebować: - 1 opakowanie (450 g) mrożonego szpinaku (ja używam w formie brykietu) - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 100 gram startego sera salami - 1 opakowanie (100 g) Zobacz więcej
KuchenneWariacje
KuchenneWariacje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne Wariacje
Pizza serowa

Pizza serowa 102

2
A co powiecie na pyszną pizzę serową? Użyliśmy do niej kilku rodzajów sera i wyszła mega smaczna, aż by się ją jadło i jadło więc i Wam polecamy Składniki na ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej - 2 Zobacz więcej
, dziwnymi dodatkami, sosami serowymi i Włochami… Dziś więc Gnocchi ze słodkich, brytyjskich i jamajskich ziemniaków, pasternaku z serem pleśniowym i piniowcami… inspiracja zaczerpnięta z Delicious Zobacz więcej
- pierś z kurczaka kroimy 2 - 3 cm kawałki, które namaczamy w mleku (lub mieszance mleka z jajkiem), obtaczamy w bułce tartej (możemy użyć też specjalnej panierki do kurczaka) i smażymy na patelni. Zobacz więcej
Makaron w sosie przygotowanym na bazie sera jest daniem zimowym. Tak przynajmniej nam się kojarzy. Przesmaczny, bez słowa przesady, bo tłusty ser jest najlepszym nośnikiem smaku. Sery pleśniowe Zobacz więcej
z sera pleśniowego... cóż mogę dodać - oto smakowa poezja... I choć muszę przyznać, że całość jest trochę kaloryczna, to ja po takim daniu nie miałam żadnych wyrzutów sumienia ;) Tę kompozycję Zobacz więcej
zgodnie z przepisem na opakowaniu z 100 ml śmietany, sosem zalałam szpinak i razem poddusiłam. Podałam z pokrojonym w kosteczkę serem blue pleśniowym. Szpinak z sosem niestety nie wpadł w moje gusta Zobacz więcej
W dzisiejszym wpisie opowiem Wam o mojej zabawie w szukanie ciekawych dodatków do serów pleśniowych do której zainspirował mnie producent takich właśnie serów – serów Castello. Ważna uwaga na początek Zobacz więcej
Francuskie z gruszką i serem pleśniowym Śniadania Zupy Obiady Kolacje Sałatki Przekąski Pieczywo Ciasta i desery Dania z dynią Spiżarnia Wielkanoc Boże Narodzenie O mnie Cookie Policy Francuskie z Zobacz więcej
, co przyrządzenie tych pszennych, choć ciasto ma nieco inną konsystencję. Nie przejmujcie się proszę, jeśli na początku nie będą Wam wychodziły. Przy smażeniu drugiego, trzeciego nabierzecie wprawy. Zobacz więcej